ðHwww.oocities.org/es/cim_medicina/noticies.htmwww.oocities.org/es/cim_medicina/noticies.htm.delayedx³kÕJÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÈP¾ˆÛ<OKtext/htmlPÃyTáÛ<ÿÿÿÿb‰.HTue, 18 Mar 2003 18:20:46 GMT­Mozilla/4.5 (compatible; HTTrack 3.0x; Windows 98)en, *±kÕJÛ< noticies

Noticies

 

FACULTAT

UNIVERSITAT

VALENCIANISME

 

 

FACULTAT

8/5/2002.- Natalici de Paco

Recordeu que Paco complix anys el dia 23 de Maig.

3/5/2002.- Numero de Claustrals

L' Universitat reduix a 4 els claustrals que representen a la Facultat de Medicina i Odontologia.

20/02/2002.- Eleccions a Rector en la Facultat

El passat mes de Febrer varem elegir al nou Rector de l’Universitat, Francisco Tomas. El nostre sindicat va recolzar la seua candidatura perque en ella estava el nostre exdeca el Dr. Rodrigo i a mes era el Candidat de l’equip decanal de la nostra Facultat, per lo que sempre millonaria la nostra Facultat.

Els Quatre Gats per la seua banda recolzaren al professor d’Historia de la Ciencia, que estava recolzat per algunes forces politiques extremistas,… i que a la fi va perdre. Esperem que el nou Rector  i el seu nou equip complixquen les seues promeses i pronte tingam una Facultat propia del nostre sigle

4/12/2001.- Eleccions en la Facultat

En les ultimes eleccions de la universitat en el Decembre de 2001 el Sindicat Independent de la Facultat de Medicina guanyà en Junta de Centre i en Claustre. Es tractà de les eleccions mes renyides de l’historia d’esta Facultat. Els tres sindicats quedarem proa igualats, pero va ser C.I.M. qui superà a tots els atres. A pesar de ser el sindicat mes votat pels estudiants de Medicina, des del ADR de la Facultat es boicoteja qualsevol acte que vullgam realisar. El pacte entre Quatre Gats i els d’Odonto es patent i els Quatre Gats preferixen recolzar a Odonto que als seus companyers de Medicina.

 

 

UNIVERSITAT

8/5/2002.- Eleccions a Claustre

El dia 23 de Maig hi ha eleccions al Claustre de l' Universitat.

 

VALENCIANISME (Pots trobar mes noticies en..)

10/05/2002.- 1er SEMINARI DE LLENGUES MINORITARIES

En Juiol, en el Palau de Congresos de la ciutat de Valencia, la Real Academia de Cultura Valenciana, per mig de la seua Seccio de Llengua i Lliteratura, organisa el "1er SEMINARI DE LLENGUES MINORITARIES" a on vindran filolecs de tota Europa. I aixo supon un pas molt important a l´hora de reconeixer l´identitat propia del nostre idioma.

Ya podeu reservar les vostres plaçes en la uep que vos hem indicat ades. Tambe ho podeu fer per mig de la uep http://www.llenguavalenciana.com (a la qual tambe li podeu ficar enllaços).

Lo que mai s´havia fet en temps de Casp i Aparicio, la nova Junta de la RACV ho està conseguint: seminaris internacionals, correctors words, una fira del llibre digna, obrir la RACV a tots els valencians (la biblioteca sempre està plena), etc.

Entre tots farem que el Seminari siga un exit i aixina conribuirém a salvar l´idioma i la normativa valenciana. Treballant en positiu, fent un valencianisme superador i de construccio

10/04/2002.- EXPOLINGUA MADRIT

Del dia 11 al 14 d'abril de 2002 es va celebrar en Madrit, en el recinte ferial de IFEMA (Casa de Campo), Expolingua, un encontre internacional sobre llengües. Enguany, s'ha dedicat una especial atencio a l'italia. Ad este event acodixen representants (culturals, administratius, academics, institucionals...) de distintes regions i països del mon sancer per a montar la paradeta i promocionar la seua llengua. Tambe servix per a que academies, agencies d'intercanvi, coleges i entitats privades donen a coneixer la seua variada oferta per a l'ensenyança d'idiomes. S'aprofita, tambe, per a fer congressos sobre qüestions relacionades en la llingüistica (didactica, sociollingüistica, etc.). Es pot trobar mes informacio al respecte en la següent direccio de la xarcia de les xarcies: www.expolingua.es

Com a persona interessada en les meues (valencià i espanyol) i
unes atres llengües (catala, angles, alema, arap...), vaig acodir ad este acontenyiment per a vore de primera ma quín era l'ambient i el rasquit que podia traure. La meua sorpresa va ser immensa quan vaig constatar lo que havia vist en la pagina d'Internet d'Expolingua abans. ¡Nomes estava la RACV abanderant la llengua valenciana!

