Hoitopäiväkirja


AMAGON KISATALLI

PERUSTIEDOT

Virallinen nimi - Deln Oscar, Oskari, Osku
Rotu - Newforest
Syntynyt - 3.11.2005,
Säkäkorkeus - 144cm
Sukupuoli - ori
Väri - tummanruunikko

Omistaja - Ella, Amagon Kisatalli
Kasvattaja - Deln Ponies
Rekisteritunnus - VH-2336
Koulutustaso - Ko: HeA, Re: 100cm, Me: 80cm

LUONNE
Hoidettaessa Osku saattaa hyppiä varpaille ja lähteä ryntämään karsinastaan, joten kannattaa sitoa se kiinni hoidon ajaksi. Kaviot se nostaa kunhan on riittävän päättäväinen ja ei anna Oskarin kiskaista jalkaa pois. Varusteet menenvät päälle, ihme ja kumma, oikein hyvin. Avaa suunsa ja ei pullistele. Pesusta ei välitä.

Ratsastaessa Oskari alkaa keskittyä hommiinsa, ja liitää esteiden yli helposti. Se ylittää kaikenmoisia esteitä, ja pitää vauhdista ja korkeista paikoista. Sitä saa rauhoitella oikein kunnolla. Koulussa saa hieman taivutella, ennnen kuin Osku alkaa kulkea muodossa, mutta kunnon lämmittelyn jälkeen Oskari saattaa lähteä peräänannossakin liikkeelle. Laukkatyöskskentely on Oskarin pravuurinumero, ja vaihtaa laukkojakin erittäin sutjakasti. Maastossa se tykkää hieman rauhoittua.

Kuljettaessa Oskari on oma itsensä, menee traileriin ja mutustelee heiniä koko matkan ajan. Ulospäästyään se on erittäin pirteänä ja hörisee tervehdyksensä.

Muiden seurassa Osku pärjää kohtalaisesti. Se pitää muista tammoista, mutta ei pääse lumoavien tammojen kanssa samaan tarhaan johtuen sukupuolestaan. Ruunien/orien kanssa se on tarhassa.

SUKUTAULU
I: PF Micador
II: Taikajoen Fisherman
IE: Heinäkerän Höyhen

E: Puroharjun Oona
EI: MNK Jack Sparrow
EE: Cappucinon Jouluenkeli (kuollut)

KILPAILUKALENTERIJÄLKELÄISET
24.11.2005 - Avalonea's Meave - Puarr's La Bampola
01.05.2007 - Haylien Emily - Deln Katherine

Layout © tuffi kuvat © Aino tekstit © ?