IN memoriam
KRJ-II, YLA2

nimi: B.C. Dark Side
lempinimi: Pimu
rotu: Hannover
sukupuoli: Tamma
syntynyt: 8.8.2005 (26.12.2008 = 25v) (VARL)
rekisterinumero: VH-05688
kasvattaja: Blue Cristall
säkäkorkeus: 177cm
omistaja: Champion
asuinpaikka: Champion
koulutustaso: Ko Va B , Re 140cm

isä: RW Windraft
emä: Zabrina
arvonimet: 01.07.07 113p./YLA2
01.08.07 85p./KRJ II


Pimu lopetettiin 26.12.2008 25-vuotiaana, vanhuuden tuomien ongelmien johdosta.


Luonnetta
Pimu on kaunis ja näyttävän elegantti tamma, jolta ei hyppykyky heti lopukesken. Se kyllä tuntee oman arvonsa ja astelee aina pää pystyssä. Pimu on lauman ehdoton pomo, eikä kelläkään hevosella ole mitään sitä vastaan. Tamma on fiksu hevonen ja saa lukon jos toisenkin auki, sen takia on hyvä lukita rehuvarastot huolella öisin.

Hoitaessa Pimu ei ole mikään pikkutyttöjen unelmahevonen. Se testaa hoitajansa aluksi perinpohjin pyörimällä, näykkimällä, potkimalla ja kiukuttelemalla. Parin ensimmäisen hoitokerran jälkeen tammamamma kyllä rauhoittuu. Pimu päästää lähelleen vain muutaman ihmisen ja muut saavat pysyä sitten hyvän matkan päässä, jos tässä vaiheessa karsinaan on tunkemassa ylimääräistä porukkaa on aivan varma , että Pimu puree jotain ihmisistä. Pimu rentoutuu aina harjattaessa ja lerputtaa päätään. Kumisualla hieromisesta tammma ei välitä, koska tamma on herkkä hipiäinen ja liian kovat harjat tuntuvat sen mielestä inhottavilta. Kavioita nostaessa se kyllä nostaa, mutta lähtee kävelemään saman tien. Topakka ei saa sen aina kuitenkin nostamaan ja pysymään paikallaan toiminnan ajana.

Ratsastaessa on eteenpäin pyrkivä ja herkkä. Pimun askeleet ovat matkaavoittavat ja pehmeät. Käynti on helppo työstää, eli Pimu pidentää ja lyhentää todella helposti. Käynti väistöissä tamma helposti karkaa avuilta, jolloin ratsastajan tulee tarkistaa omat apunsa eikä missään nimessa antaa periksi. Ravi on tasaisen rauhallinen, mutta laukka lähtee helposti vyörymään jos ei ota puolipidätteitä. Pimu tykkää jyrätä laukassa aivan täysiä ympäriinsä ja säikytellä ensikertalaiset. Pimu kyllä osaa vaikka mitä, mutta jos se on niskan päällä ei sitä huvita tehdä mitään. Tamman laukka on pehmeä istua ja siinä tekisi mieli istua koko päivän. Pimu on loistava opettaja, mutta sen kanssa vaaditaan raudan lujia hermoja. Pimulla on hyviä ja huonoja päiviä niin kuin jokaisella hevosella. Kisapäivät ovat yleensä hyviä. Huonoina päiviä se voi kieltäytyä yhteistyöstä ja jumittua johonkin paikoilleen. Silloin työpäivä yleensä sujuu vähän huonommin koska rouvaa joutuu alkaa käskemään. Maastossa Pimu voi hieman villiintyä laukan jälkeen, mutta ei ryöstä pahemmin. Kilpailuvietti tällä tammalla on todella kova, joten maastoon ei koskaan kannata lähteä toisen kilpailuviettisen hevosen kanssa, koska siitä ei hyvää seuraa. Esteillä tamma tykkää tehdä töitä. Pimun ilmeestä hehkuu iloisuus sen päästessä esteradalle tai vain pikkuesteitä pomppimaan maneesiin. Pimu hyppää hyvällä tyylillä jättäen reilusti ilma varaa. Kokemattoman ratsastajan kanssa saattaa kuumentua todella paljon, mutta rauhottavat puomiharjoitukset auttavat tilanteessa kuin tilanteessa. Isoilla esteillä todella varmajalkainen ja kevyt.

