LANCETTO COS'N SIVUT MUUTTIVAT. UUSI OSOITE:
http://molskis.net/romulus/h/lancetto.html


Kuvien © Eveliina / Rinsessa - kiitos paljon!

Lancetto COS sinulle, pelkkä Lasse minulle !

  VIRALLINEN NIMI:   Lancetto COS   "Lasse"   KOULUTUS   ko: Intermediare II - re: 130cm
  SUKUPUOLI & SÄKÄ   orii, sk. 170cm   PAINOTUS   kouluratsastus
  ROTU   Finnish Warmblood, fwb   KASVATTAJA   Del, Bellicose
  SYNTYNYT & IKÄ   05.07.2006   4-vuotias *   OMISTAJA   Eveliina
* = Ensimmäinen kuukausi 4-v. Sitten VHKR (1kk = 1kk)

Lancetto on luonteeltaan ..

Hoitaessa Lancetto alias Lasse on hyvin leikkimielinen, pikku pelle. Milloin se viskoo harjat pitkin lattiaa, milloin se sotkeutuu omiin päitsiinsä. Vaikka nämä tilanteet tuovat vähän päänvaivaa hoitajalle, yleensä temput vain naurattavat. Ja kukapa voisi näin suloista otusta moittia? Ei kukaan. Harjatessa Lasse seisoo yleensä kiltisti paikoillaan ja pitää huolta, että joka kohta on huolellisesti harjattu. Lasse rakastaa huomiota ja huomauttaa kyllä, milloin on lisä huomion tarpeessa, esimerkiksi näplimällä hoitajan takin helmaa herkkujen toivossa. Kaviot nousevat kiltisti, mutta voi joskus nykiä takajalkojaan ja silloin saa hiukan varoa, ettei löydä varpaitaan kavion alta. Satulavyön kiristäessä, ei varmaankaan ole kovin ihmeellinen asia, että tämäkin heppa pullistelee. Kuolaimet eivät sitä haittaa ja antaakin laittaa suitset rauhassa päälle. Taluttaessa on syytä olla hiukan varuillaan, etenkin kesällä kun ruoho on parhaimmillaan. Aina sopivan tilaisuuden tullen pää laskeutuu ruohikkoon ja alkaa hirmuinen nyhtäminen. Ja päätä saakin sieltä kiskoa loppu päivän, on tämä kuitenkin sellainen ahmatti.

Ratsastaessa Lassen veret virtaavat kouluaitojen sisäpuolelle. Se rakastaa esiintymistä ja pistää aina parastaan, mutta mitään ei tule ilmaiseksi. Lassen kanssa saa tehdä paljon töitä, mutta kun sen saa peräänantoon menee todella upeasti ja vaivannäkö saa palkkansa. Ori vertyy hitaasti, ja sitä saa siksi kauan verkata, enenn kuin ne takajalat todella nousevat ylös maasta. ;) Menee kaiken maailman passaget ja piaffet tuosta noin vaan, jos ratsastaja on hyvin mukana tilanteessa. Voi olla omapäinen vauhdin suhteen, mutta alistuu ratsastajan tahtoon helposti. Todella näyttävät liikkeet, jos ratsastaja saa takajalat irti maasta.
Esteissä Lassen omapäisyys pääsee esille. Se ei varmasti hyppää edes pienen ristikon yli ellei häntä itseään huvita. Näissä tilanteissa ratsastajan on todella oltava topakkana tilanteessa mukana, joskus kieltäytyminen voi tulla ihan yllättäenkin. Taistelu pienten ristikoiden hyppäämisen suhteen on joskus julmaa ja siinä vuodatetaan paljon hikeä ja kyyneleitä erityisesti ratsastajan kohdalla. Maastoillensa Lasse on oikea unelma. Se on todella varma, eikä pelkää mitään. Laukkasuoralla antaa kaikkensa, mutta ymmärtää kyllä milloin pitää vähän rauhoittua. Pienet ilopukithan kuuluvat aina asiaan, mutta ne onneksi ovatkin niitä pieniä. Iloisina päivinä Lasse menee jopa metristäkin estettä, kunhan yhteisymmärrys ratsastajan kanssa löytyy. Pienten ratsastajien kanssa Lasse osaa olla hyvin varovainen ja rauhallinen, ravailee hitaasti, että selässä istuvalla olisi helpompi keventää. Ja mikäpä olisi mukavampi kiitos kuin se, että pieni punaposkinen tyttö kapsahtaa tunnin lopuksi kaulaan ja antaa hellän suukon turvalle?

