o. Black Sabbath

| kuvia |

virallinen nimi: Black Sabbath
kutsumanimi: Saku
sukupuoli: ori
rotu: connemaraponi
säkä: 146cm
väri ja merkit: mustankimo
syntynyt: 18.2.2002, Saksa
isä: Black Harmony
emä: Little Poetess
koulutus: Ko VaA, Re 80cm
kasvattaja: Sarah Mügan / Saksa
omistaja: Nelli Kiverä
asuintalli: Ameliè's Connemaras


luonnekuvaus: Saku on komea ja kaunisliikkeinen ori. Se tietää tarkalleen mitä on ja osaa esiintyä kauniisti. Muuten Saku on rauhallinen, mutta tammat saavat sen kuumenemaan. Sen voisi kuvitella sanovan "Heih. Päästä irti tuolla on tamma! Päästä jo." kun tamma kävelee ohi. Saku on hankala hoidettava sen kärsimättömyyden vuoksi. Hetken saa rauhassa harjailla, mutta pian jo hyöritään ja pyöritään edestakaisin. Poitsun kanssa on oltava kärsivällinen tai mistään ei tule mitään. Sakulle on näytettävä kuka on pomo, ettei se pääse niskan päälle. Jos sen antaa uhitella seurauksena on hankaluuksia, koska sillä on vahva orimainen luonne. Saku on kaikkea muuta kuin lapsiystävällinen. Kirkuvat ja juoksevat pirpanat saavat sen suunniltaan niin pelostak uin ärtymyksestäkin. Oikeat liikkeet ja ihmiset saavat kuitenkin esiin sen parhaat puolet ja silloin jo joskus Saku on upea ori:D

ratsastettatessa: Sakulla on tasaiset matkaa voittavat askeleet. Se on herkkä suusta, joten pienet pehmeät ohjasotteet riittävät. Joka kerta selkään noustessa on heti käyntien jälkeen aloitettava askelten lyhentämisellä. Vaikka pitkät ja sulavat askeleet näyttävätkin kauniilta, eivät ne sovi kaikkiin tilanteisiin. Saku onneksi omaksuu melko nopeasti mitä siltä haetaan ja se toimii parhaansa mukaan. Ori-poika on selvästi enemmän koulupainotteinen. Se kulkee kauniilla liikkeillä, kuin lentäen. Heti alussa on kuitenkin kerrottava, että hei, minä olen selässä, tai muuten laukoissa voi vauhti yltyä vähän turhankin kovaksi. Saku on maastovarma, joskin melkoisen reipas, ehdottomasti kokeneen ratsastajan poni.

muuta: Saku tuli meille Saksalaiselta huippukasvattajalta, joka on kasvattanut useita hinoja ja menestyksekkäitä connemaroja. Sakun vanhemmat ovat menestyneitä kilpahevosia kumpainenkin. Molemmat ovat koulupainotteisia, mutta isän suvusta löytyy myös huippu hyppääjiä. Sakulta voi huoletta odottaa paljon:)


Black Harmony
Nasty Gregory Cloud's Lucky Star
Sweet Harmoniet
Cloud's Lucky Star Sunday's Sough
Rosamunda

Little Poetess
Beautyfull Poem Fearless Wind
The Sound of History
Madissa Wary Sheriff
Lonely Eagle
Kisakalenteri
 päivämäärä 
 paikka 
 laji ja luokka 
 sijoitus 
 muuta 


©
kuva Haras Mélody
ulkoasu ja tekstit Nelli K.
taustat Ritva Väänänen