Kuljettaessa hikoaa ja hermoilee. Pimu joutui joskus nuorempana kolariin, mutta kuin ihmeen kaupalla se säästyi vain parilla pintanaarmulla. Siitä lähtien lastaus on jo ollut haaste. Siihen kannattaa käyttää aikaa. Helpoiten Pimun saa autoon jonkun sen mielestä luotettavan taluttamalla ja silmät suljettuina. Taluttaessa seuraa useimmin perässä, mutta jos taluttajan tarkkaavaisuus herpaantuu, voi neiti kiskoa jollekin ruohotupolle. Orien perään ei edes kiima aikana huutele tai katsele. Pimu on sitä mieltä että huudelkoon herrat hänelle.Sukutaulu
i. RW Windraft (missä?)
ii. Wolfgang iii. HRS Maniac
iie. Linde Aus Welle
ie. Pfeffer Impera iei. K'Lincoln
iee. GM's Tanya
e. Zabrina (missä?) ei. Zapal eii. Lamarque
eie. Kamea
ee. Princess eei. Ballad Rock
eee. BriocheSukuselvitys:

Pimun suku pitää sisällään hannoverejä, joista löytyy niin GP-tason kouluratsuja, kuin 150cm-luokkien estehevosia. Sukuun on sekoittunut saksalaisia, venäläisiä ja englantilaisia lähinnä estepainotteisia hannoverejä. Isän puolelta Pimulla on loistava suku, josta löytyy erilailla palkittuja hevosia.