Kilpailussa Lasse on omillaan. Kisojen melut ja muut hevoset eivät saa Lassen keskittymistä horjumaan. Verryttelyssä kuumenee ja huolehtii itsekin, että lihakset lämpenevät tulevaa koitosta varten. Radallakin pistää kaiken peliin ja tottelee pienempiäkin apuja. Alku tervehdyksessäkin nyökkää ja pärskähtää tuomariin päin ja sanoo oman tervehdyksensä. Estekisoissa Lasse ei ole vielä kovin usein käynyt, mutta kunhan estevietti paranee niin tästä pojasta löytyy charmia sinnekin päin. Kuljetukset eivät tuota tälle herralle mitään ongelmia.

Kaverina Lasse on luotettava, kunhan ihmisen ja Lassen välille rakennetaan vahva side. Ja side ei sen jälkeen helposti katkea. Mutta siteen rakentaminen kostuu siitä, että ihmisellä on lempeät otteet ja loistava huumorintaju. Sillä Lasse on todellinen humoristi. Siinä tosikko ottaa helposti herneen nenäänsä. Muiden hevosten näkökulmasta Lasse voi olla myös hiukan varomaton ja uhkarohkea. Laitumella se ei älyä kunnioittaa lauman johtajaa ja yleensä saakin nenilleen.
Luonteen © wyl 2006, kiitoksia. :) Pieniä muokkauksia tehnyt Eveliina.

Lancetto jalostuskäytössä 2006 - 2007

Lencetto COS on käytettävissä jalostukseen ulkopuolisille tammoille syyskuusta 2006 lähtien. Lasse astuu vain puoliveritammoja, joilla on vähintään kaksi polvea linkitettyä sukua. Lisäksi tamman on oltava kilpailukäytössä. Lancetton astutusmaksu on 300v€ ja varsamaksu elävästä varsasta 150v€. Mikäli astutus kiinnostaa ota ihmeessä yhteyttä omistajaan sähköpostilla. Lancetto periyttää jälkeläisilleen komeaa ulkonäköä, suorituskykyä erityisesti kouluradoille ja lempeää luonnetta. Valitse sinäkin paras tammallesi.

Jälkeläiset
o. Attach of Romulus (s. 18.09'06, e. Neverland FS)
o. Yamarafon VIR (s. 07.10'06, e. Treble Dlyrique)
o. Landlord Y (s. 10.11'06, e. Lady Gwenhyfar of Avalon)

Astutukset
Astunut 00.00'00 rotu-tamman Nimi

Sukupolvet ja tietoa niistä

Lancetto COS'n suku on hienoa katsottavaa. Yli kolmen polven sukuun mahtuu kaikenlaista maan ja taivaan väliltä! Suku on koulu- ja estepainoitteista, mutta myös kenttäratsuja löytyy. Hevosten komeutta enteilevät useat Vir MVA Ch-palkitut hevoset, joista muutama on kantakirjattukin. Jos Lanceton sukua pitäisi luonnehtia kolmella sanalla, valitsisin sanat; luonnetta, ulkonäköä ja suorituskykyä! Monipuolisuus ei ole ainakaan minun kohdallani pahe. :)

Isä, Dazzlin Bustle on oikein komea ulkonäöltään. Ori onkin ilmoitettu jo KTK-tilaisuuteen -pitäkäämme peukkuja pystyssä! :) 'Niko' on pärjännyt hyvin myös kilpailupuolella; kilpailuja löytyy mukava määrä erityisesti ERJ'n ja KRJ'n nimen alta. Myös KeRJ-kilpailuissa on kierrelty oikein mukavasti. Ilmiselvää painoitusta Nikolla ei ole, vaan ori kilpailee näissä kolmessa lajissa melko tasapuolisesti. Lempeää ja yrittävää, miellyttävää luonnetta Dazlin Bustle on varmasti periyttänyt myös Lancettoon. Herkkä ratsastettavuus johtaa juurensa myöskin varmasti Nikon puolelta. ;)
Dazzlin Bustlen isän suku onkin sitten hieman tuntemattomammasta päästä. Suvusta mainittakoon WF Might Have Been, joka saavuttanut Champion-arvonimen, sekä KTK-II palkinnon. Myös iee. Affect's Madonna on mainittava, koska tamma on palkittu KTK-II palkinnolle. hevoset ovat kilpailleet oikein mukavasti lajissa kuin lajissa. Pääasiassa hevoset ovat joko este- tai koulupainoitteisia. Suvusta periytyy luontevaa suorituskykyä, jota ei tuosta vain korjata! Dazzlin Bustlen emän puoli on täynnä Vir MVA Ch- ja KTK-palkittuja hevosia. Myös itse Magnolia's Penny Lane on saavuttanut Vir MVA Ch- ja KTK-III palkinnon. Täältä pesee; näyttävyyttä ja suorityskykyä, olkaa hyvä!

