QUI SOM
L'ACAPS (Associació Catalana d'Amics del poble Sahrauí) es constituí fa més de 15 anys com a una ONG solidària amb el poble sahrauí i d'ajuda humanitària cap els Camps de refugiats sahrauís de Tinduf (Algèria).

S'estructura en Seccions Territorials (45 Seccions en aquest moment), que abasten una gran part del territori de Catalunya, des de La Secuita (Terres de l'Ebre), fins a la Val d'Aran, i tenim uns 1.500 socis.

Entre els nostres objectius destaquem els següents:

 1. 1. Recolzar el dret del poble sahrauí a autodeterminar el futur del seu territori, conegut com a Sàhara Occidental. Recolzar el Pla de Pau promogut per les Nacions Unides per a la celebració d'un referèndum d'autodeterminació en el territori.
  2. Ajudar a la dignitat del poble sahrauí exiliat i refugiat als Campaments de Tinduf (Algèria), exercint l'ajuda humanitària i realitzant projectes de cooperació.
  3. Sensibilitzar a la població de Catalunya sobre la situació del Sàhara, la darrera Colònia
  espanyola.

Entre els nostres projectes més destacats cal esmentar els següents:

 1. · Hospital Catalunya. Hospital materno-infantil construït a Rabouni (Campaments de Refugiats), amb aportacions de moltes institucions i municipis de Catalunya. Inaugurat el 1996.
  · Caravanes Solidàries. Projecte anual d'ajuda humanitària als Campaments. L'any passat és feu la VIIIa. Edició dedicada a la recollida i enviament de material higiènic. La seva sortida de Catalunya és feu el passat mes de març,
  · Observadors. Campanya destinada al reclutament d'observadors internacionals independents i d'acompanyants del poble sahrauí en el procés final del referèndum previst en el Pla de Pau de les Nacions Unides.
  · Cases de malalts. Cases d'acollida per a adults i infants sahrauís que precisen intervencions quirúrgiques i/o tractaments especialitzats a casa nostra. En concert sanitari amb l'ICS.

ACAPS és membre permanent de la Federació d'Associacions Solidàries amb el Sàhara (FEDISSA), impulsora i motor de la Plataforma Cívica de Solidaritat amb el Poble Sahrauí (amb més de 300 entitats membres de tot Catalunya), interlocutora de la CCAPS per a la solidaritat amb el Sàhara, interlocutora del Intergrup Parlamentari "Pau al Sàhara", constituït al Parlament de Catalunya i presidit, aquesta legislatura per la diputada de CiU, Sra. Rosa Bruguera.

1