i. RW Windarft on tummanruunikko hannover-ori. Korkeutta tältä orilta löytyy peräti 170cm. Raffilla riittää ponnua 130cm-luokkiin ja maastoesteillä 100cm asti. Koulutustaso on tällä upealla herralla HeB ja kisoja on kertynyt ihan mukavasti kalenteriin. Raffilta ei temperamenttiä puutu, vaan se kaipaa osaavan ja päättäväisen hoitajan ja ratsastajan. Räiskyviä luonteenpiirteitään se on perinyt isältään, orilta Wolfgang. Estekilpailuissa tämä hevonen on parhaimmillaan, mutta koulupuolella tätä hevosta harmittaa lajin vauhdittomuus ja vaikeat liikkeet. Raffi on komea ori, joka hyppää hienolla tekniikalla.
ii. Wolfgang eli Väinö on tulinen ori, jolla on hypätty 120cm ja koulua menty HeA. Väinöä on käytetty näyttelyissäkin ja saanut sieltä irtosertin.
ie. Preffer Impera on tummanruunikko hannover-tamma, jolta säkäkorkeutta löytyy 168cm. Koulutaso on HeA, esteitä mennään 100cm korkeudella ja maastoesteitä 90cm:n asti. Pippuri on hieman rauhaton tamma ja haluaisi olla koko ajan liikkeessä. Tämän takia hevonen onkin menestynyt esteissä paremmin kuin koulussa. Radalla tiukat käännökset ja kuuliaisuus ovat Pippurille ominaisia. Pippuri on reipas ratsastettava, mutta toisinaan se ei jaksa keskittyä työskentelyyn.
iee. GM's Tanya on temperamentikas ja kipakka musta hannover-tamma. Säkäkorkeutta löytyy 162cm ja koulutaso on VaB, esteet 120cm.
ieei. CH Des Lumen' Descoro on punaruunikko esteratsu, hannover tämäkin. Eskolle on myönnetty Champion arvonimi ja se on kantakirjattu II-palkinnolla. Ponnua löytyy huimat 150cm ja koulutaso on HeA. Esko on vilkas ja jekkuileva ori, joka ei kuitenkaan tarkoita pahaa tekosillaan. Esko hyppää hyvällä ilmavaralla rohkeasti ja vauhdikkaasti.
ieeii. Le Noir-Masque on 170cm korkea tummanruunikko hannover-ori. Koulua se taita HeA-tasolle ja esteitä 120cm asti.
ieeie. EW Swanheart oli punarautias hannover-tamma, joka rakasti maastoilua. Swan meni koulua HeA-tasolle saakka ja esteitä 120cm asti.
ieee. Fire's Princess oli 163cm korkea hannover-tamma. Lissu on ihan kiltti, mutta kylläkin hieman turhamainen leidi. Koulua Lissu menee HeA asti ja esteitä hyppää 140cm. Tamma on selvästikin estepainotteinen, koska sillä on siihen monia sopivia ominaisuuksia.
iii. HRS Maniac (kuollut), tämä hannover-ori oli suorastaan suurenmoinen ilmestys. Säkäkorkeutta löytyi 169cm ja koulutaso on VaA. Rataesteitä tällä höyryjunalla on hypätty 140cm ja maastoesteitä 130cm. Makella on kaksi irtosertiäkin ja jälkeläisiä kiitettävä määrä. Maken kanssa sai olla tiukka rajojen suhteen, koska tämä ori osasi keplotella itsensä helposti niskan päälle. Make osasi olla toisinaan hyvin miellytävä hoitaessa, mutta varautuneisuutta löytyi uusia ihmisia kohtaan. Kouluratsastuksessa Make oli aika nihkeä, mutta oikean ratsastajan kanssa osasi mennä hämmästyttävän hienosti. Esteillä Make oli kuuma ja kontaktin saaminen oli erityisen vaikeaa kisoissa. Make oli oikea showmies - vielä vanhoilla päivilläänkin esitteli hienoja liikkeitään tarhassa.
iiii.Winterhill's Notorius on musta 169cm korkea hannover-ori. Norilta löytyy ponnua 150cm-luokkiin, maastoesteillä 130cm asti ja koulutaso on HeA. Norilta löytyy peräti 43 sijoitusta esteillä ja hevonen on palkittu KUMA:lla ja kaksi kertaa JS:llä. Tämä ori on ehdottomasti yksi oman kotitallinsa kilteimmistä ja rauhallisimmista oreista. Uudet asiat eivät juurikaan hätkäytä ja hoitotoimenpiteet sujuvat helposti. Koulussa Norion helppo ja mukava ratsastaa. Se ei ole yltiöpäisen herkkä, mutta ottaa avut hyvin vastaan. Hyppäämisestä ori nauttii suunnattomasti ja sillä on erittäin hyvä tekniikka tähän lajiin.
iiie. Dhenal on musta hannover-tamma, joka on palkittu KRJ III -palkinnolla. Korkeutta tältä tammalta löytyy 158cm ja koulutaso on GP. Esteitä Denillä pystyy hyppäämään 120cm. Deni on ailahtelevainen ja "hienohelma", joten se tarvitsee oikean ratsastajan, jotta sen parhaat puolet pääsevät oikeuksiinsa. Tamma omaa elegantit liikkeet ja hyvän eteenpäinpyrkimyksen, joten Denin päälaji on kouluratsastus.
iiiii. Sunrise's Suprimium (kuollut) oli ERJ III-palkittu mustanruunikko hannover-ori. Koulutaso oli Int. II ja esteitä Sakke hyppäsi 140cm. Luonteeltaan Sakke oli rauhallinen ja yhteistyöhaluinen ori. Sakke oli sosiaalinen muita hevosia ja ihmisiä kohtaan.
iiiie. Kevätharjun Hot Chocolate on tummanruunikko 170cm korkea hannover-tamma. Choco on palkittu KTK III, irtosertillä ja neljästi KUMA:lla ja kahdeksasti JS:llä.
iiiiii. Suprium (kuollut) oli saksalainen kimo hannover-ori, jolta säkäkorkeutta löytyi 171cm. Jälkeläisiä Sulolla on yhteensä 14.
iiiiie. Hadine (kuollut), oli Venäjältä kotoisin oleva kimo hannover-tamma. Säkäkorkeutta löytyi 165cm ja koulutaso oli VaA, esteet 130cm.
iiiiei. CH Casino Star T (kuollut) oli mustanruunikko 162cm korkea hannover-ori. Hevonen on saanut KTK-II -palkinnon.
iiiiee. Everlasting on Englannista tullut ruunikko hannover-tamma. Säkäkorkeutta löytyy 161cm verran ja koulutaso on VaB, esteet 100cm. Verla on ihmisystävällinen ja vilkas hevonen.
iiiieie. Sparky on 157cm korkea saksalainen tummanruunikko hannover-tamma, joka painottuu rataesteille. Esteitä Sparky hyppää 140cm ja koulua menee VaB saakka.

