RECOMENACIONS PER A JOVES AMB SOBREPÈS

 

* Si creus que tens un problema de sobreprès consulta amb un professional. Les dietes miraculoses i els productes per aprimar que surten a les revistes són un engany i en moltes ocasions posen en perill la teva salut.

* Si realment tens un problema de sobreprès el teu metge et donarà una dieta equilibrada per aconseguir perdre pes.

* Aquesta pèrdua ha de ser lenta i progressiva. Les pèrdues brusques de pes solen seguir-se d’un augment posterior més important.

* L’objectiu és aprendre a menjar correctament per gaudir d’una bona salut i poder mantenir el nostre pes ideal durant tota la vida.

* És molt important el seguiment periòdic per un professional. A l’inici fer un canvi dels hàbits alimentaris no és una tasca fàcil i necessitarem molt de suport, tan de la nostra família com dels professionals que ens tracten.

* En moltes ocasions el sobreprès és reactiu a un estat d’ansietat, de depressió, de falta de motivació, de baixa autoestima.... En aquestes situacions és imprescindible el suport psicològic. De res serveix prescriure una dieta si no hi ha un bon estat psíquic per poder tenir la voluntat per a seguir-la.

* Tot i que la dieta és el pilar fonamental a l’hora de perdre pes, algunes persones porten una vida massa sedentària i per tant augmentar l’exercici físic diari ens ajudarà molt. No es tracta de forçar-nos a fer coses que no podrem complir, simplement hem de trobar l’esport adequat per nosaltres o si no ens agrada l’esport pot ser suficient caminar una hora al dia.

* Independentment del nostre pes o del nostre aspecte físic tots temin coses positives. Hem d’aprendre a reconèixer-les i a potenciar-les.

*Si tens qualsevol dubte pots dirigir-te a la consulta jove del teu institut o de la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell tel 973 350050, e-mail: joveseu@yahoo.com

TORNAR AL MENU PRINCIPAL