RECOMANACIONS PER PREVENIR ELS TRANSTORNS ALIMENTARIS.

* Menjar en família i evitar l’autoalimentació.

* Fomentar els hàbits de vida saludables.

* Consultar amb el metge si hi ha un increment o una pèrdua de pes exagerats.

* Si creiem que tenim un sobreprès, sempre hem de consultar amb un metge. Si el sobreprès és real ell ens indicarà que hem de fer per posar solució a aquest problema.

* Mai hem de fer dietes "miraculoses" de les que surten a les revistes, ni prendre fàrmacs pel nostre compte. Generalment tot això és un "fraude" i podem posar seriosament en perill la nostra salut.

* Hem de desmitificar l’extraordinària importància que actualment es dóna a l’aspecte físic. Pensem que estar extraordinàriament prim no és més que una moda transitòria.

* Hem d’aprendre a ser crítics amb la publicitat. La majoria de fotografies que mostren cossos "perfectes" estan trucades, o aquests cossos són fruits de múltiples intervencions de cirurgia estètica.

* No hem de permetre que el fet d’estar molt prims es converteixi en una obsessió per la que pagarem un alt preu com pot ser un "TRANSTORN ALIMENTARI".

* Hem de tenir en compte que és important tenir cura del nostre cos, i tenir un aspecte net i saludable, però hem de ser conscients de que per molt que ho intentem algunes coses no es poden canviar. Cada persona té la seva constitució, tots som únics i irrepetibles i és important que ens acceptem i ens estimem tal com som.

* L’atractiu personal no resideix únicament en la bellesa física, és molt més important l’actitud humana. Una persona segura de sí mateixa, assertiva i amb sentit de l’humor resulta atractiva tan si té molta bellesa física com si no.

 

*Si tens qualsevol dubte pots dirigir-te a la consulta jove del teu institut o de la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell tel 973 350050, e-mail: joveseu@yahoo.com

TORNAR AL MENU PRINCIPAL