e. Zabrina on tummanruunikko 166cm korkea hannover-tamma. Esteitä Zazu hyppää huimat 150cm, maastoesteitä 120cm ja koulua menee VaA, mutta hevosella ei ole juurikaan kisattu. Tammalta löytyy 7 jälkeläistä. Zazu on aika kiltti ja rauhallinen tamma. Se ei säpsähtele ratsastaessa ja muutenkin erittäin miellyttävä. Liikkeet ovat ihan kivat, kylläkin hieman pompottavat. Hyppytekniikka on hyvä ja esteradoilla löytyy vauhtia vähän liikaakin.
ei. Zapal on ruunikko 170cm korkea hannover-ori, joka omaa aivan mahtavan luonteen. Samilla on kisattu 110-luokkia ja koulua menty VaB-VaA -tasolla. Tämä ori omaa erittäin tasaisen luonteen ja on erittäin miellyttämishaluinen. Samilla ei ole kovin kummoiset liikkeet, mutta se yrittää aina parhaansa. Esteillä tämä ori saattaa hitusen kuumua, mutta on hallittavissa ja kuuntelee apuja tarkasti. Maastossa tämä ori on aivan toisenlainen. Sami kuumuu ja pukittelee, lisäksi sen täytyy aina olla johtohevosena, muuten reissusta ei tule mitään. Samia ei ole näkynyt näyttelyissä, koska sillä ei ole kovin hyvää rakennetta.
ee. Princess on rautias koulupainotteinen hannover-tamma. Riina on GP-tason kouluratsu ja sillä ei juurikaan hypätä, koska jalkojen kanssa on ollut ongelmia. Nuoruudessaan tällä hurmaavalla tammalla on hypätty 130cm -luokkia ennen onnettomuutta. Riina on luonteeltaan aika räiskähtelevä ja menohaluja riittää useamman hevosen edestä. Riinalla on todella lennokkaat ja hienot liikkeet. Näyttää toisinaan, kuin tämä hevonen suorastaan lentäisi. Riina nauttii koulutyöskentelystä, mutta toisinaan virkistävä maastolenkki on poikaa.
eii. Lamarque on ori, jota aivan jokainen ei pysty käsittelemään. Tämä musta hannover on toisinaan aivan mahdoton, mutta joskus taas oikea herran enkeli. Hevonen suorastaan räiskyy ja rätisee, saattaa jopa välillä olla hieman ilkeäkin. Karsinassa Lama pitää laittaa ehdottomasti kiinni, koska siltä löytyy monta ässää kaviostaan (mm. seinään liiskaaminen). Varusteiden laittossa hampaat vaan kalisevat ja korvat menevät luimuun. Lama on kiva ratsastettava, sopivan herkkä. Tämä hevonen on oikeastaan toiminut vain harrasteratsuna, koska se ei kestä liikaa hälinää ympärillään.
eie. Kamea (kuollut) oli kimo 169cm korkea hannover-tamma. Kami meni koulua HeA-VaB -tasolle saakka ja hyppäsi 100cm ratoja. Kamilla ei kisattu paljon, hevonen toimi lähinnä vain harrasteratsuna. Kamilla oli kiva, aika tasainen luonne, se kävi ratsastajalle, kuin ratsastajalle. Ratsastaessa Kami oli aika laiska, mutta kun tamman sai alusta alkaen liikkumaan eteenpäin, niin peräänantokin löytyi. Hypätessä Kami kielteli paljon ja pelkäsi erikoisesteitä. Tamma kuoli traagisessa tallipalossa.
