AHAC Legion of Merit Champion (++)
Arabialainen täysverinen, tamma
Punarautias, 149cm
Synt. 4.4.2001, 19 - vuotias
Kuollut 16.9.2007
Kasv. Moondelight's
Ex-om. Emmi L., Petra M.
Omistaja: Heli K
Koulutustaso: HeA, re 90cm, show hack, park
Rek.nro: VH-xxxx
Stats in English

0 sijoitusta koulussa - 0p KRJ
0 sijoitusta muissa lajeissa

Kisatulokset & näyttelytuloksetMira tuli meille maaliskuun puolivälissä 2006 sen silloisen omistajan Ejaz Sarabin lopettaessa. Kävin katsomassa paikan päällä, minkälaisia hevosia olisi kaupan ja Mira kiinnitti heti huomioni erittäin kauniilla ulkonäöllään ja eloisalla luonteellaan. Kyselin sitten Petralta tamman suvusta ja kun kuulin, että sen isänä on itse Sunflower's al Sheik, päätin ostaa tamman siltä seisomalta. Mira sitten saapui talliin perjantai-iltana pikkupakkasessa, puhalteli ilmaa sieraimistaan ja tutkaili uutta asuinympäristöä korvat pystyssä.

Mira on luonteeltaan todellakin eloisa tamma, joka ei harjatessa osaa pysyä paikallaan, vaan vapaana ollessaan kiertää harjaa karkuun ympäri karsinaa. Tamman mielestä epämiellyttävän hoitajan ollessa kyseessä, kumahtelevat sen takajalat karsinan seiniin joskus hyvinkin lujasti.

Ratsastettaessa Mira kuumenee herkästi, etenkin esteillä. Sillä on kuitenkin enemmän lahjoja koulun puolelle ja saddleseatiinkin sitä olisi tarkoitus kouluttaa. Toisinaan tamma on kyllä melkoinen häslääjä ja sellaisina päivinä kyllä tuntuu, että tamma olisi ollut parempi jättää tarhaan tai karsinaan. Toisinaan Mira taas onnistuu oikein yllättämään terävyydellään ja taidoillaan. Onneksi niitä päiviä on vähän useammin ;)

Lastatessa eloisuus pääsee taas oikein valloilleen ja tamman sosiaalinen luonne pilkahtelee sekin. Mira haluaisi vain päästä juttelemaan muiden hevosten kanssa, eikä traileriin kiipeäminen kiinnostaisi sitä yhtään. Kisapaikoillakin tamma keskittyminen meinaa välillä herpaantua vieraiden hevosten takia tai jos se sattuu keksimään jotain pelottavaa. Tammalle pitää näyttää, ettei sitä muoviämpäriä tai aidanpylvästä tarvitse pelätä ja toisen kerran ohitettaessa se huomaa itsekin olevansa höhlä ja alkaa rentoutumaan. Kokeneen ratsastajan kanssa Mira on itsevarmempi ja keskittyy enemmän omiin juttuihinsa kuin kanssakisaajiin.


Ch Sunflower's al Sheik ox KTK-I Doberta ox --
--
S.F's Walk Away ox --
--
Orvokki's Amiara ox El Hassel ox --
--
My Private ox --
--

Jälkeläiset:
03.04.05 o. Ibn Askari EL ox, i: Zina's Bassira Askari ox
13.04.05 t. Amurra Askari ox, i: Zina's Bassira Askari ox
06.08.05 o. Ansari EL ox, i: El Aswad ox
01.03.06 o. Farr Kharma, i: Civilian Threat D
23.11.06 t. Farr Amberr, i: Civilian Threat D
24.11.06 t. Farr Amani ox, i: Enedfala's Elixir ox


Tekstit & layout © Heli K | All photos provided by Santa Gema
MOONDELIGHT'S AL AMIARA ON VIRTUAALIHEVONEN | MOONDELIGHT'S AL AMIARA IS A SIM HORSE