Recuperem els topònims a la xarxa

 

Campanya #Alacant

 

-14 d'abril del 2003-

“En solidaritat amb la cultura i amb el canal #Alacant (durant aquesta setmana omplim aquest canal de gent). Recuperem el topònim Visca ALACANT!!”

Aquesta és la frase és la que es pot llegir en alguns canals del Irc-Hispano, una de les eines “xat” més utilitzades arreu dels Països Catalans. Un grup d’internautes pretén així normalitzar aquest topònim que ha estat reemplaçat per el d’Alicante a molts indrets.
Aquest fet simbòlic, vol reclamar la importància de conserva la llengua, la literatura, les tradicions... pròpies de cada indret, ja que son font de riquesa cultural per a tots.
Amb l’acció concreta es pretén normalitzar el canal i que els alacantins/nes que se sentint discriminats per no tindré un xat amb el nom de la seva ciutat entrin al canal juntament amb nous companys que després de normalitzar la situació marxaran del canal. La iniciativa a sorgit d’un petit grups d’internautes del País Valencià i del Principat.
Els organitzadors han declarat que si aquesta acció funciona continuaran treballant per recuperar els topònims propis arreu de la xarxa, el canal #Eivissa per exemple podria ser el pròxim en recuperar el bon funcionament a través de la campanya.

 

 

- Abril del 2003 -