eei. Ballad Rock on tummanruunikko 175cm korkea hannover-ori. Roki ei ole kamalan orimainen luonteeltaan, mutta kyllä se mieltään osaa osoittaa, jos joku asia ei mene niinkuin sen Rokin mielestä pitäisi. Rokilla kisataan 130cm -luokkia ja koulussa VaA. Kenttääkin on jonkunverran menty, lähinnä tasolla VaB/120/110. Roki on ihanteellinen kenttäratsu. Se on rohkea ja tarkka jaloistaan. Vauhtia löytyy myös, mutta pidätteet menevät yleensä hyvin läpi. Roki on käynyt muutamat näyttelytkin kiertämässä, mutta erityistä menestystä ei ole tullut.
eee. Brioche on punarautias hannover-tamma, jolta säkäkorkeutta löytyy vain 159cm. Heri on luonteeltaan erittäin lempeä ja sosiaalinen. Se nauttii suunntattomasti kaikista hoitotoimenpiteistä ja rapsuttelusta. Herillä on kuitenkin huonona tapana puunpureminen, tästä täytyisi päästä eroon. Herillä on kisattu lähinnä koulua tasolla Int. II, sillä on ihan kivat liikkeet siihen. Esteitä ollaan hypätty ratana ainoastaan 90cm, koska Herin tekniikka ei ole mikään paras mahdollinen. Tammalta on jäänyt jälkeläisiä yhteensä 10.
eiii. Wendel (kuollut) oli tummanruunikko hannover-ori, jolla kisattiin lähinnä esteitä tasolla 120cm. Enden koulutaso oli VaB, liikkeet eivät riittäneet vaativampiin luokkiin. Ende oli hyvätapainen ori.
eiie. Secret Romance (kuollut) oli rautias hannover-tamma, joka toimi pelkästään harrasteratsuna.
eiei. Lawyer (kuollut) oli menestynyt esteratsu, joka ei kuitenkaan periyttänyt taitojaan jälkeläisilleen. Tämä kimo hannover-ori hyppäsi elämänsä aikana 150cm ratoja.
eiee. Lauscha (kuollut) oli kimo hannover-tamma, joka painottui esteisiin. Tämä täysin valkoinen tamma ei menestynyt merkittävästi, koska se hermoili liikaa kisatilanteissa, vaikka kotona hyppäsi 140cm ratoja reilulla ilmavaralla.
eeii. Calixtus (kuollut) oli hienorakenteinen hannover-ori, jolla kierrettiin useat näyttelyt. Kali oli oikea show-mies, se tykkäsi esiintyä yleisölle. Ratsastaessa hevonen ei ollut kovin kummoinen.
eeie. Wenica (kuollut) oli ruunikko siro hannover-tamma, jolla kisattiin esteitä 110cm tasolla. Tämä suklaan ruskea tamma oli suhteellisen pieni - ainoastaan 160cm korkea. Estekentillä koosta oli etua, koska tiukat käännökset olivat sen erikoisalaa.
eeei. Corofino (kuollut) oli rautias hannover-ori, joka toimi lähinnä vain omistajansa harrasteratsuna. Ori meni koulu HeA-VaB ja esteitä hyppäsi 110cm. Muutamat kilpailut ja näyttelyt käytiin kiertämässä, mutta suurta menestystä ei tullut.
eeee. Adira (kuollut) oli punarautias kiltti hannover. Adiran säkäkorkeus oli 162cm ja tätä tammaa nähtiin eniten koulukentillä. Esteitä päästiin 110cm saakka, mutta se ei selvästikään ollut tamman juttu. Koulutaso oli VaA.

