Achtergrondinfo   Rollen   Crew


Terug naar de toekomst
Afleveringstitels

Terug naar de toekomst

Deze reeks, met het merkwaardige scenario van Jeuninckx en Vermeulen wordt door Ronald Grossey het meest verrassende feuilleton uit de jaren '60 genoemd. De opnames gebeurden vooral in Antwerpen, maar ook in het kasteel van Laarne, het Gravensteen in Gent  en in Deurle. In 80 draaidagen was de volledige reeks ingeblikt.

Het verhaal speelt zich af in het jaar 2500, waar de mens minstens 300 jaar oud wordt. Peter Bergen, een archeoloog uit die tijd, wordt met een teletijdmachine naar het verleden gestuurd. Hij kan de capsule te voorschijn toveren via zijn zakhorloge. Hij reist naar de Middeleeuwen, waar hij Isolde, de dochter van een heks, van de brandstapel redt. Hij wordt terstond verliefd op haar en samen reizen ze verder. Zo komen ze onder andere in  Antwerpen, in het huis van P.P. Rubens terecht. Peter beschikt ook over een eigenaardige paraplu : iedereen die eronder staat, wordt onzichtbaar.

Het wegflitsen van de tijdscapsule is een gemakkelijk te verklaren fenomeen. De camera filmt de tijdscapsule tot op het moment dat die inderdaad moet wegflitsen. Dan stopt de opname en men verwijdert de tijdscapsule. Zodra hij weg is, gaat men door met filmen. De kijker krijgt dan de indruk dat de tijdscapsule weggeflitst is.

Afleveringstitels

1.  De Tijdscapsule
2.  Tristan en Isolde
3.  Een jurk voor Isolde
4.  De jacht op de paraplu
5.  Het duel
6.  Tweemaal Peter
7.  Peter doet zaakjes
8.  De spionne
9.  Het koffertje
10. Peter neemt vakantie
11. Twaalf stielen, dertien ongelukken
12. Het konijn van Iwijn
13. De schat van Ooiedonck
14. Het serum
15. Gezanten van Mars
16. Feest bij Iwijn

1