index
Mijn reisdagboek
Reisverslag - The Gambia & Senegal
6-22 oktober 2003
In oktober 2003 ben ik via Kriskras met een groepje naar Senegal & Gambia geweest. Het was een prachtige reis met veel leuke en verrijkende ervaringen, omdat we steeds geprobeerd hebben om zoveel mogelijk contact met de lokale bevolking te hebben. Tijdens de reis heb ik een dagboek bijgehouden dat je op deze website kan lezen . Het was voor mij de eerste keer dat ik een verre reis zou maken en dus ook de eerste keer Afrika.
Geniet er alvast van, maar beter nog is dat je zelf ook eens naar daar gaat om het allemaal zelf te ervaren natuurlijk!!
contact: werner_boets@hotmail.com
We zijn eerst in Dakar geland en van daaruit na een overnachting in Dakar, direct door naar Gambia gereden. In Barra hebben we de ferry genomen naar Banjul om dan de eerste week  in Manjaikunda te verblijven, een dorpje vlakbij Serrekunda. We hebben allerlei activiteiten en uitstappen gedaan en zijn na die week verder het binnenland van Gambia ingetrokken, naar een primitief dorpje Kangmamoudou, vlakbij Kalagi, tegen de grens met Senegal (de Cassamence). Daar hebben we een paar dagen verbleven en zijn dan verdergereden naar Georgetown, een klein eilandje op de Gambia-rivier. Na ook een verblijf van een paar dagen daar, zijn we de grens met Senegal overgestoken, na een tussenstop in Basse Santa Su te hebben gemaakt. Vanuit Tambacounda hebben we een dagtrip naar het natuurpark Niokolo Koba gemaakt, en zijn daarna door het binnenland van Senegal terug naar Dakar gereden. Daar hebben we een dagje het voormalige slaveneiland Ile de Goree bezocht en zijn dan langs de kust naar het noorden gereden, naar Saint-Louis.
Daar hebben we een aantal dagen in een jeugdherberg overnacht en van dit levendige stadje genoten. Tot slot zijn we teruggereden naar Yof, vlakbij Dakar, om onze laatste dagen door te brengen. We hebben er nog een uitstap naar Lac Rose gemaakt en de buurt wat bezocht en zijn tenslotte met een nachtvlucht terug naar Brussel gekomen.
Reisdagboek
Kaarten
Muziek
Links naar andere
pagina's
Recepten
Senegal & Gambia
En van de jongens maakt 'keke' (melk) op een speciale manier klaar tijdens het feest van de laatste avond
Beeld van koraspeler aan Arc22 in Banjul
Western Red Colobus-apen in Bijilo forest park