גליון מספר 4
08.06.02
עורך : Ezmeer
ezoterikan@pisem.net

ידיעות מהדרך

עיתון אלקטרוני להולך בדרך

מדורים בגיליון:
רעיונות מן הדרך
סיפור קצר
נקודת מפנה
מתוך הביה"ס הוירטואלי
אתרים חברים
שונות

רעיונות מן הדרך

מנהל

מנהל הוא אדם, שיודע לקבל החלטות כדי לפעול על פיהן. כל אחד הוא המנהל של החיים שלו. איזו החלטה תקבל, ככה החיים שלך ייראו. כדי שניהול החיים יהיה יעיל, צריך לדעת לקבל החלטות ככה, שהתוצאה שנקבל בעקבות ההחלטה, תהיה כמה שיותר קרובה לתוצאה שרצינו לקבל. הדרך, בה אתה מקבל החלטה, תלוייה בצורת המחשבה שלך.


נקודת ראות

כדי לקבל החלטה, צריך לעבד את הנתונים הקיימים ולהגיע למסקנות, בהתאם למטרות שלנו. וכתוצאה מהמסקנות האלו, לקבל החלטה. אנחנו יודעים לעבד עם המוח, רק כמות קטנה יחסית של נתונים. רק מספר סופי של פרמטרים, למרות שתמיד, בכל סיטואתיה, יש אינסוף פרמטרים שאפשר להתחשב בהם. כל מצב, אפשר לראות מאינסוף נקודות ראות שונות. מכל נקודת ראות, נגיע למסקנה אחרת, כי נקודות ראות שונות, זה הקשרים שונים, זה פרמטרים שונים שמתחשבים בהם, זה סדר עדיפויות שונה וקריטריונים שונים. אנחנו תמיד מגיעים למסקנה, מתוך נקודת ראות אחת. אולי שתיים, במקרה שאנחנו מוכנים לבחון נקודת ראות אחרת. אבל יש אינסוף נקודות ראות ומכל אחת, אפשר להגיע למסקנה שונה. אבל אנחנו אוטומטית בוחרים נקדת ראות שנמצאות קרוב יותר לאף, יותר מוכרת, יותר ברורה. בחירה אוטומטית ולא מודעת של נקודת ראות, מקשה עלינו לנהל את החיים ביעילות. אנחנו צריכים דרך, שתאפשר לנו חוץ מלהגיע למסקנה מתוך נקודת ראות כלשהי, לבחור נקודת ראות בצורה מודעת, כך שהמסקנה שנקבל מתוך נקודת הראות הזו, תאפשר לנו לקבל את החלטה הנכונה ביותר.

סיפור קצר

גם מלאכים מזייפים ואוכלים צהריים

 

הסתכלתי על השמיים דרך המשקפת שבמגדל השמירה, חשבתי שאראה שם מלאכים מנגנים על נבלים או יצורים שמיימיים אחרים, אבל לא היה שם אף אחד. או שהם הסתתרו בתוך הענן ולא יכולתי לראות אותם, או שהם לא רצו שאראה אותם והפכו לבלתי נראים. בכל מקרה המשכתי להסתכל עד שמישהו מהם יוציא יד או רגל החוצה.

            העננים נראו כמו מפולת שלגים שאמרו לה "פריז". פתאום מישהו טפח לי על הכתף. ליבי החסיר פעימה. אני שומר במגדל לבד ואף אחד לא יכול להתקרב מבלי שאראה אותו ממרחקים. הסתובבתי וראיתי אותו. הוא לא היה על ענן אלא עמד מולי ולא הייתה סביבו שום הילה זוהרת. היו לו זוג כנפים קטנות וחולצה לבנה מעוטרת בזהב. הוא נראה צעיר מאוד, כמו ילד בן ארבע עשרה.

            "מי אתה," שאלתי.

            "מלאך," הוא ענה בטבעיות, כאילו זה היה מובן מאליו ואני אידיוט כזה שעדיין לא הבנתי זאת.

            "מה אתה עושה פה?" שאלתי אותו. לא יודע למה, אבל מיד האמנתי לו שהוא מלאך ולא ליצן שברח מקרקרס. כנראה בגלל הכנפיים.

            "זרקו אותי מלמעלה," הוא השיב ועשה פרצוף עצוב, מיד אחרי זה חייך והמשיך. "אני תמיד מזייף והורס להם את המנגינות שאחרי ארוחת הצהריים".

            "לא ידעתי שמלאכים אוכלים צהריים," זה באמת הפתיע אותי. היום מלא בהפתעות.

