Брой 9 (юли 2001)
Брой 9 Начална страница

Колонка на писача 9

Лято е. Слънце пече.
  В този брой, пак съм сложил ударение върху историческата част на "компютрознанието", поглеждайки дори към ABC - компютърът проектиран от Джон Атанасов. След "PC&Virus World", още един материал с участието на Dark Lord е публикуван на страниците на списанието. С две думи - няма какво да кажа :), освен че в последните около 10 дена, нощният ми Интернет достъп отказваше да работи и изхабих общо около 60-70 импулса, в очакване на прекрасното съобщение "you have been disconnected from server you dialed"... Не че се оплаквам, но това като нищо може да ме вдъхнови отново да стана анонимен читател (опа, издадох се %-) ) и да напиша какво мисля за мутанта - Блеещо Теле-Крава :). Този месец не написах нищо за "30 години МП", като цяло броят е много кратък, дъра-бъра, т.е. както всеки път казвам "извинявам се за малкия обем на статиите" и т.н. Едва ли има смисъл, като се има предвид, че посещенията на "ЕИМ СВЯТ" са с космическата големина: 2.4-2.5 на ден. Благодаря на всеки от 2.4-те (най-вече на 0.4-тия) за отделените "време и нерви", но моля ви осъществете и обратна връзка (ако може положителна - ПОВ, бел. за ТЕЕисти ;) ), защото "имам тягостното чувство, че съм отритнат от обществото"... :)
  Надявам се, че статиите от брой 9-ти ще бъдат интересни и забавни за вас. Приятно четене.
  Компютърната история е рядко дискутирана тема в останалите Интернет и материални 'ИТ' издания. За най-новите продукти на големите производители на полупроводникова техника пише във всеки вестник, но за развитието на компютрите до сега - в "ЕИМ СВЯТ" !


  Ако някой продава EDO или FPM RAM (72 pins), моля да ми пише на eimworld@yahoo.com или на книгата за гости на ЕИМ СВЯТ с цената, за която предлага модули с 8,16 или 32MB. Търся и PCI видео карти, най-малко с 2MB RAM, производство не по-рано от 1996 г., поне с Direct3D или Glide поддръжка - например Matrox Millenium, S3 Virge, Voodoo Rush.

  "ЕИМ СВЯТ" търси желаещи да поставят "вестинкарските си заглавия с големи букви", сиреч банерите на техните сайтове при връзките, обявите,новините или колонката на писача на списанието, в замяна на поне същото действие от тяхна страна. Резултът ще бъде полезен и за двете страни, така че пишете на eimworld@yahoo.com ако сте заинтересовани.