INDEX

"CATTERY VAN DE ZANDEPLAS" <bgsound src="world.mp3" loop=true>

   
   

INDEX:

Poezen Maine Coons

Poezen Scottish Fold

Katers

Kittens Daisy

kittens Dandy en Jolinar

kittens Dandy en Jolinar

kittens uno en sulven

IT'S PEBBLES

Memory

Mr. UNO

Gastenboek

Contact

 

Cattery

"Van de

Zandeplas"

 

Yvonne Lavooij
Mackaystraat 35
8071 KG NUNSPEET
Telefoon: 0341-251650
E-mail: zandeplas1@kpnplanet.nl

 

LINKS:

Cattery De Roggebot

Cattery Anna Maria RU

Cattery Zarentiger

 

Cattery "Van de Zandeplas"

Hallo kattenvrienden,

Even voorstellen: Ik ben Yvonne Lavooij en woon, samen met mijn man Henry en kattenfamilie op de mooie Veluwe. Daarnaast heb ik nog,last but not least, de heer en meester van het hele poezenspul onze blauwe dekkater Indiana Blue from Beaver Mountain.

Ongeveer 25 jaar geleden lazen wij een advertentie in een plaatselijk krantje waarin een Siamese kater, Blue point aangeboden werd. Daar wij in vroegere dagen al eens een Siamees als huisgenoot hadden gehad en dus dachten dat we wisten hoe dat er uitzag, togen we op pad naar Zeewolde Na een praatje gemaakt te hebben met de eigenaresse en enkele kopjes thee later kwam daar, tot onze grote verrassing, een prachtige poes binnengewandeld, dit bleek een seal-point Heilige Birmaan te zijn. En u begrijpt het al : die ging met ons mee naar huis.

Er ging een jaartje overheen tot we tot het besluit kwamen om eens een nestje te fokken. Hiermee werd Cattery van de Zandeplas dus een feit! Teleurstellingen bleven ook ons in de afgelopen jaren niet bespaard, een dramatische Kerstmis, met een huis vol visite, een poes die een week te vroeg ging bevallen, een niet goedwillende dierenarts, ik zal u de details besparen, resulteerden tenslotte in een dode moederpoes en vijf dode kittens. Maar natuurlijk was het niet allemaal kommer en kwel, het plezier en de liefde die wij in de afgelopen jaren van onze poezenkinderen genoten hebben, maakten het leed dubbel en dwars goed!

In 1990 gingen we, voor een dekking en om stambomen te vergelijken, naar cattery Baslatan te Swifterbant. Daar aangekomen zagen we een nestje Maine Coons, waarin een rood katertje zat, waar ik op slag verliefd op werd. En jawel, dit werd onze stamvader: Baslatans Terracotta Beltoscha, kortweg Moos genaamd. Enkele weken geleden is onze Indi, door een narcosefout, overleden. Er moest een snaptest gedaan worden en daarvoor kreeg hij ieder jaar een roesje er werd dan ook meteen tandsteen verwijderd en nagels geknipt, maar ditmaal is hij niet meer wakker geworden. We zijn hier natuurlijk erg verdrietig over, hij had nog een nestje, samen met Spotje, daar zit een poesje in, genaamd Indi's Balou, zij blijft natuurlijk bij ons wonen, als blijvende herrinering aan een ontzettende aanhankelijke lieverd, die wij nooit zullen vergeten. We hebben momenteel contact met een cattery in Rusland, waar we deze zomer een katertje mee ruilen, dit is een zoon van de grootste kater van Rusland, die weegt 16 kg.! Dus dit wordt een gehele nieuwe generatie Zandeplasjes! Sinds kort zijn we een nieuw avontuur begonnen: Scottish Fold en Highland Fold (ook uit Rusland) Het karakter van de Scottish en Highland Folds is erg lief, zachtaardig en gaat prima samen met andere rassen en honden. Het vervolgverhaal van de Zandeplas: Bo Guy, onze cairnterrier reu, heeft na een "hondenleven"van 16 jaar afscheid van ons genomen. Toen was Terry dus alleen.... En het ging niet goed met Terry, ze at niet meer en verloor haar vacht. Na heeeeel veel dierenartsonderzoeken, pillenkuurtjes, drankjes, shampoo's etc., veranderde er niets! Toen ik vroeg of het misschien psychisch zou kunnen zijn,werd ik voor gek verklaard. Toch bleek, toen er weer nestjes kittens geboren werden, waar Terry zich altijd zeer intensief mee bemoeide, dat het langzaam de goede kant weer op ging en na drie weken was het over! Ze was natuurlijk ontzettend druk met de opvoeding van de kittens: Dandy, onze Russische kater was inmiddels vader geworden van drie nestjes, met Balou en Daisy (beiden dochters van Dynamicats Hot Spot, en met Kizzy. Ook Joey onze Scottish Fold werd papa, samen met Poppy bracht hij een prachtig nestje voort van Scottish Fold en Highland Straight, dit is niet te vergelijken met Maine Coons, dit zijn werkelijk "hier komen de clowns" ten top, het overtreft mijn stoutste verwachtingen!!! We hebben inmiddels een uitbreiding van de poezengemeenschap met : Jolinar, Mandy, Sterre, Heavenly Blue, Sulven Mannon, Peanut, Famke, Amy en Clefairy!(allen te bewonderen op onze poezensite) En morgen komen Mr. Uno (Scottish Fold kater, golden tabby blotched) en It's Pebbles (Highland fold kater, golden point) ook beiden uit Rusland. Ik houd u op de hoogte van de ontwikkelingen in cattery van de Zandeplas.