            "בוודאי שאוכלים. ממה אתה חושב שאנחנו מתקיימים? מרוח הקודש?" אף פעם לא חשבתי ממה מלאכים מתקיימים. אולי יש להם גם שירותים ומקלחת שם למעלה. מהיום כנראה אני אתחיל להתייחס אחרת אל גשם. ולחשוב שתמיד אהבתי גשם. כמה מלאכים יש למעלה? החלטתי לא להתעמק בנושא הזה ולשאול אותו יותר מדי. עד היום החיים שלי נראים טוב והחיים הפרטיים שלהם מעניינם אותי כל עוד זה לא פוגע בשלי. עכשיו כנראה הגעתי לנקודת הגבול. אבל החלטתי להיות מנומס ולשאול אותו עוד שאלה אחת עליו.

            "איך אתה תחזור חזרה למעלה?" אף פעם לא חשבתי שהכנפיים שלהם נועדו בשביל לעוף לכדה"א וחזרה.

            "בחצות אני אוחזר לשם אוטומטית. ככה המנגנון עובד. בחצות כולם חוזרים. למה אתה חושב שלסינדרלה היה זמן רק עד חצות?"

            "בגלל שהפיה נתנה לה זמן רק עד חצות?" ניחשתי, מנסה להיזכר בסיפור. הייתה שם פיה או משהו כזה, נכון?

            "ברור שהיא נתנה לה זמן רק עד חצות, היא לא יכלה לתת לה יותר. זה מנגנון האבטחה שלנו. כדי שלא נעשה הרבה שטויות בעולם שלכם. כל מה שאנחנו עושים, מתבטל בחצות," המלאך הסתכל עלי כמו על מישהו שלא קרא אגדות בילדותו. הוא בטח חושב שהייתי צריך להגיע למסקנה הזאת בגיל ארבע.

            "ולמה הגעת דווקא לפה, למגדל שלי?" שאלתי אותו.

            "כי חשבת עלינו חזק ומישהו שם לב לזה והחליט שמתאים לזרוק אותי אליך," המלאך הניף אגרוף לכיוון השמיים, מהלך שלא אמור להיות אופייני למלאכים. כאילו שאני זה השד בכבודו ובעצמו ותקעו אותו איתי כעונש.

            "אז אם אתה כבר פה, אולי תשמור במקומי כמה שעות ואני אנמנם קצת?" עלה במוחי רעיון מבריק. חלומו של כל שומר.

            "רעיון לא טוב," אמר המלאך. "אני מסתלק מפה."

            "רגע, חכה. יש לי עוד כמה שאלות אליך לפני שאתה הולך," לא כל יום אני פוגש מלאכים ידידותיים. זה דווקא נראה לי נחמד.

            "נו, שאל," הוא בהחלט לא היה מנומס. טוב, אולי טעיתי לגבי הידידותיות שלו. אני מבין את אלה שזרקו אותו לכאן.

            "תגיד לי, מה מטרת החיים?" שאלה קלאסית, הדבר הראשון שעלה לי בראש.

            "זה מאוד פשוט," הוא אמר. בטח שאלו אותו את השאלה הזו כבר מליוני פעמים. "המטרה, היא להבין מה צריך לעשות בחיים ואז לעשות את זה."

            "אז מה אני צריך לעשות?"

            "את זה בדיוק אתה צריך להבין. להבין לבד. ואחרי שתבין מה לעשות, תתחיל לעשות את זה."

            "זה משהו כמו היעוד שלי?" קראתי על זה ב'אלכימאי'.

            "לא בדיוק. היעוד היה קיים בעבר. היעוד שלך היה יכול להיות לגדל בננות וכל החיים היית מגדל בננות ובכך מממש את היעוד שלך - לספק לעולם בננות איכותיות. עכשיו העולם השתנה, הכל הרבה יותר מסובך ומורכב. אתה צריך להבין מה אתה צריך לעשות בכל רגע ואז לעשות את זה," עכשיו הוא נשמע קצת יותר הגיוני והרבה יותר מסובך.

            "זה מה שנקרא לחיות בהרמניה?" ניסיתי להבהיר את הנקודה.

            "לחיות בהרמוניה, זו התוצאה של להבין נכון ולעשות נכון."

            "ואיך אני צריך להבין מה לעשות? מתי אדע שאני מבין נכון?" יופי, יש לי דיון פילוסופי עם מלאך. מי יאמין לי?

            "אתה לא תוכל להגיע לזה בעצמך, אבל אנחנו מכשירים אנשים שעוזרים לאנשים כמוך להבין."

            "איפה יש אנשים כאלה?" שאלתי.

            "אתה צריך למצוא אדם כזה בעצמך."

