AE Jaume I del Coll

El Cau

El Cau és on ens apleguem infants, joves i caps educadors/es; és el nostre sostre i el calaix del material i dels objectes de l'Agrupament: Biblioteca, ludoteca, material d'excursió, material pedagògic...

Ens reunim un cop per setmana, els dissabtes, aquí hi duem a terme les activitats o preparar-ne de noves. És el punt de partida dels projectes a realitzar. A més tenim la sort de tenir el Parc Güell al costat mateix.

Al Cau els infants i joves estan agrupats en grups d'edat anomenats UNITATS. Cadascuna d'elles realitza activitats amb uns objectius concrets, que responen a les necessitats específiques dels nois i noies.


Les unitats

Follets

La il·lusió de créixer(6-8 anys)

És l'edat de la màxima il·lusió per la descoberta, pel joc i pel somni. Els infants surten per primer cop de casa i comencen a descobrir els altres. Així aprenen a viure en col·lectivitat i a ésser alhora persones més autònomes. Molts hàbits que adquireixen en aquesta etapa seran per a tota la vida.


Llops

Fent córrer la imaginació(9-11 anys)

És l'edat entusiasta de l'expressió i la creativitat, on la imaginació és al servei del joc i de les activitats. Les nenes i els nens aprenen a conviure en grup i a treballar en equip. Comencen a tenir els seus propis valors i es consoliden els hàbits que van formant la seva personalitat.


Raiers

Viure una gran aventura(12-14 anys)

És l'edat de l'afirmació d'un mateix, on el desig de projectes i de reptes es fa més present. Els nois i noies desenvolupen el caràcter, les actituds i la capacitat de viure conjuntament i enriqueixen la seva personalitat. La implicació en els projectes potencia el seu compromès personal.


Pioners

L'entusiasme pels propis projectes(15-17 anys)

És el temps decisiu per als ideals, per a les preguntes i les ambicions. Noies i Nois perfilen i concreten les seves responsabilitats. Són ells i elles els veritables protagonistes de la vida de la unitats: en són membres actius, i el grup pren una gran importància.


Klan

La joventut viscuda al màxim(18 anys en endavant)

És la vivència intensa en grup, ja que els clans, grups reduïts de joves amb la finalitat formativa, treballen amb força l'autogestió, tot duent a terme un projecte propi. Des d'aquí, el qui ho vulgui s'encamina a l'engrescador repte de ser cap


Ser Cap

El gran repte

Ser cap és fer viure a infants i joves els valors en què es basa l'escoltisme laic del nostre país, de forma voluntària, formant-se constantment i adquirint nous coneixements. I comporta assumir una gran responsabilitat, però també viure moments inoblidables i posar la pròpia energia i les pròpies capacitats al servei de l'educació d'infants i joves.

Els equips de caps es reuneixen regularment al Consell d'Agrupament, on s'organitza la vida quotidiana del cau i on es du a terme el seguiment pedagògic de les activitats. EL/la cap d'Agrupament és qui n'assumeix la coordinació.


Pioners del Curs 1995-1996


AE Jaume I del Coll
Última revisió 11 de març de 1997