CASTELL DE CALONGE

El pati d' armes del castell

 

 

El castell de Calonge, que es troba situat en el centre mateix de la població, apareix documentat l'any 1019 com una possessió del monestir de Sant Feliu de Guixols. Des del segle XIII la vila i el castell va pertànyer a la poderosa família dels Cruïlles fins l'any 1437 que pasa a poder de la corona.  Molt deteriorat durant la guerra contra Joan II, al final del conflicte el castell va ser ocupat pels pagesos i saquejat i incendiat, igual que va passar amb altres castells de la comarca.

escut de armes dels Cardona

 

escut de armes dels Cardona

 

Torre de la muralla

Fasana renaixentista

 del castell amb

l' escut de armes dels Cardona

 

S'observen finestres gòtiques. Posteriorment s'han afegit altres cossos a l'edificació. Adquirit pel misteri d'Educació en els anys cinquanta, va donar inici una restauració en 1989 per la Generalitat de Catalunya, que és l'actual propietària. La sala major ha estat destinada a sala d'exposicions i conferències. Des de 1967 el Patronat de Festivals de Música de Calonge a sabut aprofitar l'excepcional acústica del Pati d'Armas celebrant importants concerts musicals.

El pati d' armes del castell

 

escut de armes dels Cruilles

escut de armes dels  Requesens

 

El pati d' armes del castell

 

La baronía de Calonge, creada en 1474 va ser donada en 1488 a la família Requesens, comte de Palamós i posteriorment a la casa del ducat de Sessa i als de Ossorio de Moscoso. Construït en èpoques molt diverses, s'accedeix des d'una porta que comunica amb la plaça principal a través d'un petit túnel. Les parts més antigues són la torre mestra de l'extrem sud-oest, de planta quadrada (segle XI), i les muralles i torres de la part posterior que són del segle XIII. La façana meridional que dóna a l'antic pati d'armes és del segle XIV-XV s'ha destinat en l'actualitat a plaça pública.

La muralla

 

Torre de la muralla

 

 

 

 

TORNA AL INDEX