Hiirenkorvan Pieni Piipertäjä


KANTAKIRJAUS ARVOSTELU:
20 + 18 + 17 + 16 = 71p
- kuvat pienehköjä
- hyvä tammaleima
- hyvä runko
- ej vuohenkavioiset
- tj pihtiset
- käyrät kintereet

ARVOSTELUT:

Piku on oikein kaunis ja näpsäkkä tamma. Upea, kaunis väritys, kaunis rakenne, ehkä aavistuksen etupainoisuutta, mutta sitä tuskin huomaa. Pää on kaunis, hyvän kokoinen rakenteeseen ja kaulaan verrattuna. Jalat kuivat, hyvin hoidetut ja kaviot myös todella hyvässä kunnossa, ja jalka- asennot hyvät. Kaula liittyy hyvin runkoon. Harja ja häntä myös tuuheat, hyvin hoidetut. Tyypillinen shettis- myös luonteeltaan. Ei liika- lihavuutta, kuten suht monilla shetukoilla. Sietää olla ylpeä tästä ponista.
ARVOSTELIJA: Inka J. (13.12.2004)

Yleissilmäyksellä tamma näyttää hyvinhoidetulta ja sopusuhtaiselta. Pää on ilmeikäs ja kaunis.Silmät hieman pienet, mutta sitäkin lempeämmän näköiset. Korvat pyöreät hyvin kiinnittyneet. Suu pieni. kaula on nätisti kiinnittynyt päähän. Sopusuhtainen ja lihaksekas kaula sopivat hyvin ponin ruumiinrakenteeseen ja paksu harja kruunaa kaiken. Jouhet ovat paksut ja kauniin väriset, sopivat tuolle ponille. Säkä on melko olematon, eikä sitä hyvin selvästi huomaakkaan. Ryntäisiin kaipaisin hieman enemmän lihaksia. Lapa on viisto, ei liian pitkä. Jalat ovat kuivat ja hyvä asentoiset, kiinnittymä ok. Kaviot näyttävät kovilta ja hyvinhoidetuilta. Liikalihavuutta ei näy ilmenevän, kuten monilla shetukoilla. Runko on hyvä. Takakorkeutta ei näyttäisi ilmenevän kuin ehkä aivan hitusen tarkaan katsomalla. Häntä kiinnittynyt sopivaan korkeuteen. lautaset ovat pyöreät ja lihaksikkaat. Takajalat myös kuivat ja hyvä asentoiset. Ei pihtikinttuisuutta. Vuohiset kauniit ja vuohiskarvat pitkät, mutta niinhän rodulle ominaisesti. Väritys on kaunis ja tasainen. Erinomainen rotu -ja tamma leima. Oikein kaunis yksilö. Suloinen ulkomuoto ja varmasti tamma tulee periyttämään hienoja jälkeläisiä.
ARVOSTELIJA: Fisu (01.01.2004)

Nätti ulkoasu, jolla selkeä mutta kaunis otsikko. Hyvät perustiedot. Luonteessa ei esiintynyt ristiriitaisuuksia, se ei ollut liian pitkä ja oli tarpeeksi kattava. Kilpailuja suhteellisen paljon jo viime vuodelta, ottaen huomioon että poni on vasta 4-vuotias. Kisamenestystä on kuitenkin näyttänyt jo tulevan melko lailla. Sukuselvitys hyvin kattava, tosin kaikki näyttävät jo kuolleen. Rakenne näyttää oikein hyvältä, tämä poni ei omaa monille shettiksille tyypillistä pömppävatsaa. Pää ei oikein ihastuttanut, mutta muu ponissa kyllä. Yleisarvosana: 9+
ARVOSTELIJA: whisperer (01.01.2005)

Todella kaunis tamma! Hieno väritys ja jouhet on todella kauniit! Rotu- ja sukupuolileimat on selkeitä. Runko on sopusuhtainen, tosin etuosa näyttää melko pieneltä takaosaan verrattuna. Lihavuusaste hyvä. Pää on kaunispiirteinen ja silmät kirkaat ja ystävälliset. Hieno tamma, ei voi muuta sanoa! Ja omaa aivan ihanan nimen! Arvosana 9½
ARVOSTELIJA: Lucas (10.01.2005)

Hurmaavan näköinen tamma. Siltä puuttuu shetlanninponimainen pyöreys. Liekö sitten hyvä vai huono asia. :) Myös lihaksia näkyy jonkun verran, juuri sopivasti pikkuponille. Kaulakin näyttää ohuemmalta kuin shetlanninponeilla yleensä. Mittasuhteet ponissa ovat kohdallaan ja se näyttää erittäin sopusuhtaiselta. Korvat ovat joka kuvassa terhakkaasti hörössä ja muutenkin poni on tarkkaavaisen ja reippaan näköinen. Jalat tammalla ovat hyväkuntoiset ja kaunnin näköiset. Häntä ja harja ovat tuuheat ja hyvinhoidetun näköiset. Tamman väritys on erittäin kaunis. Poni on kisannut paljon ja sijoittunutkin mukavasti, lajissa kuin lajissa. Jälkeläisiäkin tammalla on ihan kviasti, ei yhtään liikaa ainakaan. :) Suvusta on harmittavasti kuollut kaikki, mutta eipä kai tuo ponia pahenna. :) Perustietoja jäin kaipaamaan, en tiedä sitten olinko niin sokea etten niitä löytänyt, vai eikö niitä vain ole.. Arvosanani jokatapauksessa ponille on 9.
ARVOSTELIJA: Suzie (15.01.2005)

Piku on uskomattoman kaunis ja todella sopusuhtainen! Harvoin näkee tämän näköisiä shettiksiä! Se näyttää hyvin hoidetulta. Kaula on lyhyt ja jykevä, pää pieni ja ilmeikäs. Silmät ovat keskittyneet, mutta kirkkaat ja valppaat. Rakenne on juuri erinomainen ja vastaa shetlanninponin rotumääritelmää melko tarkasti. Jalat lyhyet ja tanakat, mutta kuitenkin sirot..:D Kaviot pienet, kavionkanta ehkä liian lyhyt, mutta muuten sopivan kokoiset ja oikean muotoiset. Arvosanani Pikulle on 10.
ARVOSTELIJA: Lily (22.01.2005)