 

28/03/2002.- Estudiantes valencianistas rechazan los acuerdos del valenciano de la AVL (PANORAMA-ACTUA)L 

 

SE HAN SUMADO A ELLOS EL SINDICATO DE ESTUDIANTES DE MEDICINA

 

Los Estudiantes Valencianistas de la Politécnica (EVP) y el Sindicato de Estudiantes-Coalición Independiente por Medicina, mostraron este jueves su rechazo a los acuerdos sobre el valenciano adoptados por la Academia Valenciana de la Lengua.

En un comunicado, el colectivo Estudiantes Valencianistas de la Politécnica considera que la Academia Valenciana de la Lengua (AVL) ha adoptado la normativa del Instituto de Estudios Catalanes (IEC) que ha sido utilizada por la Conselleria de Cultura desde 1983.  

La agrupación recuerda que nunca acatará acuerdo o decisión alguno que tome la AVL porque la considera "como un engaño a todo el pueblo valenciano desde su creación".  

"Es un ente nacido de espaldas al pueblo valenciano y los ´académicos´ que la componen sólo representan, como ya sabíamos y visto el acuerdo al que han llegado, a la corriente catalanista".  

Para el colectivo, la adopción de la normativa del IEC por parte de la AVL es "una burla al pueblo valenciano", al igual que la pretensión de los académicos "de contentar a la sociedad valenciana con una ´listita´ de palabras es un atentado" a la dignidad del pueblo valenciano.  

EVP, que pide el rechazo de la Real Academia de Cultura Valenciana y del pueblo Valenciano a la AVL, anuncia que seguirá en su labor para que los valencianos aprendan la lengua sin intromisiones y que utilizará las normas de El Puig, las "únicas normas realmente valencianas y que más se adecúan a la realidad de la lengua valenciana".  

 

Por su parte, la Coalición Independiente por Medicina (CIM) del Sindicato de Estudiantes, anuncia también que sus miembros seguirán utilizando las normas de El Puig para sus expresiones escritas y considera que el dictamen sobre ortografía de la AVL no representa el consenso entre las sensibilidades valencianas, sino "una imposición desde el poder". La Coalición estima que el dictamen de la AVL sólo acepta para el valenciano el léxico y las formas gramaticales del IEC y por ello, subraya la inutilidad de la AVL y pide su desaparición.  

Además, anuncia que sus miembros renunciarán a cualquier subvención pública si se le exige acatar la ortografía citada y señala que seguirán "fieles a nuestra lengua, a pesar de las imposiciones políticas o legales que quieran hacernos sufrir".

 

27/03/2002.- Manifest de C.I.M. front a la decissio de la AVLL

Ciutat de Valencia a 27 de Març de 2002

Reunits en Junta extraordinaria els membres del Sindicat d'estudiants (Coalicio Independent per Medicina - C.I.M.), majoritari en la Facultat de Medicina i Odontologia de Valencia, fem saber que:

1.- Que els membres del nostre sindicat, alumnes tots de la Facultat de Madicina de Valencia, seguirem utilisant la Normativa del Puig o RACV per a totes les nostres expresions escrites en la nostra llengua.

2.- Considerem que el dictamen sobre l'ortografia del valencià fet public per la AVLL no es cap consens entre les distintens sensibilitats valencianes, sino mes be una imposicio des del poder.

3.- Una volta conegut el dictamen de la A.V.LL., i vist que nomes accepta per al valencià aquell lexic i formes gramaticals que fea seues el I.E.C. fa alguns anys, declarem l'inutilitat de la A.V.LL. i demanem la seua desaparicio.

4.- Renunciarém a qualsevol tipo de subvencio publica si se nos exigix acatar l'ortografia abans referida.

5.- Per ultim, fer saber que tots els membres de C.I.M. seguirem, mentres vixcam, fidels a la nostra llengua, a pesar de les imposicions politiques o legals que vullguen fer-nos patir.

 

                        COALICIO INDEPENDENT PER MEDICINA