EXTASIS

Ara és fàcil que t’ofereixin pastilles quan vagis de marxa. Et diran que podràs ballar més temps, podràs enrrollar-te millor i que et sentiràs més fort.

Pensa

- Tothom no ho fa: molta gent no en pren

- Tothom és diferent: si les prens per que no et rebutgin els teus companys, et convé sortir amb gent que no et respecta tal com ets?

- Les pastilles no son miraculoses: si et donen més energia, desprès et sentiràs molt cansat i tindràs que recuperar-te.

- Ningú pot saber que contenen. Fins i tot les de la mateixa marca poden variar molt. Un dia pots sentir-te bé si la prens i un altra fatal

- Produeixen greus alteracions mentals: pot disminuir la teva capacitat intel·lectual per sempre

- Poden produir estats de bojeria permanent

- Poden produir malalties greus i la mort

- Combinades amb alcohol i d’altres drogues son encara més perilloses

Si te les ofereixen decideix per tu mateix: perquè la vull prendre?. Pensa que amb una pot ser suficient per tenir un problema greu.

Si algú que ha pres li senten malament, podràs veure que es posa molt nerviós, suat i amb sensació d’ofec. Portal a un lloc tranquil i mira de calmar-lo. Si veus que es troba malament, portal immediatament al servei d’urgències més proper.

*Si tens qualsevol dubte pots dirigir-te a la consulta jove del teu institut o de la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell tel 973 350050, e-mail: joveseu@yahoo.com.

VOLVER AL MENU PRINCIPAL