Emä, KP Miss Tippytappytoe on hieno, vaativa A-tasoinen fwb-tamma. Lancetto on "Tipsun" toinen varsa, ja odotukset ovat ainakin minun kohdallani korkealla. :) Tipsu ei ole kisannut vielä kamalan paljoa, mutta ura onkin vasta aluillaan. Tämä kaunis, koulupainoitteinen tamma on periyttänyt Lancetto COS'lle hieman omapäisyyttä luonteeseen. Tamman säkä yltää 168cm korkeuteen -kokoa ja näyttävyyttä! ;)
KP Miss Tippytappytoen isän puolen suku on on hienoa, suurikokoista ja suorituskykyistä. Lancetton ii. S.S. Fério Cacharel on Siittola Suhinan hieno kasvatti, joka kuoli 4.12.2004. Ennen kuolemaansa ori ehti kilpailla useita kilpailuja ja ansaita Champion-arvonimen. Lisäksi ori on kantakirjattu II-palkinnolle ja se on myös palkittu KRJ-I palkinnolla KRJ-laatuarvostelussa. Yleislaatuarvostelussa ori palkittiin II-palkinnolla. Koulua "Seppo" väänsi Grand Prix tasolla. Sepon suvusta löytyy kolmen polven sisältä kaksi KTK-II palkittua hevosta; Vir MVA Ch Mäntysuon Thilde (Lancetton eie), sekä Vir MVA Ch Oroaq (Lancetton eiei). Moni tämän suvun hevonen vääntää koulua grand prix-tasolla. KP Miss Tippytappytoen emän puolen suku on tuntemattomampaa, eikä siellä ole niinkään näyttelyissä/kantakirjaustilaisuuksissa menestyneitä hevosia. Näyttelyissä menestyneenä mainittakoon Ch Campari W (Lancetton eei), sekä Vir MVA Ch Domiro (Lancetton eeii). Suvusta löytyy pari Wirtual W'n kasvattia, jotka ovat pärjänneet hyvin kouluradoilla. Addictive Active on palkittu ERJ-laatuarvostelussa ERJ-III palkinnolla. Hieno suku monipuoliselle hevoselle.

i. Dazzlin Bustle
fwb-o.   sk. 160cm
ko: He A re: 160cm
ii. Fernando VC iii. WF Might Have Been
iie. Affect's Yvona
ie. Magnolia's Penny Lane iei. KWB Smash Me
iee. Estelle M
e. KP Miss Tippytappytoe
fwb-t.   sk. 168cm
ko: Va A re: 120cm
ei. S.S. Fério Cacharel eii. Tournesol's Loveberry
eie. Mäntysuon Thilde
ee. Addictive Active W eei. Campari W
eee. Barame Caltic Z

i. Dazzlin Bustle KTK-II.
ie. Vir MVA Ch Magnolia's Penny Lane KTK-III
iii. Ch WF Might Have Been KTK-II
iei. Vir MVA Ch KWB Smash Me KTK-II
iee. Ch Estelle M KTK-III
ei. Ch S.S. Fério Cacharel KTK-II, YLA2, KRJ-I
eie. Vir MVA Ch Mäntysuon Thilde KTK-II, KRJ-III, ERJ-III
ee. Addictive Active W ERJ-III
eei. Ch Campari W

Lancetto COS valmennuksissa

- Eveliina ja Lancetto kävivät Mustarastaassa vakituisesti koulutunneilla keskiviikkoisin klo 20.00, jossa heitä opetti fictiovys. Ensimmäisen kerran parivaljakko oli 'Mustiksen' tunnilla perjantaina 25.08.2006. Talli lopetti kuienkin toimintansa, joten etsimme nyt uutta valmentajaa. Alempaa voit lukea opettajan laittamia palauteviestejä tunnin kulusta -mitä pitäisi parantaa? Miten meni jne.