            "אתה לא יכול להגיד לי?" אם הוא מכיר אז למה שלא יגיד?

            "אני יכול, אבל אתה צריך לעשות את זה לבד. כדי להוכיח שאתה באמת מוכן לא להתעצל," ענה המלאך. "הדרך בה אדם כזה יוביל אותך, היא לא לעצלנים ופחדנים. היא מאוד לא פשוטה."

            "ואיך אדע שמצאתי את האדם הנכון והוא לא סתם מתחזה?" הנושא התחיל לרתק אותי, אם לא הייתי שומע את זה ממלאך, לא הייתי מאמין לכל הדברים האלה. מלאכים אוהבים לצחוק על אנשים. לא?

            "אם מגיע לך, אתה תמצא את האדם הנכון. אני כבר יכול להגיד שמגיע לך," אני יכול להשבע שראיתי צחקוק על הפנים שלו. הוא עושה ממני צחוק.

            "אם נגמרו לך השאלות, אני זז," אמר המלאך ותקע בי מבט. בטח חושב שאני נודניק. לא ידעתי מה עוד לשאול אותו או להגיד. הוא הסתובב והתחיל לרדת בזריזות בסולם של המגדל. ידעתי שהכנפיים שלהם רק ליופי. כמו אצל תרנגולות.

            הוא התרחק ממני בשביל העפר, ברגע שנעלם אחרי הסיבוב, שמעתי בראשי את קולו "להבין מה לעשות ולעשות את זה. ולהבין עוד הרבה מאוד דברים בדרך," ושוב נדמה לי ששמעתי צחקוק.

            עבר שבוע מאותו היום. היום זה היום האחרון של השמירות שלי. כל יום הסתכלתי על העננים וחשבתי על מלאכים, אבל אף אחד לא הופיע. כנראה שהמלאך למד לא לזייף או שהוא לא הצליח לצאת מהבסיס שלנו. גם לנו בבסיס יש נהלים. אנחנו לא משאירים את המסתננים בחיים.

 

נקודת מפנה
הסיפור שלי אישית אולי קצת סותר את ההנחה שהחיפוש בא בעקבות משהו
יש לי לפעמים כמה שעות שבהם אני הולך לבד במקום שאף אחד לא הולך ובשעות האלה אני חושב על כל מיני דברים אולי אפשר להגיד שזה שהתחלתי לחשוב על עצמי ועל ההתנהגות שלי (והחיים בכלל) זה בגלל שהבנתי שאני לא יכול להמשיך להיות בנאדם ביישן כמו שהייתי עד אז והגיע הזמן להשתנות.
התחלתי לחשוב למה אני ביישן ולמה אין לי הרבה חברים ואיך אני משנה את זה.

זה הסיפור שלי ומסקנה אחת שאני רוצה להגיד לכם זה שבהתחלה קשה לחשוב ולהסיק מסקנות שקשורות לחיים ולאיך לחיות אבל אם מתמידים בניסיונות בסוף מגיעות מסקנות חשובות אחרי כל הרהור קטן על החיים.

                                                                                              שרון

אוקיי, אז החוויה ש"סובבה" לי את השכל ודחפה אותי לחפש את מה שמעבר למובן מאליו, הייתה החזרה בתשובה של החברה הכי טובה שלי. לא שלפני זה הייתי חילונית לגמרי אבל לא ממש הטרידו אותי הדברים האלה, ומאז חזרתה בתשובה התחלתי יותר ויותר להיכנס לתוך העולם הדתי-רוחני-מיסטי.
אך החוויה הזו הייתה בעצם מעין "הקש ששבר את גב הגמל", כלומר לפניה היו חוויות אחרות כמו השינוי הגדול בחיי שהתרחש עקב הגירושים של הוריי. בעקבות הגירושים עברתי להתגורר עם אמי, שגם התחילה עם השנים להתעניין מאוד בתחומיי הרוחניות, המיסטיקה, הקבלה וכד'. התחומים האלו תמיד עניינו וריתקו אותה ומה אומר,  כנראה זה עובר בתורשה. ובאמת, בזמן האחרון אני דנה עם עצמי (כי אף אחד חוץ ממכם לא אוהב להקשיב לברבורים שלי :) ) על דברי עולם פילוסופיים כאלה ואחרים, מנסה להבין את עצמי ואת הסביבה שלי טוב יותר ומשתדלת לא לעשות לעצמי יותר מדי כאב ראש. אני לא מטילה ספק באף תיאוריה ובשום תחום. הכל מעניין אותי, חייזרים, שדונים, מלאכים, אלוקים,
גלגול נשמות...הכל. אני פשוט חושבת שהעולם שלנו ועולמות אחרים הם אומנם קשים להבנה אך לא מעבר להבנתנו.
המוח של האדם מסוגל להרבה דברים אבל יכול להיות שאנו מפחדים לגלות את היכולת האמיתית שלנו, אני יודעת שאני קצת מפחדת.

