Hiirenkorvan Pieni PiipertäjäHISTORIAN HAVINAA
Muistan ensimmäiset yhteiset hetkemme kuin eilisen päivän. Aika on kiitänyt, mutta en ikinä unohda sitä päivää jolloin tämä suloinen karvakorva tuli minulle. Piku on todellinen aarre, sekä luonteensa että suorituskykynsä ansiosta, vaikka aluksi epäilin sen ostoa. Olen tuntenut tamman syntymästä alkaen ja hoitanut sitä emän kuoltua synnytyksessä. Kiinnyin Pikuun jo sen ollessa varsa ja se leimautui minuun, olinhan ainoa turvallinen olento sen elämässä. Monia vastoinkäymisiä on tullut vastaan, mutta tamma on minulla edelleen ja siitä luopuminen olisi erittäin raskasta ja hankalaa. Uskon tämän ponin pysyvän minulla koko elämänsä ajan.

SUKUSELVITYS
Etsiessäni Pikulle vanhempia, kiinnitin erittäin paljon huomiota ehdokkaiden sukuun. Yleisiä nimiä en listalle halunnut, vaan tavoittelin tiettyä menestystä ja "tuntemattomuutta", ja löysinkin erittäin tuntemattomia sukulinjoja. Pikun isä, Dyron Chier on aivan ihana shetlanninponi herra, joka on menestynyt erittäin hyvin kilpailuissa. Orin sukua en ole ennen tavannut ja se onkin niiltä kaukaisitla ajoilta jolloin vasta virtuaali toimintaani aloittelin. Lisäksi isän lähisuvun puolelta löytyy paljon kilpailleita poneja. Pikun emä on kaunis Menegin Classic, joka on paitsi erittäin paljon kisannut myös menestynyt tamma. Emän puolelta suvusta löytyy myös muutama hieno poni ja paljon muuta. Tosin kaikkien hevosten sivut ovat hävinneet niiden kuoltua, harmi sillä en ole itsekkään edes muistosivuja päässyt näkemään. Suurinosa kilpailuistakin olivat jaosten alaisia. Vanhempien sivujen häviäminen on myös haitaksi jos Pikua aion viedä laatuarvosteluihin, lisä pisteitä vanhempien runsaasta jaosten alaisista kisailuista olisin voinut saada.

VANHEMMAT
Emä Menegin Classic on hieno tempperamenttiä omaava kisaponi. Kuitenkin ystävilleen se on kiltti, ystävällinen ja herkkä tamma, joka on tullut hyvin paljon emäänsä Char Maryyn. Tamma on myös loistava hyppääjä; tamma rakastaa esteitä ja on aina innoissaan radalle päästessään. Esteistä onkin kehittynyt sille oma laji ja se on kisannut erittäin paljon ERJ:n alaisia kilpailuita, muita lajeja kuitenkaan unohtamatta. Ratsastaessa Menegin Classic on energinen ja reipas ja erityisesti hypätessä todella tunnollinen ja tarkka poni. Classicin äiti Char Mary on tuntematon ja vähän kisannut tamma, johon en ehtinyt paljoa tutustua. Classicin isä Marona 34 th on kaverini oma kasvatti hieno shetlanninponi, jolla on kisattu erityisesti esteitä, mutta myös koulua, joskin ei välttämättä niin hyvin tuloksin. Emän puoli on täynnä enimmäkseen hyviä hyppääjiä, mutta myös koulupuolen ponejakin löytyy.

Isä Dyron Chier on myös kivasti kisannut poni ori. Luonteeltaan ori on rehellinen ja kiltti, joskus tosin oikea rämäpää. Energisyyttä ilmenee joskus liikaa ja joskus liian vähän, yleensä juuri väärään aikaan. Ratsuna ori on herkkä, mutta ei todellakaan helpoimmasta päästä. Orilla on kisattutasapuoleisesti koulua, esteitä ja kenttää. Esteillä kovinkaan häävisti pärjäämättä, mutta koulussa se näytti kyntensä jo ensimmäisissä kilpailuissa ja o siitä eteen päin edennyt mahtavasti. Dyron Chier on perinyt paljon luonteen piiteitään niin emältään kuin isältäänkin, jotka molemmat olivat energisyydestään huolimatta kuitenkin hyvin yhteistyöhaluisia ja lempeitä, niin ratsuna kuin hoitaessakin. Dyronin vanhemmat ovat myös paljon kisanneita ja menestyneetkin ne ovat tosin vain jonkun verran. Isän puoli on painottunut lähinnä kouluun ja kenttään hyvien sijoitusten kera.


SUKUTAULU
  Dyron Chier, 103cm † Cavlon Clovn, 98cm † Cavlon Skrikor, 100cm †
Cavlon Aida, 99cm †
Marienne, 94cm † Romany Fleur, 96cm †
Aleksandra, 93cm †
  Menegin Classic, 98cm † Marona 34 th, 100cm † Olympiec, 102cm †
Shien's Natalie, 95cm †
Char Mary, 100cm † Herraine Hurr, 103cm †
Savalon Lien, 100cm †