- 25.08.06   Mustarastas   opettajana fictiovys (15v€)
  Lancetto COS (jota kuulemma saa kutsua myös Lasseksi) liikkui tunnilla erittäin hyvin Eveliinan käsittelyssä ;) Pari sopi mielestäni hyvin yhteen ja yhteistyö oli melko saumatonta alkukankeuksien jälkeen. Lassea saatiin nimittäin herätellä jonkin aikaa ennen, kun se suostui rentoutumaan sekä liikkumaan oudoissa tiloissa sopivan vetreästi. Käyntiveryttelyjen jälkeen kun lähdettiin työstämään ravia, ori olisi mielummin lähtenyt näkemäni mukaan kaartelemaan omille teilleen. Eveliina silti suoriutui tehtävästä hyvin, koska osasi arvioida oman hevosensa liikkeet ennaltaehkäisevästi. Lasse nosti lopputunnista siistejä laukkoja ja volteillakin se teki hienoa työtä! Ori ei kyllä mitään koulutunteja ratsastuskoulussa mielestäni tarvitsisi, koska niin upeita liikkeitä se pystyy halutessaan pyöräyttämään ;) Huomiota kiinnittäisin silti vielä enemmän käden rentouteen ja pohkeen herkkyyteen. Hienoa!

- 01.09.06   Mustarastas   opettajana fictiovys (15v€)
  Lasse suoritti tämänkin tunnin taidolla, kuten viime viikollakin. Se liikkui erittäin reippaasti alkutunnista asti, ilmeisesti muistaen, ettei minun tunnillani laiskotella ;) Koska aloitimme tunnin hevosen taivuttamisella, ei Lasse ollut tässä puuhassa ihan heti mukana. Voltit sujuivat kyllä hyvin, mutta päätyvolteilla se meinasi lähteä vähän karkailemaan omille teilleen. Eveliina piti kuitenkin miehen parin "kiemuravoltin" jälkeen hyvässä linjassa ja loput voltit sujuivat hienosti. Kun aloitimme tempon vaihtelun käynti-ravi siirtymisillä, olisi Lasse ilmeisesti mielummin jatkanut uraa ravissa, koska ravista takaisin käyntiin siirtyminen oli hieman kankeaa. Muuten tuntinne sujui aivan loistavasti, vaikka Eveliinaa edelleen patistan sen käden rentouden kanssa, vaikka se menikin paremmin kuin viime viikolla :) Hyvä!

- 13.09.06   Mustarastas   opettajana fictiovys (15v€)
  Tuntinne alkoi hyvällä mallilla, sillä Lasse vaikutti tänään reippaalta ja sait liikkumaan sen hyvässä tahdissa alkukäynneistä saakka. Raviin siirtyessä Lassella taisi olla mielessä edellä kulkevat tammat, mutta sait kuitenkin muutamien volttien sekä pidätteiden avulla pidettyä sen ajatukset muualla ;) Hienoa siis. Ravikierroksien jälkeen kun aloimme ratsastaa isolla pääty-ympyrällä (jaoimme ryhmän kolmeen ja kahteen, eli kaksi ratsasti oikeassa päädyssä ja kolme vasemmassa), Lasse ihmetteli ilmeisesti alkuun vähän tätä outoa ympyrällä ratsastelua, kun se vähän väliä työnsi sitä ulkokylkeään ihan kieroon. Hieman ulkopohjetta reippaammin ja ulko-ohja tukevammin vasten kaulaa, niin työnne sujuu ensi kerralla melko moitteettomasti ;) Laukkapätkillä Lasse kuunteli sinua taas kerran hyvin enkä voi muuta kuin taas kehua tuntinne etenemistä - hienoa siis!

Lancetto kilpailee

Lanceton kunniamaininnat
- tähtäimessämme ainakin KRJ-laatuarvostelu, sekä YLA.
- ei vielä kunniamainintoja.

KRJ-kouluratsastus
yhteensä 76 kilpailua, joista 5 sijoituksia (1-6). KRJ-rankingpisteitä 13.

