EL ALCOHOL

Molta gent beu alcohol. Uns ho fan per gaudir del gust de la beguda, altres per "sentir-se més enrrollats", altres "per oblidar-se de tot" i un munt "per ser igual que el meu grup d’amics".

Pensa:

- Tothom no ho fa: molta gent no beu alcohol

- Tothom és diferent: ens hem de respectar. Et convé sortir amb una gent que no et respecta?.

- Quan beus per ser més enrrollat, pensa que el que fas es ocultar als altres com ets realment, de una manera falsa i temporal. Valorem al altres per com son realment, no per la imatge que volen donar.

- Si ho fas per poguer dirigir-te a algú que t’agrada, pensa que si veu que vas begut tindràs més possibilitats de rebre un "no". És normal que et tremolin les cames i sentis por en aquestes situacions, li passa a tothom!

- Quan beus perds la consciència de tot: és més fàcil que tinguis una relació sexual sense protecció, provis drogues o facis coses que en realitat no vols fer.

- Algunes persones poden fer-te beure alcohol per abusar de tu. Vigila amb qui et relaciones

- Si veus no pots conduir. No muntis en un cotxe que sigui conduït per una persona que hagi pres alcohol. Pensa que no es tracte de que estigui borratxo, amb una copa ja ni ha prou per tenir un accident. Si vas de festa amb cotxe o moto, lo millor és decidir a quins del grup les tocarà no beure alcohol i encarregar-se de portar els altres a casa. Es poden fer torns.

- El alcohol perjudica el funcionament del teu cos

Quan vulguis beure alcohol, pensa senzillament: perquè ho vull fer? Ets lliure, se tu mateix i decideix.

*Si tens qualsevol dubte pots dirigir-te a la consulta jove del teu institut o de la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell tel 973 350050, e-mail: joveseu@yahoo.com.

VOLVER AL MENU PRINCIPAL