Uludağ Üniversitesi
Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü, Görükle
Kampüsü, Bursa
Tel: (0224) 442 80 01 - 03 / 442 82 00
İnternet adresi: http://www.uludag.edu.tr/
E-mail: mailto:www.oidb@uludag.edu.tr

Fakülte ve Yüksekokullar
Tıp Fakültesi (Görükle Kampüsü)
Fen - Edebiyat Fakültesi (Görükle Kampüsü)
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (Görükle Kampüsü)
Mühendislik Mimarlık Fakültesi (Görükle Kampüsü)
Eğitim Fakültesi (Görükle Kampüsü)
Veteriner Fakültesi (Görükle Kampüsü)
Ziraat Fakültesi (Görükle Kampüsü)
İlahiyat Fakültesi (Fethiye Mah ./ Bursa)
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (Görükle Kampüsü)
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (Görükle Kampüsü)
Sağlık Yüksekokulu (Görükle Kampüsü)
İlahiyat Meslek Yüksekokulu (Fethiye Mah. / Bursa)
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (Prof.Tezok Kampüsü Hürriyet / Bursa)
Karacabey Meslek Yüksekokulu (Esentepe Mah. Karacabey / Bursa)
Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu (Balıkpazarı üstü Mustafakemalpaşa / Bursa)
İnegöl Meslek Yüksekokulu (Atatürk Bulvarı İnegöl / Bursa)
İznik Meslek Yüksekokulu (İznik / Bursa)
Yalova Meslek Yüksekokulu (Fevzi Çakmak Mah., Radar Yolu, 8. Sok.,Yalova)

Aktiviteler
Üniversite’de sanata ilgi duyan öğrenciler için Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Çok Sesli Koro, Türk Halk Oyunları, modern dans, gösteri sanatları, tiyatro, fotoğrafçılık dallarında kulüp çalışmaları yürütülüyor ve enstrüman kursları veriliyor.

Her yıl belli dönemlerde, yıl içinde sürdürülen sanatsal, kültürel ve sportif etkinlikler, çeşitli gösterilerle sergileniyor, geleneksel olarak düzenlenen Kültür, Sanat, Spor Şenlikleri'nde yaratıcılığı destekleyen panayır etkinlikleri gerçekleştiriliyor. Bilimsel, kültürel ve sanatsal alanlarda yetkin kişilerin davet edilmesi ile ulusal / uluslararası katılımlı toplantılar gerçekleştiriliyor.. Kampüs’te, içinde üç kapalı spor salonu, dört tenis kortu, beş basketbol, dört futbol sahası (biri atletizm pisti), basketbol sahası, kros parkuru bulunuyor. Veteriner ve Ziraat Fakültesi öğrencilerinin yararlandığı Tezok Kampüsü’nde açık basketbol ve açık voleybol sahası bulunuyor. Olimpik ölçülerde kapalı yüzme havuzu da henüz yapılma aşamasında.

Burslar
Uludağ Üniversitesi lisans öğrencilerine TEV ve SYDTF başta olmak üzere Uludağ Üniversitesi’ni Güçlendirme Vakfı, Hacı Ömer Sabancı Vakfı, Ticaret ve Sanayi Odası, Kızılay, Faysal Finans Kurumu, Bereket Vakfı, Vehbi Koç Vakfı, Türk Anadolu Vakfı, Türk Petrol Vakfı, Şişli Yardımseverler Derneği, Balıkesir Valiliği, Özel İdareler, İl Koruma Vakfı, PTT ve Maliye ve Gümrük Bakanlığı ile bazı özel şahıslar burs veriyor ve bu burslardan yaklaşık 1.500 öğrenci yararlanıyor.

Uludağ Üniversitesi önlisans öğrencileri, SYDTF, Uludağ Üniversitesi Kanser Araştırma ve Tedavi Vakfı, Soroptimist Kulübü, Rotary Kulüp ve Bursa Valiliği tarafından verilen burslardan yararlanıyor. Üniversite ayrıca, bazı öğrencilere ücretsiz yemek veriyor. Ayrıca Uludağ Üniversitesi’ni Güçlendirme Vakfı belli sayıda başarılı ve ekonomik yetersizlik içinde olan öğrenciye karşılıksız burs veriyor ve ders dışı zamanlarını çalışarak geçirmek isteyen öğrenciler için Üniversite bünyesinde belli saatlerde iş olanakları sağlanıyor.

Kayıt için gerekli olan belgeler
a) Adayın ÖSYS sonuç belgesi
b) Adayın mezun olduğu okuldan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi. (Başarı belgesi, mezuniyet belgesi yerine kullanılamaz) Aday, ek puandan yararlanarak yerleşmiş ve alan/kol/bölümü diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, ek puan esas olan okul ve alan/kol/bölümden mezun olduğunu gösterir resmi belge.
c) Nüfus cüzdanının onaylı örneği.
d) İkametgâhıyla ilgili beyanı.
e) Askerlik çağına gelmiş veya daha yukarı yaştaki erkek adaylar için ilgili askerlik şubesinden alınacak "Bir fakülte veya yüksekokula kaydolmasında askerlikçe bir sakınca olmadığı"na dair belge.
f) 24 adet (Her ihtimale karşı yanınızda fazladan vesikalığınızı bulundurun!) 4.5 x 6 (cm) ebadında fotoğraf. (Fotoğraflar son altı ay içinde, önden, başı ve boynu açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde olmalıdır.)
g) Kayıttan önce belirlenip ilan edilecek diğer belgeler:

Yükseköğretim öğrencileri, kılık kıyafetiyle ilgili olarak yüksek yargı organları tarafından verilmiş kararlarla oluşmuş bulunan hukuki mevzuata uymak zorundadırlar.

Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.

Not: Bu belgeler, her üniversite ya da fakülte için farklı olabilir. Daha başka hangi belgelerin kayıt sırasında lazım olacağıysa kayıt tarihinden önce size bildirilecek!