M’AGRADA PERO NO M’ATREVEIXO A APROPAR-ME

 1. Dònat conte de que ets un ésser humà únic i irrepetible. Un dels nostres treballs a la vida es descobrir les potencialitats personals que ja portem a dins. La felicitat duradora ve de dintre de nosaltres mateixos. Durant un temps que pot ser molt llarg arribem a pensar que necessitem ser valorats positivament pels altres; d’aquesta manera, farem el que sigui per ésser acceptats i si som rebutjats creurem que el mon és horrible; aquesta no és més que una falsa impressió dintre de nosaltres ja som prou bons i ningú pot alterar aquesta veritat.
 2. Si algú t’agrada i t’espanta apropar-te per por del ridícul o de ésser rebutjat o de no ser prou bo, pensa que a tots ens ha passat el mateix. Normalment costa un gran esforç donar el primer pas, i acostumen a passar coses com: tremolor de cames, les paraules no surten, suor, sensació de ficar la pota...
 3. Pots demanar ajut als teus amics: que et donin informació de com és, que te’l presentin... Assegurat abans de gastar les teves energies de que és molt més que un cos atractiu.
 4. Busca alguna cosa en comú amb l’altre (música, esport...), respira fondo i inicia una conversa que no sigui profunda (començar per intimitats no acostuma a anar bé).
 5. Les noies cada vegada donen amb més freqüència el primer pas, sense esperar que sigui sempre el noi. Actualment 1 de cada 3 relacions ha sigut començada per la noia.
 6. No pressionis a l’altre. Ofereix-li l’oportunitat de quedar per xerrar en un lloc públic agradable.
 7. L’altre té dret a dir que no. Si és el teu cas i has de dir que no, intenta fer-lo sense ferir-lo, però dient-lo d’una manera clara.
 8. Tu o l’altre no teniu perquè donar una resposta immediata, sense reflexionar. Abans de comprometre’t a sortir amb algú sense tenir-ho clar, dona’t temps (per exemple: "m’agrada la teva proposta però deixa que m’ho pensi, ja et diré alguna cosa").
 9. Si et diuen que no, pensa que això no significa que no siguis una persona vàlida. L’atracció apareix quan apareix i no es pot forçar, com tampoc no es pot forçar l’enamorament. Et sentiràs malament un temps, però si descobreixes els teus valors interns aviat estaràs a punt per un altre experiència.
 10. Si et rebutgen bruscament, pensa que t’estan fent un favor: acabes de descobrir que l’altra persona no es mereix el teu esforç.
 11. Mai facis coses que no vols fer. Si l’altre posa com condició la relació sexual per sortir, pensa que això es una falta de respecte per tu. Trenca la relació.
 12. "Equivocat al menys una vegada al dia"

 

*Si tens qualsevol dubte pots dirigir-te a la consulta jove del teu institut o de la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell tel 973 350050, e-mail: joveseu@yahoo.com

TORNAR AL MENU PRINCIPAL