COM DIR QUE "NO"

Algú vol que tu tinguis relacions sexuals i tu no vols, o desitja fer alguna cosa que no t’agrada

  1. Negocia primer. Si no tens les coses clares no vagis amb aquella persona a llocs compromesos com: llocs solitaris, amb gent que no coneixes o no t’agrada o per exemple a casa seva. Parla amb la persona en un lloc públic on et trobis a gust. Parla clarament del que vols i del que no vols. Si l’altre continua intentant obligar-te, digues clarament que això no t’agrada i que pot significar la ruptura de la relació.
  2. Preparat per l’atac emocional: frases com "si m’estimes vindràs amb mi" o "si no vols fer això es perquè no m’estimes". Prepara respostes adients i intenta dir-les amb seguretat, mirant als ulls a l’altre, per exemple: "doncs si m’estimes t’esperaràs", "si m’estimes de veritat em respectaràs", "no vull fer això per por de la SIDA o de l’embaràs", "no em sento prou gran" o senzillament "no vull". Si l’altra persona t’estima, respectarà el teu desig.
  3. Si desitges a l’altre i vols tenir una relació sexual, però amb límits (per exemple, fer petting, que vol dir acaronar-se, inclòs fins arribar a l’orgasme, però sense cap tipus de penetració) i arribeu a un acord, valora ben bé a l’altra persona; si no tens plena confiança en que respectarà les regles del joc, no vagis a cap lloc íntim amb l’altre.

No facis mai res que no vulguis fer, res que no t’agradi. El sexe serveix per comunicar-se profundament amb l’altre i gaudir del plaer. Si no et trobes a gust, i si l’altre insisteix, talla la relació. No deixis que et facin mal o s’aprofitin de tu, digueu clarament. Si no pots evitar-lo, acudeix a la teva família, a algú de confiança o a la policia. No deixis mai de denunciar un fet així.

*Si tens qualsevol dubte pots dirigir-te a la consulta jove del teu institut o de la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell tel 973 350050, e-mail: joveseu@yahoo.com

 

TORNAR AL MENU PRINCIPAL