ESITTELY

Cheval Delamer on vanhaan rakennukseen perustettu talli. Tietenkin tallin ulkoasua on siistitty, ja seinässä olevat reiät muurattu umpeen. Talli sijaitsee kolmenkymmenen kilometrin Turusta, aika kaukana siis. Maaseudulla asustelemme heppojen kanssa, ja tallille johtaa vanha kunnon hiekkatie. Parkkipaikka on heti tien päässä, jonne jätetään autot. Talli on siis punavalkoinen suuri rakennus, joka on jaettu kolmeen osaan. Kaksi niistä kuuluu omille hepoilleni ja yksi taas yksityisille.

Talli
Jokaisessa osassa on yksi pääkäytävä, ja siitä jakautuu muutama sivukäytävä. Karsinat ovat suuria ja tilavia (3,5m x 3,5m), sekä jokaisessa karsinassa on juoma-automaatti, sekä ruokakupit. Karsinoissa alusina käytämme purua. Tammojen puolella on yksi varsomakarsina, ja meillä on koko tallirakennuksessa yhteensä 54 tavallista karsinaa. 10 yksityisten karsinaa, 26 orien karsinaa ja 18 tammojen + varsomakarsina.

Tallin pohjapiirustus

Yksityisillä on oma satulahuone, kaksi pesukarsinaa ja omat karsinanputsaustarvikkeet. Heillä on myös pieni oma oleskelutila, jossa voi sitten nähdä toisia yksityisiä omistajia. ;> Oritallissa on ovi hoitajien huoneeseen, ori rehuvarastoon ja ovi toimistoon ja kolme pesukarsinaa. Oritallissa sijaitsee myös orien satulahuone. Tammatallissa on ovi hoitajien huoneeseen, ovi toimistoon ja ovi rehuvarastoon. Tallissa sijaitsee myös varsomakarsina ja kolme pesukarsinaa. Siellä on myös oma satulahuone tammojen varusteille. Tammatalliin pääsee vain oritallin kautta pääovesta. Hoitajien huone sijaitsee oritalliin ja tammatalliin johtavan oven välissä. Hoitajien huoneessa on jonkinlainen ruokapöytä, jääkaappi, sohvia ja joitain pöytiä vain. Kaapit on ruokapöydän molemmilla puolilla. Hoitajien huone toimii myös talitupana. Toimisto on heti pääoven vieressä, eli ei vaikea löytää. Molemmista omien heppojen talleista siis pääsee toimistoon, mutta siellä ei ole kuitenkaan kuin oma työpöytäni ja paljon paljon papereita. Aivan toimiston vieressä on rehuvarasto, josta haetaan koko tallin hevosten rehut. Rehuja on vaikka muille jakaa, ja välillä täytyykin hoitajat laittaa putsaamaan koko paikka.

Tallin pohjapiirustus vähän tarkempana.


Kuvat (c) Ziki

Tarhat ja Laitumet
Aina kun hevoset päästää tarhaan laidunkauden päätteeksi, tarha menee mutaan parin ensimmäisen päivän aikana. Syksyllä ja keväällä tämä on varsin tavallista, vaikkakin talvellakin joutuu usein rämpiä mudassa jos on oikein loskaista. No tarhoja on kuitenkin yhteensä kymmenen, joista viisi on tammojen ja viisi on orien. Alapuolella olevasta tarhajärjestyksestä voit nähdä hieman miten tarhat on laitettu.

Laitumet ovat suuria ja metrin korkuisen heinän peitossa olevia alueita, joihin hevoset teljetään koko heinäkuuksi. Siellä hevoset ehtivät mukavasti paisua kunnes joutuvat takaisin arkeen ja laihtumaan takaisin normaalin kokoisiksi. Laitumet ovat pelkkää sähkölankaa ja muovitolppia, edes orien laitumelle ei laiteta puuaitaa kun eivät ne sieltä ulos tule kun on syötävää edessä vaikka muille jakaa. Laidun ei kuitenkaan ole heti kolmen hehtaarin kokoinen, vaan sitä suurennetaan vähän väliä että ehtivät syödä kaiken pois ennen kuin sitä taas suurennetaan. Laitumia tehdään aina kolme, yksi oreille, yksi tammoille ja yksi niille jotka eivät toisten kanssa toimeen tule. Ja sitä kolmatta laidunta vain jaetaan sen mukaan kuinka monta hevosta on.

Tarha järjestys.

 
Kuvat (c) Ziki

Ratsastustilat
Chevalissa on yksi suuri kenttä ja yksi suuri maneesi. Kentän ja maneesin välistä pääsee tarhoille. Kenttä on suuri ja sen viereen onkin kasattu kaikki estetolpat ja tarvikkeet. Kentän vieressä ei ole mitään ihmeellistä katsomoa, muovituoleja vain koko kentän ympärille riviin niin hyvä tulee. Maneesissa sen sijaan on ihan mukava katsomo, sekä siellä on myös omat estetarvikkeensa. Maneesi on saman kokoinen kuin kenttäkin, eli aika iso. Maastoja löytyy joka lähtöön, on laukkareittejä, rauhallisia metsäteitä, polkuja, peltoja, kallioita, järviä ja niin edelleen. Ja teitä on vieläpä hyvin paljon, joten kaikkia maastoreittejä ei ihan heti löydä. Järvellä voi uida oman mielensä mukaan, sekä jos haluaa niin hevostakin saa uittaa. Vesikin on kyllä aika likaista kun hevosetkin saavat siellä uida, mutta kaipa se vesi joskus vaihtuu. Mutta maastoilemalla paljon löytää yllättävän nopeasti kivat reitit.

Kentän pohjapiirustus. Maneesin pohjapiirustus.


Kuvat (c) Ziki

Talvella
Talvella lunta sataa ja kokoajan. Tarhat ovat siis useimmiten jäässä tai mudassa, säästä riippuen. Suurella kentällä ei kannata ratsastaa, koska maneesi on ihan vieressä. Lunta tippuu siis kokoajan katolta. Ratsastus on muutenkin ikävää, kun lunta tulee naamalle. Maneesiin vain ratsastamaan, vaikkakin kyllä se sinnekin kuuluu, kun lunta tippuu katolta. Maastossa tippuu puista lunta niskaan. Ei siis yhtään paikkaa, missä lunta ei tippuisi. Lunta aurataan parhaan mukaan, että kulku olisi helpompaa. Kevät tulee onneksi aikaisin, pakkaset loppuvat jo maaliskuun puolessavälissä. Ensimmäiset pakkaset ovat lokakuun lopussa. Kurakeli alkaa siitä siis, ja aina joulukuun alkuun ei sada lunta, mutaa joka paikassa vain. Talven keskiosassa tiet ovat ihan peilijäässä, joten on kuljettava varovaisesti. Niin ihmisten kuin hevostenkin.

Kuvat (c) Ziki


leiska © angstiina, tekstit © Ziki
ulkoasu on testattu toimivaksi IE:lla ja Mozilla firefoxilla
Cheval Delamer is a sim game stable