Etusivulle
Yhteys
Linkit

Esittely

Orit
Tammat

Toiminta

Nimi: Brimstone's Lacy Lady aka Lady
Sukupuoli: Tamma
Rotu: Finnish warmblood(FWB)
Syntynyt: 20.07.2005
Säkä: 170 cm
Ikä: 4 vuotta.
Väri: Kimo, ei mrkkejä
Omistaja: Miia T/Aallonkehä
Kasvattaja: Minna/Brimstone
Koulutustaso:
+ Re 130cm
+ Me 110cm
+ Ko Va C
Saavutuksia: -
Kisakalenteriin.

Luonne:
Yleisesti Lady on kiltti ja eloisa tamma, jonka kanssa ei aika käy pitkäksi. Se on vielä hiukan ’lapsellinen’, eikä taida koskaan siitä aikuistuakaan. Lady kanssa on mukava tehdä töitä, joskin vilkas neiti saattaa saada paljon sählinkiä aikaan.

Koulutettavana Lady on varsinainen säheltäjä, se sotkeutuu joskus omiin jalkoihinsakin. Se kuitenkin yrittää parhaansa ja haluaa miellyttää. Se menee kyllä helposti ymmälleen, mutta toipuu aina nopeasti. Yrityksen puutteeseen tämän tamman opiskelu ei kaadu, vaan ehkä jopa liikaan yrittämiseen. Lady yrittää aina arvata mitä siltä seuraavaksi pyydetään ja toteuttaa sen jo ennen käskyä. Mikä tavallaan on hellyttävä, mutta toisaalta suuri rasite, koska Ladyn pitää nimenomaan oppia toimimaan käskyjen mukaan.

Ratsuna Lady saattaa aina vähän sählätä, sellainen se vain on. Se tuntuu aina jossain välissä unohtavan mitä on tekemässä. Kevyt läpsäys raipalla palauttaa sen maanpinnalle. Lady on hassu tamma, mutta rakastettava. Koulua tamma taitaa kohtuullisesti, mutta se meinaa aina sotkeutua jalkoihinsa pohkeenväistöissä sun muissa. Esteille tamma on syntynyt. Esteitä se menee halukkaasti, eikä unohdu haaveilemaan, koska koko ajan tapahtuu. Korvat hörössä se tulee esteelle ja leiskauttaa siitä yli komealla ilmavaralla. Maastoesteillä Lady on ehkä vieläkin parempi, se nauttii saadessaan loiskia purojen poikki ja laukata pitkin suoria seuraavalle esteelle. Maastossa Lady on eloisa, eteenpäinpyrkivä ja kuuliainen ratsu, jonka kanssa on mukavaa ihan vain rauhassa kävellä pitkin maastoa, tai vaikka ottaa vähän laukkaakin.

Hoidettavana Lady on niin eloisa, ettei se oikein malttaisi seisoa paikallaan. Se alkaa kiemurrella ja kaataa usein siinä samalla vesisangot, harjapakit ja kaiken mahdollisen ja mahdottoman lähietäisyydeltä. Lady tuntuu kyllä olevan aina vilpittömästi pahoillaan sählättyään ja osoittaa sen tuuppimalla hoitajaa ja hörähtelemällä. Sen tummissa silmissä on koiranpentumainen anova katse. Taluttaessa Lady tulee kiltisti vierellä, eikä yleensä aiheuta mitään hämminkiä. Pestäessä yleensä tahtoo kastua hoitajakin, Ladysta veden roiskuttaminen on nimittäin hauskaa. Lady nauttii kaikesta saamastaan huomiosta. Kuivattaessa se saattaa leikkisästi napata kiinni pyyhkeestä ja viskellä sitä. Harjauksesta Lady yleensä nauttii, paitsi vatsan alta harjaus ei ole sen mieleen, silloin se yleensä alkaa kiemurrella ja inistä. Kavionsa Lady antaa puhdistaa ilman suuria vaikeuksia. Peruskunnontarkastuksen Lady sietää, jos se ei kestä liian kauan. Ruoka-ajoistaan Lady on tarkka tyttö, se tietää aina milloin ruoka on myöhässä ja alkaa kolistella boksissaan. Se on myös äärettömän utelias, kaikki uusi pitää tarkastaa. Boksinsa puolioven ylitse Lady yleensä katselee maailman menoa.

