M’ATREUEN LES PERSONES DEL MEU SEXE

Es diuen homosexuals les persones que senten atracció per la gent del seu sexe: lesbianes si l’atracció és entre dones i gais si és entre homes. Més o menys son un 10% de la població (1 de cada 10).

La homosexualitat es una variant normal de la sexualitat, tan normal com la heterosexualitat, es a dir, l’atracció per el sexe oposat. A la nostra cultura els homosexuals han sigut perseguits, i avui encara no son prou respectats. Però les coses estan canviant, i cada dia i ha mes gent que s’atreveix a "sortir del armari" (manifestar públicament la seva preferència sexual).

Els homosexuals s’enamoren i estimen com qualsevol ésser humà. En les seves relacions de parella son molt igualitaris (els dos es reparteixen la feina) i a l’hora del sexe prefereixen les carícies i el sexe oral a les altres possibilitats. Formen parelles amb la mateixa qualitat que pot tenir una parella heterosexual (i els seus mateixos problemes) i poden ser pares tan bons com qualsevol altre. En fi, cada persona és única, i la seva qualitat humana depèn d’ella mateixa, no de la seva orientació sexual.

És molt freqüent entre els adolescents (homes o dones) de sentir-se atrets per persones del seu sexe, el tenir fantasies sexuals homosexuals o inclòs el arribar a tenir relacions sexuals amb persones del mateix sexe. Això no vol dir que un sigui homosexual: durant l’adolescència es freqüent tenir episodis d’aquest tipus o inclòs períodes de bisexualitat (atracció envers els dos sexes, més freqüent encara que l’homosexualitat); al final de la adolescència (vora els 20 anys) la teva orientació es definirà.

La por i l’angoixa que es pot arribar a sentir en aquest casos, pot interferir inclòs amb l’escola, les teves relacions i la teva salut. Encara és més intensa si el ambient social (casa, escola, amics) es negatiu envers l’homosexualitat.

Què puc fer si tinc dubtes?

  1. Recorda que la teva sexualitat encara no està definida
  2. Relaxat i viu cada instant amb les seves coses positives i negatives
  3. Respecta als homosexuals. Tal com tu vols ser respectat
  4. Guarda les teves preferències de moment en l’intimitat
  5. Acudeix a les consultes joves per parlar-ne

Penso que definitivament soc homosexual, que faig?

  1. Recorda que l’homosexualitat es una opció normal i sana de la sexualitat. No és cap malaltia. Tens dret a viure-la amb joia.
  2. Si vols explicar-ho a la teva família, comença per la persona que creus que t’escoltarà millor i demana-li consell. Potser trobaràs més bona acollida de lo que penses. Busca un moment adient.
  3. No t’arrisquis innecessàriament: no tens cap obligació de que tothom ho sapigui, i menys si consideres que hi ha persones que poden ferir-te.
  4. Acudeix a les consultes joves per parlar-ne

Durant les teves relacions emocionals tindràs les mateixes opcions que tothom: pot anar molt bé, pot ser rebutjat amablement o de mala manera. La resposta de l’altre dependrà de la seva qualitat. Ets un ésser humà únic.

*Si tens qualsevol dubte pots dirigir-te a la consulta jove del teu institut o de la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell tel 973 350050, e-mail: joveseu@yahoo.com.

 

TORNAR AL MENU PRINCIPAL