Ryysyrannan Rupsakka
virtuaalihevonen // a sim game horse
Ryysyrannan Rupsakka
RJsh-021

»» TIEDOT
Lempinimi: Ropsu
Rotu: suomenhevonen
Sukupuoli: tamma
Väri: tummanrautias
Säkä: kasvanee
Synt: 5.5.2003 [VHKR]
Kasvattaja: Monnin Ravitalli
Omistaja: FG-Ravitalli

Koulutus ja käyttö: Tuleva kilparavuri
Muuta: Rekisteröity Ravijaoksen rekisteriin 6/2003 numerolla RJsh-021

»» FAKTAT ROPSUSTA
Olimme jo jonkin aikaa haaveilleet suomenhevosvarsasta ja niinpä meille aukeni mainio tilaisuus saada sellainen Monnin Ravitallin kautta tilausvarsana. Emän ja isän varsalle saimme valita itse ja ketkäs muutkaan olisimme halunneet kuin Monnin omat kasvatit Ryysyrannan Romeon ja Ryysyrannan Primadonnan. Valinta oli melko varma, sillä ko. yhdistelmästä oli paljon menestyneitä hevosia. Viides päivä toukokuuta 2003 Monni sitten soitti meille, että varsa syntyi onnellisesti yöllä. Terveen tamman saimme, joka nimiehdotuksemme mukaisesti sai nimekseen Ryysyranna Rupsakka. Ropsu muutti meille vuoden ikäisenä.

Ensikerran, kun olimme hevostamme katsomassa, tiesimme heti, että edessämme oli hyvin selväpäinen otus. Se oli laitumen ehdottomasti utelian varsa ja tulikin reippaasti omistajiaan tervehtimään. Taputtelimme, silittelimme ja nostelimme tamman jalkoja, mutta se seisoi laitumella kuin patsas hermostumatta jatkuvaan hypistelyyn. Kertaakaan se ei edes säikähtänyt mukanamme olevaa riehakasta saksanpaimenkoiran pentuamme Ronia, joka yritti saada nuorta neitiämme mukaan takaa-ajoleikkiin.

Vuotiaana, kun Ropsu tuli kotiin, aloimme heti kouluttaa sitä ravihevoseksi. Tamma otti uudet asiat vastaan muuten rauhallisesti, mutta kuolaimesta se ei pitänyt ollenkaan. Ensimmäisellä kerralla annoimme sen olla jonkin aikaa tarhassa kuolain suussa ja Ropsu yritti juosta rautamöhkälettä pakoon minkä jaloistaan pääsi. Toisella kerralla tamma oli jo paljon rauhallisempi, mutta suu kävi hermostuneesti. Ostimme sille kumiset kolmipalat Ratsastusvälineliikkeestä ja johan rauhoittui. Puolitoistavuotiaasta kaksivuotiaaksi Ropsu vietti muiden varsojen kanssa kesälaitumella. Seuraavana keväänä aloimme jälleen koulutuksen. Nyt tyttö kulkee jo ihan mukavasti kärryjen edessä, eikä ole apäilystäkään ettemme olisi jo radoilla 3-vuotiskauden alussa.


»» SUKUTAULU
Sukutaulu
i. Ryysyrannan Romeo SHRo-097 ii. Hirmun Hurrikaani SHRo-096 iii. Hulivili
iie. Hirmumyrsky
ie. Miinan-Liuhu SHRt-103 iei. Liihun-Poika
iee. Liinuli
e. Ryysyrannan Primadonna SHRt-107 ei. Musta Surma eii. Yön Musta Ritari
eie. Surulintu
ee. Tuulen Tuiver (kuollut) eei. Polte
eee. Tuulitukka

»» JÄLKELÄISET
Ei vielä jälkeläisiä. Tulee kyllä toimimaan siitoksessa raviuransa jälkeen.

»» KILPAILUT
Ei aloittanut vielä uraansa.

»» ARVOSTELUT
--

»» MUUTA
--

»» TEKIJÄNOIKEUDET
ulkoasu: Laura
kuvat:
tekstit: Tiina