Sukuselvityksen teki: Angelica


Kuvagalleria© Berni SaundersJälkeläiset

syntynyt rotu nimi isä asuinpaikka
20.02.2007 hannover Champion`s Dancer Ronja Music's Garibaldi Cliffany
09.04.2007 hannover Champion's Owdanew Thy Concern TIM xx Claro Corriente
03.05.2007 hannover Champion`s Sofiina Mg's Darking Witch Ratsutila Ananas
02.10.2007 hannover Daidarka CC Babalon A.D. xx Champion
17.10.2007 hannover Printz Pride CC Urbino Prinz


Arvostelut
ei arvosteltu.

ERJ:n alaiset kilpailut
Sijoitukset: 24 kpl
* kisasi Aimie

pvm paikka laji luokka sijoitus
4.4.2006 FSRA ERJ 90-100cm 11/50
4.4.2006 FSRA ERJ 100-120cm 43/50
6.4.2006 KK Champman ERJ 120-130cm 26/30
8.4.2006 Dubhghlas ERJ 100cm 16/40
15.4.2006 Mielirikko ERJ 130-140cm 16/30
16.4.2006 Siittola Huoleton ERJ 130-140cm 18/48
16.4.2006 Siittola Huoleton ERJ 140-150cm 20/28
19.4.2006 Havupuro ERJ 110-120cm 17/50
22.4.2006 Sumuharso ERJ 110cm 15/30
23.4.2006 Nina Hedman Warmbloods ERJ 120cm 7/40
23.4.2006 Nina Hedman Warmbloods ERJ 140cm 17/40
16.5.2006 Hoob ERJ 140cm 21/60
16.5.2006 Hoob ERJ 150cm 28/36
18.5.2006 PK Sporthorses ERJ 150cm 5/32
22.5.2006 Ankkalampi ERJ 100-110cm 34/59
28.5.2006 Stall Mezen ERJ 140cm 27/53
12.3.2007 KK Puhallus ERJ 160cm 17/42
17.3.2007 Château d'Roux ERJ 130-140cm 1/50
20.3.2007 Nerian ERJ 140cm 6/93
20.3.2007 Juuliantalli ERJ 160cm 4/44
21.3.2007 Whisper Stud ERJ 160cm 1/50
30.3.2007 Krånberg ERJ 140-160cm 1/25
30.3.2007 Sarga ERJ 140cm 7/50
2.4.2007 Etna ERJ 130cm 3/40
2.4.2007 Etna ERJ 130cm 2/40
2.4.2007 Etna ERJ 130cm 4/40
20.4.2007 Gelb ERJ 140cm 3/64
27.4.2007 Gelb ERJ 140cm 3/98
29.4.2007 Akuro no Oka ERJ 130-150cm 3/31
29.4.2007 Lime ERJ 140cm 9/51
21.5.2007 Aatteen kartano ERJ 110cm 3/50
31.5.2007 Adelé Welsh * ERJ 100-110cm 57/145
3.6.2007 Owewken Stud * ERJ 100-110cm 54/108
5.6.2007 Alwyn Ponies * ERJ 100-110cm
5.6.2007 Callisto * ERJ 140cm 2/45
10.6.2007 Noidankehä * ERJ 120cm 25/50
27.6.2007 VMR * ERJ 90-110cm 63/68
8.7.2007 Verivala ERJ 130-140cm 1/57
31.8.2007 Infarno ERJ 150cm 4/50
11.9.2007 Royal Estate ERJ 160cm 1/40
30.10.2007 Helmikuja ERJ 80-100cm 2/78
13.11.2007 Oikutteleva ERJ 140cm 1/35
30.11.2007 Nallekarkki ERJ 110-150cm 4/26
07.01.2008 KaRa ERJ 130cm 7/67
14.02.2008 Maple`s Stable ERJ 100-120cm 5/30
14.02.2008 Maple`s Stable ERJ 100-120cm 2/29
KRJ:n alaiset kilpailut
Sijoitukset: 27 kpl