03.09.2006 | Wynlinné, KRJ Intermediare II    15/24
04.09.2006 | FSRa, KRJ Vaativa B    3/49 (2rp)
04.09.2006 | FSRa, KRJ Vaativa A    13/50
04.09.2006 | RaZoRa, KRJ Helppo A    4/30 (1rp)
04.09.2006 | RaZoRa, KRJ Kür: Vaativa A    7/13
05.09.2006 | Huurre, KRJ Vaativa A    25/29
05.09.2006 | Briarfield, KRJ Vaativa A    28/30
05.09.2006 | Briarfield, KRJ Intermediare I    9/22
06.09.2006 | YT Okariina, KRJ Vaativa B    9/40
06.09.2006 | YT Okariina, KRJ Vaativa A    37/40
06.09.2006 | FSRa, KRJ Vaativa B    17/50
06.09.2006 | FSRa, KRJ Vaativa A    10/50
07.09.2006 | Mikajan Kopukat, KRJ Vaativa B    17/40
07.09.2006 | Mikajan Kopukat, KRJ Vaativa A    16/40
08.09.2006 | MeRa, KRJ Vaativa A    12/27
08.09.2006 | MeRa, KRJ Intermediare I    23/23
09.09.2006 | Riimula Riders, KRJ Prix st. Georges    25/28
09.09.2006 | Riimula Riders, KRJ Intermediare II    21/30
12.09.2006 | Seura SGA, KRJ Kür: Prix st. Georges    7/25
12.09.2006 | Seura SGA, KRJ Intermediare I    15/42
13.09.2006 | Synkmetsä, KRJ Kür: Vaativa A    9/50
13.09.2006 | Synkmetsä, KRJ Intermediare I    1/31 (6rp)
15.09.2006 | Cresendo, KRJ Intermediare I    35/57
15.09.2006 | Nétts, KRJ-Cup Kür: Vaativa A    17/106
15.09.2006 | Nétts, KRJ-Cup Intermediare I    93/100
17.09.2006 | Hoarfrost, KRJ Vaativa A    27/40
17.09.2006 | Hoarfrost, KRJ Intermediare I    15/40
18.09.2006 | KaPoRa, KRJ Vaativa A    56/60
18.09.2006 | KaPoRa, KRJ Intermediare I    44/58
19.09.2006 | Mirraberg Warmbloods, KRJ Intermediare I    33/42
19.09.2006 | Mirraberg Warmbloods, KRJ Intermediare II    38/39
23.09.2006 | Summer Land, KRJ Vaativa B    48/60
26.09.2006 | Magma-talli, KRJ Vaativa B    18/48
26.09.2006 | Magma-talli, KRJ Intermediare II    10/22
27.09.2006 | Fuzzes Ponies, KRJ Vaativa A    8/43
27.09.2006 | Fuzzes Ponies, KRJ Intermediare I    18/30
27.09.2006 | FSRa, KRJ Vaativa B   
27.09.2006 | FSRa, KRJ Vaativa A   
29.09.2006 | ROWDY, KRJ Vaativa B    18/45
29.09.2006 | ROWDY, KRJ Vaativa A    27/31
29.09.2006 | FSRa, KRJ Vaativa B   
29.09.2006 | FSRa, KRJ Vaativa A   
29.09.2006 | KaPoRa, KRJ Vaativa A    49/60
29.09.2006 | KaPoRa, KRJ Intermediare I    26/45
29.09.2006 | Marjapensaan, Vaativa B    20/40
29.09.2006 | Marjapensaan, KRJ Vaativa A    38/40
30.09.2006 | Tréfle, KRJ Intermediare I    3/40 2p.
30.09.2006 | Tréfle, KRJ Intermediare II    25/36

01.10.2006 | Mêl Seren, KRJ Vaativa A    28/50
01.10.2006 | Mêl Seren, KRJ Intermediare I   
01.10.2006 | KT Wonderfoal, KRJ Prix st. Georges    27/30
01.10.2006 | KT Wonderfoal, KRJ Intermediare I    30/30
03.10.2006 | Lillegum, KRJ Vaativa B   
03.10.2006 | Lillegum, KRJ Vaativa A   
05.10.2006 | Hippiäinen, KRJ Vaativa B   
05.10.2006 | Hippiäinen, KRJ Vaativa A   
05.10.2006 | Romulus, KRJ Intermediare I    13/40
05.10.2006 | Romulus, KRJ Prix de Romulus (int I-II)    20/40
06.10.2006 | Devoto, KRJ Intermediare I   
06.10.2006 | Devoto, KRJ Intermediare II   
06.10.2006 | Yave, KRJ Intermediare I    9/50
06.10.2006 | Yave, KRJ Intermediare II    11/50
10.10.2006 | Crobbelgrogue's Mansion, KRJ Vaativa B   
10.10.2006 | Crobbelgrogue's Mansion, KRJ Vaativa A    24/51
10.10.2006 | Stream Stable, KRJ Vaativa A    22/40
10.10.2006 | Stream Stable, KRJ Intermediare I    3/40 2p.
11.10.2006 | Rasputiini, KRJ Vaativa A   
14.10.2006 | Vaivaton, KRJ Intermediare I   
14.10.2006 | Vaivaton, KRJ Intermediare II   
15.10.2006 | Mikajan Kopukat, KRJ Vaativa A   
15.10.2006 | Mikajan Kopukat, KRJ Intermediare I   
18.10.2006 | MLRa, KRJ Vaativa A   
18.10.2006 | MLRa, KRJ Intermediare I   
20.10.2006 | Usvajärven Ratsastajat, KRJ Intermediare I    8/29
20.10.2006 | Eiderdown, KRJ Vaativa B   
20.10.2006 | Eiderdown, KRJ Vaativa A   

    DESIGN © ENNI 2006 - - - - KOPIOINTI KIELLETTY!
1