Wij zijn een groep van 10 jongeren, afkomstig uit de Nederlands Hervormde kerk van Well / Ammerzoden, die in de zomer van 2003 samen met nog ca. 20 andere jongeren uit andere gemeentes, naar Bolivia af zullen reizen om daar samen met de Quechua-indianen een kliniek te bouwen.

Na een lange vliegreis landen wij in één van de modernere steden van Bolivia: Santa Cruz. Het makkelijkste deel van de reis hebben wij dan gehad, want wij moeten dan nog minstens vijf uur over een onverharde weg rijden naar het afgelegen dorpje Piraï. Tenminste, als het niet geregend heeft want dan duurt de reis langer. Het is een hele belevenis om in Piraï onder primitieve omstandigheden te verblijven. De Quechua-indianen zijn vriendelijke mensen die ons in hun huis warm zullen onthalen. De afgelegen ligging van het dorp heeft voor de dorpsbewoners grote nadelen. Voorzieningen als onderwijs en gezondheidszorg waren aanwezig, maar van slechte kwaliteit. Daarom heeft World Servants de afgelopen jaren een nieuwe kleuterschool, klaslokalen en woningen voor de leerkrachten neergezet. Dit jaar gaan we een nieuwe kliniek bouwen. Hierdoor worden de toekomstmogelijkheden van de bewoners weer een stuk verbeterd.

De reis, het verblijf en een gedeelte van het bouwmateriaal wordt door ons zelf betaald.
Dit is nogal een smak geld vandaar dat wij diverse acties houden om zo voldoende financiële middelen te hebben voor het realiseren van dit project.
Zie onder acties voor de diverse acties die wij houden.

Fotoalbum Elske

Fotoalbum Margreta

Counter

BOLIVIA 2003 | ACTIES | VERVOLG ACTIES | DEELNEMERS | LINKS | INFORMATIE | SPONSERS

Ons adres:

Telefoon: 0418-553457
Fax: 0418-551644
E-mail: elskeschalk@hotmail.com

Arjen Palland
Donkerstraat 11
5308 KB  Aalst
1