pvm paikka laji luokka sijoitus
13.4.2006 Lavinia KRJ Vaativa B 33/50
13.4.2006 Lavinia KRJ Vaativa A 50/50
20.4.2006 Bellona KRJ Intermediaire I 13/40
20.4.2006 Bellona KRJ Grand Prix 15/39
19.5.2006 Lemmenmäki KRJ Vaativa B 2/50
3.6.2006 Loving Arabians KRJ Grand Prix 20/39
25.2.2007 Blue Time-Stable KRJ Vaativa A 16/50
25.2.2007 Chilli KRJ Vaativa A 9/31
27.2.2007 TuHaSe KRJ Vaativa A 7/50
28.2.2007 Kaipaus KRJ Vaativa A 28/50
10.03.2007 Château d'Roux KRJ Vaativa A 19/50
10.03.2007 Stallion Hill KRJ Vaativa A 10/70
20.3.2007 Greans KRJ Vaativa A 5/50
23.3.2007 FSRa KRJ Vaativa A 7/92
24.3.2007 Brideyard KRJ vaativa A 6/195
25.3.2007 Amaya KRJ Vaativa A 13/50
30.3.2007 Competir Estapulo KRJ Vaativa A 103/136
30.3.2007 Ruthless KRJ Vaativa A 3/80
10.4.2007 Kenya KRJ Vaativa A 98/100
10.4.2007 Conquerant KRJ Vaativa A 4/88
22.4.2007 Rojo Gato KRJ vaativa A 5/40
23.4.2007 Vaahtokarkki KRJ Vaativa A 35/49
24.4.2007 Viehättävä KRJ Vaativa A 23/34
25.4.2007 VOY KRJ Vaativa A 5/35
10.5.2007 Breeze Fever KRJ vaativa A 5/46
13.5.2007 AAR KRJ vaativa A 52/66
13.5.2007 AAR KRJ Int. I 47/56
15.5.2007 VTRY KRJ vaativa A 8/58
15.5.2007 VTRY KRJ Grand Prix 32/38
13.6.2007 Cradless Stables KRJ vaativa A 4/49
17.6.2007 Ciabacka KRJ vaativa A 7/50
17.7.2007 Crystalisland KRJ vaativa A 8/73
22.7.2007 Lumihiutale KRJ vaativa A 31/54
22.7.2007 Lumihiutale KRJ Intermediate I 3/38
22.7.2007 Tammelan hevostila KRJ vaativa A 10/40
22.7.2007 Tammelan hevostila KRJ Intermediaire II 32/40
31.7.2007 Piipari KRJ Intermediate I 3/78
30.9.2007 Toyala KRJ vaativa A 3/40
1.10.2007 Adam Warmbloods KRJ vaativa A 1/11
3.10.2007 ESR KRJ vaativa A 1/52
3.10.2007 ESR KRJ Grand Prix 9/29
03.10.2007 Romulus KRJ Grand Prix 5/38
14.10.2007 Midgårds KRJ vaativa A
15.10.2007 Toyala KRJ-Cup vaativa A 1/247
30.10.2007 Forskjell KRJ Intermediaire I 4/88
30.11.2007 Hulmu KRJ vaativa A 4/154
27.12.2007 Koulukonit KRJ Intermediaire I 5/35
28.12.2007 Neo KRJ Intermediaire I 3/36
30.12.2007 FSRa KRJ Grand Prix 1/85
04.01.2008 KaRa KRJ vaativa A 4/30
17.01.2008 Bleyena KRJ vaativa A 4/50
KERJ:n alaiset kilpailut
Sijoitukset: 8 kpl


pvm paikka laji luokka sijoitus
10.4.2006 DEW KERJ ko he B/re 105cm/me 100cm 8/40
23.4.2006 Everlasting KERJ ko VaA / re 125cm / me 120cm 19/27
3.5.2006 Classic Trakehners And Fjords KERJ ko VaB / re 110cm / me 100cm 5/36
6.5.2006 Siittola Ice KERJ ko HeB / re 100cm / me 90cm 4/30
31.8.2007 FSRa KeRJ CCI/CIC*** 1/19
21.9.2007 Axim Center KeRJ CCI/CIC* (he a/re 120/me 115) 1/13
07.11.2007 ESR KeRJ CCI/CIC*** 4/26
29.12.2007 Southern E Arabs KeRJ CCI/CIC*** 5/30
06.01.2008 KaRa KeRJ CCI/CIC*** 4/21
29.01.2008 Blackstoke KeRJ CCI/CIC*** 1/20
NJ:n alaiset näyttelyt


pvm paikka laji luokka sijoitus
15.4.2006 Championtalli NJ Puoliveritammat 8/14 KUMA, JS
22.5.2006 Wadelma NJ Puoliveritammat 2. 6/13 KUMA, JS
4.6.2006 Incitatus NJ Muut pv tammat 7/13 KUMA, JS
10.6.2006 Te Adoro Estate NJ Muut puoliveritammat II 6/15 KUMA, JS
21.3.2007 Blijvend NJ Muut puoliveritammat II 9/11 KUMA, JS
Muut kilpailut


pvm paikka laji luokka sijoitus
12.11.2006 Riimula Riders MEJ 100cm 22/30
17.7.2007 Phytagora VVJ Vaativa koulukoe 3/12
21.12.2007 Arwyn VVJ Vaativa hevosluokka 2/31
18.01.2008 Susilaakso VVJ vaativa yhdistetty 3/15
17.01.2008 Puuvili VVJ Noviisi tarkkuuskoe 2/33
Layout ? NuuNuu
Kuvat ? Berni Saunders (Kuvissa oikeasti )
Tekstit ? Apilja Vanilja