Mocca Frá

Perustiedot - Luonne - Jälkeläiset - Kilpailukalenteri - Kuvagalleria

Perustiedot
Virallinen nimi: Mocca Frá
Kutsumanimi: Mocca
Rotu: welsh (sec B)
Sukupuoli: ori
Syntynyt: 24/5/2000
Rekisterinumero:
Säkäkorkeus:

Koulutustaso: Ko: Va B / Re: 110cm / Me: 100cm
Painotus: kenttäratsastus
Sijoitukset kilpailuissa: 0-0-0
Arvonimet:

Omistaja: Ratsukanjoni
Kasvattaja: Nádor
Hoitaja: otetaan

Luonne
Hoitaessa Mocca on välillä kuin enkeli, välillä vähän hankalampi. Mocca ei niin välitä harjaamisesta, ja vaikka mieli tekisi tehdä aivan muuta, se kuitenkin pysyy kiltisti paikoillaan harjatessa. Mocalla on hyvin paksut jouhet, joten harja pitää muistaa selvittää usein ja harjaa nyppiä. Otsatukalle ei tarvitse tehdä mitään, sillä se on paksu ja tasainen. Kavioiden puhdistaminen ei tuota Mocan kanssa mitään vaikeuksia, se antaa puhdistaa ne ongelmitta ja kannatteleekin kavioitaan vähän itsekin. Pään harjaaminen onkin ihan eri juttu. Mocca on vähän arka päästään, joten ei kannata tehdä äkkinäisiä liikkeitä, joita Mocca pelkää. Ole siis rauhallinen Mocan kanssa ollessasi. Korviansa Mocca ei anna ihan kenen tahansa kosketella, vain sellaisten henkilöiden, joihin se luottaa. Mocan voi huoletta harjata karsinassa irrallaan, ulkona samoin, mutta ulos kannattaa hommata Mocalle jotain syötävää, että se pysyy paikallaan. Pesukaan ei kavioidenottamisen tavoin tuota ongelmia, ja kesäisin Mocca pitää uimisesta.

Ratsataessa Mocca ei ole ihan aloittelijoiden hevonen. Se on todella herkkä, ja laukatessa pienikin siirto toiselle jalalle on Mocalle merkki laukanvaihdossa. Mocca kuuntelee ratsastajan apuja todella hyvin, joten siltä sujuu ongelmitta pohkeenväistöt yms. koululiikkeet. Mocalla on lennokkaat askellajit, tosin ravi on joskus aika nopeatemposta, mutta tasaista. Mocca pitää hyppäämisestä. Maastossa ratsastaminen ei tuota ongelmia, se on varma ratsu maastossakin.

Tarhassa ilo on irti kun se päästetään irroittelemaan. Se saattaa pukitella ja spurttailla pitkänkin aikaa, kunnes rauhoittuu ja alkaa laiduntamaan. Mocca pitää siitä, kun se saa leikkiä muiden orejen kanssa, mutta tappeluihin se ei tarhassa ala muita haastamaan.

Taluttaessa Mocca on kuin enkeli, se kulkee nätisti vierellä, eikä vie taluttajaansa esim. puskaan syömään. Kun talutuslenkille lähdetään, Mocan toivelistan ykkösenä on maastolenkki metsässä.

Kisoissa Mocca innostuu, varsinkin tammaosallistujista, mutta keskittyy kuitenkin suoritukseen. Verryttelyssä on tärkeää, ettei tee mitään hätiköidysti, koska muuten koko rata voi mennä pieleen. Mocca on nopeutensa ja herkkyytensä ansiosta todella hyvä kisahevonen.

Ajamisesta Mocca ei oikein pidä ja ajolenkille se lähtee vähän vastahakoisesti. Ajaessa Mocca on vähän laiskempi kuin ratsastaessa, mutta osaavan ajajan kanssa ajo onnistuu leikiten, sen verran herkkä hevonen Mocca on.

Eläinlääkäriä Mocca inhoaa, mutta ei niskuroi, kuten ei harjatessakaan. Madotus on ihan ok, mutta rokotukset saavat Mocan jo vähän steppaamaan. Jos Moccalle tulee haava ja siihen laitetaan side, se ei yritä saada sitä väkisin pois, joten haava paranee aika nopeasti.

Kengittäjällä Mocca on ongelmaton, se ei ole sille sen kummempaa, kuin kavioiden putsaaminen. Se nostaa jalkansa kiltisti kengittäjän käsittelyyn ja käyttäytyy muutenkin todella hyvin kengittäessä.

Jälkeläiset
--

Kilpailukalenteri
28/09/2004 - ERJ - Kisakeskus Vadelma - 90-110cm - -/-
28/09/2004 - kouluratsastus - Lecheval - Vaativa B - 12/13
24/09/2004 - KRJ - YT Wiikuna - Vaativa B - -/-
23/09/2004 - NJ - MT Tuuliharja - poniorit - -/-

Kuvagalleria
*klikkaa kuvat oikeaan kokoonsa*Kuvat © ZinniaOtsikon kuva © Kylmänkukka | Ulkoasu © Sara P. KIITOS!


1