SANT ANTONI 

 

 

Escut caironat truncat i semipartit: al 1r. d'atzur, un vaixell d'or; al 2n. d'atzur, un roc d'or; 3r. d'or, 4 pals de gules. Per timbre una corona de mural de poble.

 

 

sant antoni

 
 

Sant Antoni de Calonge
El poble de Sant Antoni de Calonge (1 254 h el 1981) es troba 3 km a llevant del cap de municipi i el seu nucli s'estén al llarg de la platja de la badia. Antic barri marítim, en desaparèixer el perill de la pirateria començà a poblar-se (als carrers de Sant Antoni, de la Pesca i de Ponent hi ha cases amb les llindes datades als segles XVIII i XIX). L'església és obra del segle actual, d'un limitat interès arquitectònic. En 1936-39 formà un efímer municipi independent (Sant Antoni de Mar i Llevantí de Mar).

 Ara és un important nucli turístic on hi ha una bona part dels hotels (31) i dels establiments turístics del terme i s'ha urbanitzat un llarg passeig arran de la mar. Té biblioteca pública municipal. Pel setembre, el dia 1, Sant Antoni de Calonge celebra la seva festa major amb motiu de la festivitat de Sant Llop. Entre els actes hi ha un concurs de pesca i una cantada d'havaneres. També al setembre, el poble fa les seves festes de Tardor, que inclouen un homenatge a la vellesa.
Era fill de Sant Antoni de Calonge Artur Mundet Carbó (1879-1965), que, a partir del negoci del suro, féu una gran fortuna a Amèrica. Deixà un important llegat per a l'associació mutualista Germandat Artur Mundet, que encara funciona, i a Barcelona fundà les Llars Mundet (1958) per a l'assistència d'ancians i orfes, dedicades a la seva muller Anna Gironella. També era fill de Sant Antoni el folklorista i compositor Lluís Moreno i Pallí (1907-1974), un dels fundadors de l'Esbart Verdaguer i de l'Obra del Ballet Popular, i autor de sardanes.  

Esglesia de Sant antoni

TORNA AL INDEX