LES DROGUES

El tabac, l’alcohol, els porros, les pastilles (èxtasis), la cocaïna, els tripis, l’heroïna... totes son drogues: pots engaxar-te i pots patir malalties greus pel seu us.

Pensa:

- Tothom no ho fa: la majoria de la gent no pren drogues

- Tothom és diferent: tothom te dret a escollir el que vol fer, ningú està obligat a fer el que fan els altres. Et convé sortir amb gent que no respecta les teves diferencies?

- Si vols provar alguna droga, pensa: per que ho faig?. Moltes poden produir malalties molt greus amb una sola dosis, con ara la cocaïna o el èxtasis, d’altres poden enganxar-te molt ràpidament, com l’heroïna i el tabac

- A vegades et fan sentir-te millor, però pensa que això és només una il·lusió: quan passi l’efecte normalment et sentiràs pitjor, decebut. És com un somni, i ,a més, pot ser un mal son.

- Combinades encara son més perilloses.

- Fan que no siguis conscient del que fas: pots tenir relacions sexuals sense protecció, accidents de circulació...Fins i tot algú pot abusar de tu durant aquells moments. Vigila amb qui estàs

- Si et decideixes a provar, mai has de compartir xeringuilles, i han molts riscos d’agafar la SIDA o les hepatitis.

*Si tens qualsevol dubte pots dirigir-te a la consulta jove del teu institut o de la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell tel 973 350050, e-mail: joveseu@yahoo.com.

VOLVER AL MENU PRINCIPAL