INTERESSANT OBSERVASJON I HARSTAD

Hva var det GTH (29) så 8. og 10. desember 1999?

 

Skisse: GTH

 

Onsdag 8.desember 1999

GTH oppdaget et ganske skarpt lys på andre siden av fjorden, over Grytøya og
ba sin samboer om å ta en titt. Lyset dro i ganske høy hastighet over bebyggelsen (så det ut som), før det snudde brått, og dro tilbake og forsvant bak fjellet. De syntes det var rart, for det kunne ikke være et fly som fløy så fort, det kan heller ikke snu så fort og som regel blinker lyset på fly, det gjorde det ikke.


Lyset var ganske stort (som ei stor stjerne)og det var like klart uansett hvilken vei "det"dro. Himmelen var stjerneklar, ca. - 12 C, tidspunkt mellom kl. 15.00-16.00.

Fredag 10.desember 1999

De tenkte ikke så mye mer over det de hadde sett, inntil fredag 10.desember. Samboeren er på jobb, sønnen og GTH er alene hjemme. De sitter i sofaen begge to og ser på film, da GTH plutselig ser et lys som beveger seg ganske kjapt utover fjorden. Lyset har sikkert en fart på rundt 60-80 km/t (men vanskelig å anslå helt sikkert), og ligger antakelig i en høyde av 50-100moh. Det går utover mot Stornes og forsvinner bak fjellet i samme retning som forrige gang de observerte det. GTH ble ganske engstelig, for plutselig går det opp for henne at det kunne være en ufo de hadde sett, og uroen hennes smitter over på sønnen.

Himmelen er stjerneklar som sist, ca. -12 C, tidspunkt kl. 22.45-23.00.

GTH ringer til naboen for å høre om de har sett noe, men de har ikke sett noe. Så ringer hun til Evenes Harstad/Narvik lufthavn, for å høre om de har noen fly i lufta her omkring, og det blir avkreftet. Dette resulterer i at hun er mer sikker på at det faktisk var en ufo hun så.

Noen dager etter sjekket hun bilder av ufoer, og fant noen bilder av en ufo som var blitt observert i Golf Breeze i USA. Denne ufoen har det samme store klare lyset i underkant av fartøyet, som det lyset GTH så.

 

Golf Breeze-UFOen

 

Noe merkelig skjedde mandag 6.desember 1999

GTH forteller:

"Da rare er at da jeg skulle min sønn på skolen, var det en del barn som stod i gangen å så ut gjennom vinduet, mens de hisset hverandre opp med å si at det var en rom-mann som hadde gjemt seg i noen kasser utenfor. Jeg sa: "Ja, ja helt sikkert", og lo litt av dem. Marcus ble veldig
ivrig å skulle fortelle meg om et lys som han og en 3-4 andre hadde sett tidligere på dagen. De hadde blitt redd og sprunget inn. Jeg har nå i ettertid prøvd å fått min sønn til å forklare hva han så, og han forteller om fire lys i vannrett stilling, med et rødt lys i overkant. Han har heller ikke sett noe annet enn lysene, og han sier det var ganske langt unna, over fjellet. Det fjellet han refererer til er ikke akkurat et fjell, men en slags ås-kam, og det er ikke så veldig høyt. Det er vanskelig å skille mellom barns fantasi, og det de kan ha sett. Vel, det jeg så på fredag var ihvertfall ikke et fly, og det fikk jeg bekreftet fra flytårnet. De sa at fly ikke får lov til å gå så lavt. Jeg hørte heller ingen lyd...

Det må ha vært flere som har sett dette fenomenet."

 

HVEM har sett lignende lysfenomener i Harstad-området i denne perioden?

Kontakt FABULAs webmaster Dag Ove Johansen.


Tilbake til Fabulas UFO-magasin

Tilbake til Fabula