Eläinlääkärillä ja Kengittäjällä Lady on kiltti tyttö, joten eläinlääkäri saa hoitaa hommansa rauhassa. Rokotuksetkaan eivät Ladya pelota, jos sen jälkeen on joku halailemassa ja taputtelemassa, tai mieluummin vaikka samaan aikaan. Lady ei kengittäjästä välitä, tämä tosin tuntuu aina seisottavan sitä turhan kauan paikallaan. Eihän sitä viitsi kovin pitkään seisoa kavio kohti taivasta. Lady on aluksi aivan kiltisti mutta alkaa aina loppua kohden hermostua

Kuljetuksessa Lady menee kiltisti sisään, joskin kompuroi usein rampilla kun ei katso jalkoihinsa. Matkan ajan se on hiljainen ja tyytyväinen matkusta, joskus se jopa torkkuu. Pitkätkään matkat eivät siis suuremmin häiritse, joskus Lady alkaa kuitenkin kyllästyä ja rimpuilla ja venkoilla. Trailerista poistuminen on yleensä hidasta, Lady katselee uutta paikkaa uteliaana, haistelee tuulia ja ihmettelee maailman menoa.

Kisattavana Ladyn sähellys on pudottanut useammankin puomin esteillä, kun se innostuu liikaa, mutta jos sen saa pidettyä kurissa se on oiva hyppääjä. Koulussa Lady meinaa aina sotkeutua omiin jakoihinsa jos ei ratsastaja vahdi sen kaikkia liikkeitä. Kenttä voisi olla myöskin Ladyn laji, silloin se voisi maastoeste ja este osuuksilla korvata kouluaan. Kisojen jälkeen Lady palautuu yleensä nopeasti, vaikka vaatiikin aina hellää hoivaa ja huolenpitoa. Harvemminpa tamma polttaa itsensä kisoissa loppuun, mutta se ei suostu tinkimään ansaitsemansa huomion määrästä.

Muiden hevosten seurassa Lady on kiltti tyttö ja alistuu yleensä muiden määräysvaltaan, aivan lauman pohjille se ei kuitenkaan jää, sen verran se pitää puoliaan. Lady nauttii toisten hyväksynnästä ja rapsuttaa muita mielellään. Oreja Lady ehkä vähän pelkää, ovathan ne isoja ja vahvoja ilmestyksiä.
Luonne © Eilowy Kiitosta.

Kuvagalleria:


© Miia T Kuvissa: Latania Z

Jälkeläiset:
Isä // Astutus&Syntyy // Nimi // Sukupuoli // Tilanne

Ei jälkeläisiä

Sukutaulu:
 Destroy Junior   MF Destroy  Kaltherzig   GET Desperados
  Dee Shinning
  Havanna  Carusello
 Meiling Ray
 Simon's Fortunate  Geheimnis GER   Suchen GER
 Dämmerung
  Feministisch   CP Soldat
 Camma Vergehen
 Brimstone's Ballerine  VIR MVA Ch Waterfall's Legolas xx[KTK I]  IKJ Widescreen xx   World Wild Wonder xx
 Screaming Mary xx
  VIR MVA Ch Waterfall's Savannah xx[KTK II]  Angel's Highway Star xx
 DS Night Marish Night Flight xx
 Devil's Eternité  Sunrise's Eternitys   Sunrise's Outstanding Deacon
 Sunrise's Melodramatic Eternity xx
  Sunrise's Daniela  AT Double Daniel
 Run Away Scarlet xx