                                                                                              נעמה

מתוך הביה"ס  הוירטואלי
בלימת רגשות כמניפולציה


סליחה על הקצר בהבנה אבל אני לא מבינה מה ההבדל בין מה שתיארת לבין "בלימת רגשות" כי אתה אומר: זו גם מניפולציה, אבל בריאה יותר מבלימת רגשות". מה ההבדל?

דיברתי על שני דברים שונים ולשניהם קראתי מניפולציות. עכשיו אני אסביר. הדבר הראשון, זה מה שאת קוראת לו "בלימת רגשות". כאשר בעקבות משהו מתעוררות אצלך רגשות, אבל את לא מראה אותן כלפי חוץ. למשל מישהו אמר משהו שהרגיז אותך, אבל את ממשיכה לחייך. ז"א כלפי חוץ, את לא מראה את מה שקורה בפנים. זה לא בריא מהבחינה הזו, שאת בעצמך יוצרת בתוכך לחץ, קרע, במקום להיות עם כל כולך בהרמוניה, את נקרעת לשני חלקים. חלק אחד מתרגז וחלק אחר מחייך. אני לא אכנס לפן האנרגטי של זה(בפעם אחרת), אבל בקיצור זה לא כל כך טוב ואפשר להרגיש את זה גם ברמה הפיזית, זה מתבטא בדברים כמו עייפות, כאבי ראש, הרגשה של אי שלמות עם עצמך וכד'. זו מניפולציה, כי זו פעולה שמכוונת כדי לגרום למישהו לחשוב עלייך בצורה מסויימת, או כדי לגרום למישהו לא להעלב למשל. ז"א את מנסה לשלוט במצב של מישהו אחר דרך הפעולה הזאת של בלימת רגשות. לכן זאת מניפולציה, זה מה שנקרא לשנות את האחרים בלי לשנות את עצמך.

הדבר השני שדיברתי עליו, הוא כאשר האדם נשאר כל הזמן רגוע פחות או יותר, לא מתעוררות אצלו הרבה רגשות כמו כעס, שנאה, עצבנות וכו'(אפשר להגיע לזה די בקלות עם קצת עבודה על טכניקות מדיטציה, רלקסציה, עבודה עם תודעה ודברים כאלה. לא מומלץ). ז"א שאין לו סיבה להראות את הרגשות האלה כלפי חוץ, את לא אמורה לראות אדם כזה מתרגז או מתעצבן למשל. אבל, האדם הזה, בכוונה מראה כלפי חוץ כאילו שהוא מתרגז או מתעצבן, למרות שלא התעוררו אצלו רגשות אלו. זה גם סוג של מניפולציה, כי האדם עושה את זה בכוונה, כדי להשפיע איכשהו על הסביבה הקרובה שלו. המניפולציה הזו יותר בריאה מהבחינה שהיא פחות פוגמת לאדם שעושה את זה.

ובאמת, במה זה יכול להועיל לנו? אולי אתה מתכוון לכך שע"י כך שאנו נשארים
שלווים מבפנים זה יותר בריא בשבילנו ופחות פוגע בנו, בלי קשר לאיך שאנו מגיבים?

פחות או יותר. הבדל הוא שבמקרה הראשון אנו פוגעים באצמנו פחות מאשר במקרה השני.

אתרים חברים
בעל אתר, יש לך אתר מעניין שאתה רוצה שנכיר?
צרף את האתר לרשת הרוחנית ונפרסם כאן את שמו.

 

אתרים של התנועה הרוחנית פאלון דאפא:

שונות
קורא, יש לך שאלות? בקשות? אתה מתחיל להבין? תכתוב!
אתה עדיין לא מבין? תכתוב!

יש לך מאמרים מעניינים שאתה רוצה לפרסם? שלח אותם לכאן: ezoterikan@pisem.net

אתה מארגן מפגשים או סדנאות? ספר לנו.

אזוטריכאן
בי"ס וירטואלי

גליונות קודמים

 

כבר עשית מנוי ל"ידיעות מהדרך"?
Lists at Felist.Com
כדי לעשות מנוי ל"ידיעות מהדרך",
יש למלא בחלון למטה, את כתובת
הדואר האלקטרוני וללחוץ על OK.
"בעקבות הידע"
הרשמה לביה"ס הוירטואלי
 

Hosted By Topica

Ezmeer
ezoterikan@pisem.net