OCAK 2001 BÜLTENİ.....
 

Sevgili Arkadaşlar,

            Bu bülten sadece benim gayretim ve çalışmalarımla değil, her arkadaşımızın katılımı ile olacak olursa hepimizin sesi soluğu olur. Aksi halde sadece ben kendi reklamımı yapıyorum gibi bir hal alır. Yani yazı benim, faaliyetler benim olursa bülten Avcı WT ailesinin ortak eseri olamaz. İdealimiz bu bültenin tüm ailemize ait olması. Herkes katılmalı  ve yazıları, fikirleri ile bu bültende yer almalı. Söylediğim mesele sadece grup yöneticileri için değil, ailemiz içinde bulunan en küçük derecesinden en  büyük derecesine kadar herkes için geçerli. WT sadece dövüşmek değil kendimizi her alanda geliştirmektir. Sifu Avcı’nın kullandığı “WT   for  life!” ( WT  hayat için!) ifadesi bunun en güzel göstergesidir.  Bültenimizi sizlere daha fazla sayfa ve içerikle sunmak için gayret sarfediyoruz ve eminiz ki; bundan sonra da sizlerden gelecek fikir ve yazı desteği ile daha da gelişerek elinize ulaşmaya devam edecek.
            Hayatınız WT ile renklenirken bu renkler armonisine bir de bültenimizi eklemek için her arkadaşımızdan, ailemizin her üyesinden birşeyler bekliyoruz.
Ocak Ankara seminerlerinde buluşabilmek dileğiyle sağlıklı  ve mutlu bir hayat sizlerin olsun…

Sihing AKIN



PERSPEKTİF
            “Wing Tsun”  yani güzel ilkbahar! Wing Tsun’a ilk başladığımda isminin de bu denli sanatı kadar güzel olacağını  tahmin etmemiştim. Güzelliği sadece sanatında değil, aynı zamanda bu sanata gönül vermiş insanların birbirleriyle olan dialoglarının da ne denli düzeyli ve dostca  olduğuydu. Dostca diyorum çünkü biz WT öğrenmekle dövüş yanımızın yanısıra, insanlarla olan sıcak temasımızla,  değişik insan gruplarına, değişik kültürlere bir nebze köprü kurar oluyoruz.
            Sanatın, sporun ve diğer ritmik, fonotik, plastik bütün sanatların evranselleğini bir defa daha iletişimde , kaynaşmada, kendini gösterdiğini anlıyoruz.
            Bu mealde, kendim de sanatçı olduğumdan*  dövüş sanatı ile uğraşanları biraz barbar ve düzeysiz insanlar olarak algılayanlara    da  bir nebze bu görüşümle karşı çıkıyorum.
            Ayrıca sanatla uğraşıyor olmam bir başka sanatı daha kolay anlamama ve özüme sindirmeme kolaylık sağlıyor. Bu benim için ciddi bir sevinç. Diğer sevincim ise herhangi bir WT değil, Avcı Wing Tsun ailesi içinde olmak. Sifu Salih Avcı’nın pedagojik yönünün yanısıra insanlarla ilişkisinin, samimiyetinin bu denli sıcak olması mutluluğumuzu kat kat artırıyor.Herkesle Avcı Wing Tsun’un sıcak aile ortamında buluşmak dileğiyle.
* Arkadaşımız geleneksel Türk sanatları ile iştigal etmektedir.

 Kenan KARA
Samsun Avcı WT öğrencisi

AVCI WING TSUN’DA
BEŞ MESAFE - III

            TUTMA – BURKMA – ATMA: Tutmak, insanın emme refleksinden sonraki ilk refleksidir. Daha yeni doğmuş bir bebek bile kendi ağırlığını kaldırabilecek kadar sıkı tutabilir. Bu tabii refleks, insanın zor durumda kaldığı zamanlarda gayr-ı ihtiyari olarak yaptığı bir şeydir. Fakat Avcı WT prensiplerine göre rakip tutar, dövüşçü vurur. Avcı Wing Tsun, tekniklerinde tutma, sadece yumuşak kontrol ve tutuklama için kullanılır. Bunun haricinde her türlü tutma WT prensiplerine aykırıdır. Sadece ani çekiş yapılabilir.
 
 


 
            YER DÖVÜŞÜ: Yer dövüşü ve güreş farklıdır. Yer dövüşü dediğimiz olgu, yerde güreşmek değil, her türlü tekniğin yerde uygulanmasıdır. Özellikle ağır ve kaba kuvvetli kişiler, yer dövüşünde avantajlıdır. Avcı WT teknikleri, bu avantajı, rakibe dez avantaj haline getirir. Eğer kuvvetli ve ağır olan WT  dövüşçüsü ise önünde hiçbirşey duramaz.  Fakat birkaç kişiye karşı dövüşte, asla yere inilmemelidir ve yer dövüşünden biran önce ayağa kalkılmalıdır. Yer dövüşü kavramını ilkortaya atan ve öncülüğünü yapan kişi Sifu Salih Avcı olduğundan  dolayıdır ki; Avcı WT, bu imkanları en iyisi ile tanır.
 

            Evet, gerçek dövüşte en uzaktan en yakına temel olarak  bu mesafeler vardır. Tüm bu mesafelerde en garantili, en etkili, en güvenli, en seri, en az kuvvete ihtiyaç duyan, özel timler tarafından en zorlu ve tehlikeli şartlarda yıllarca denenmiş ve kendini ispatlamış olan sadece  ve sadece …………...
AVCI WING TSUN’dur.
 

Müjde! Müjde! Müjde! Müjde!
Ocak 2001 Ankara Seminerleri:
Avcı Wing Tsun asistan semineri:
 30.01.2001 / 13.00- 17.00
Ücret: 80 DM+ imtihan parası
Avcı Eskrima öğrenci semineri:
 30.01.2001  / 18.00- 22.00
Ücret: 80 DM*+ imtihan parası
Avcı Wing Tsun öğrenci semineri:
 31.01.2001   / 19.00- 23.00
Ücret: 50 DM+ imtihan parası

*: Üç seminere de giren arkadaşlar için Eskrima seminer ücreti 50 DM olacaktır. Eskrima semineri için ön bilgiye gerek yoktur. 1. Öğrenci derecesi programını Sifu Avcı bu seminerde gösterecek ve tamamlayacaktır. Bu nedenle isteyen herkes bir sopa ( sağlam ve ortalama 60 cm. boyunda) ile gelerek bu seminere katılabilir.
 
 

AVCI WING TSUN TERİMLERİ

            Siu Nim Tao: Küçük fikir veya küçük Buda manasına gelir. S.N.T ( Siu Nim Tao) sekiz temel hareket serisinden oluşan bir formdur. Avcı Wing Tsun sistematiğinde ilk üç seri birinci öğrenci düzeyinde öğretilirken, kalan beş seri de ikinci öğrenci seviyesinde öğretilir. Bu form Wing Tsun’a yeni başlayan bir öğrenciye WT ve prensipleri hakkında temel bir fikir verdiği gibi, sağlıklı yaşam için de çok faydalıdır. Aynı zamanda bu formdaki hareketler parçalar halinde değişik kombinezonlar olarak gerçek bir dövüşte kullanılabilecek niteliktedir.  Bruce Lee’nin bu formu hergün 20- 30 kere civarında tekrar ettiği de söylenilenler arasındadır.  Formun çok tekrarı temel hareketleri vücuda biran önce oturtacağından  özellikle yeni öğrenciler için çok faydalıdır.