. 
 
 
               .

 

Şeref Solmazer                                                        11 Haziran 2004

                            
Türkiye'de sporsever olduğunu anımsamak

Songünlerde  çeşitli dallardaki büyük ve önemli spor müsabakalarını izlerken kendimce farkettiğim bir durumu acaba aynı bakış açısıyla paylaşanlarda varmıdır diye düşünmeden edemedim doğrusu . Sanırım var , hemde çok. Şöyle ki ;Türkiye'de futbol ve takımdaşlık okadar farklı boyutlara taşınmış ki , birbirine geçmiş olumsuzluklar , söylentiler ve spekilasyonlar  ondan ayrı kalınca dahada çarpıcı biçimde algılanabiliyor ... Bu kargaşanın bittiği, tatile girdiği dönemde sporu izlemek , insana spordan zevk almanın ne manaya geldiğini yeniden hatırlatıyor.  Türkiye de ki futbol ve üzerinden oynana oyunların   , farkında veya değil bizleri nekadar etkilediği ve gerdiğini hissetmek şimdi diğer spor müsabakalarını   izlerken çok daha net anlaşılabiliyor. Tabii ki  Türk Medyasındaki futbolcu  transferler haberlerinin  tuzağına düşmemek kaydıyla .

Lig bitti , üzerimizden büyük bir yük kalktı sanki. Bu dönemde de dünyada yapılmakta olan  birçok dev spor organizasyonları başta TRT olmak kaydıyla ekranlarımıza dolayısıyla bizlere ulaşıyor. Şimdi sakin , sükünetle bir sporsever olduğumuzu anımsayıp etrafımıza algılarımız açık bakabiliyoruz . İşte bu dönemde ekranlar vasıtasıyla  Dünyaca ünlü  Roland Garos'da Arjantinlilerin finalinde tenisin zevkini ,  Türkiye'de basketbolu domine eden iki takımın gayet çekişmeli ve heyecanlı maçlarında Türk Basketbolunun  keyfini , Lakers - Detroit finallerinde uykusuz geceleri göze alarak  basketbolun , profosyonel organizasyonun ve şovun heranlamdaki olaganüstü çekiciliğini görüyor  ve bu heyecanı tarafsız gözlerle ve birsporsever olarak izlemenin keyfini yaşamanın  gerçekten önemli olduğunun farkına varıyoruz. Yada ben böyle hissediyorum. O halde  iyi ki bitmişsin Süper Futbol Lİgi diyorum .

Şimdi  futbolseverler için birbaşka olaganüstü turnuva başlıyor , Portekiz Avrupa Futbol Şampiyonası . İzlerken bu bakışaçısıyla izleyeceğimi ne büyükzevk alacağımı  şimdiden hissedebiliyorum . Orada bizim olmamamıza bile belkide bu açıdan bakabilmek , farkı algılayabilmek adına bizce belkide bir lütüf bile  olabilir. 

Bu anlamda Türkiye’ de lokal sporsever olmanın sonucunda yaşananların ağır depresyonundan kurtulmak , silkelenmek için bir fırsat bu yaz mevsimi ve organizasyonları  , onu kullanmak isteyene... Henüz Atina’da yapılacak Olimpiyat Oyunları havasına girmedik bile diye satırlarımı sonlandırmaya hazırlanırken . Norveç’den gelen Elvan’ın Türk Spor Tarihi’ne gececek belkide en olağanüstü başarı  haberiyle duyduğum tarifsiz sevinç ve mutluluk tamda anlatmak istediğim duygularım için bir şans oluyor benim için. Tüm bunları yaşamalı ve farkına varabilmeliyiz . Sporsever olduğumuzu anımsamalı ve unutmamalıyız. 

Herkese iyi seyirler sevgili sporsever dostlar 

 


 

        Mail:fenerbahcecumhuriyeti@fenerbahce.com
 

 
            ||Yazarlar Sayfası||