PERGURUAN GERAK ALAM PENDETA

Membina Jatidiri, Membentuk Jiwa Insani

 

 

KURSUS PERCUMA

KURSUS PERCUMA

 

LAIN-LAIN KURSUS

Tenaga Dalam

RM50

Ilmu Pengasih

RM30

Al Barqi

RM50

Al Hikmah

RM50

Kerezekian

RM30

Tasbih Maghrobi

RM50

 

 

 

KURSUS JARAK JAUH REIKI KUNDALINI

TEKNIK PENYEMBUHAN DENGAN TENAGA ILAHI

 

Saya juga ada menawarkan kursus Kundalini Reiki secara jarak jauh. Kundalini Reiki merupakan satu kaedah teknik penyembuhan menggunakan tenaga alam semesta yang juga disebut sebagai Tenaga Ilahi. Ianya satu teknik penyembuhan yang mudah untuk merawat diri sendiri mahupun orang lain– tanpa penggunaan simbol , warna atau visual yang merumitkan. Dapat dikuasai setelah penyelarasan / attunement mudah dengan hanya 3 tahap penyelarasan iaitu KR1, KR2 & KR3 (MASTER). Keterangan ringkas Kundalini Reiki adalah seperti berikut:

 

Reiki Kundalini 1

Yuran Kursus – RM100

 

Dalam penyelarasan aturan kundalini reiki 1 (KR1)  – kesemua simpulan dan sekatan dalam cakra-cakra disingkirkan (melainkan cakra akar). Saluran utama tenaga, dari cakra mahkota ke cakra akar dibersihkan sebagai penyediaan untuk pembangkitan reiki kundalini yang anda akan alami dalam pengaktifan reiki kundalini peringkat 2 (KR2). Dimana cakra hati menjadi bertambah besar dan saluran tenaga dari tangan ke cakra mahkota dibuka supaya reiki boleh mengalir, sebaik-baik sahaja berlaku proses pengaktifan. Kundalini Reiki 1 (KR1) adalah bersamaan attunement USUI REIKI 1,2,3.

 

Reiki Kundalini 2

Yuran Kursus – RM100

 

Dalam reiki kundalini peringkat 2, kesemua cakra-cakra utama dan saluran-saluran tenaga akan kosong dan terbuka. Mula berlaku pembangkitan kundalini, penaikan Api kundalini minima ke cakra pusar (solar plexus Chakra). Bersedia untuk pembangkitan penuh kundalini pada peringkat KR3. Di peringkat ini anda juga akan diajar tafakur khusus Kundalini Reiki yang dapat menaikkan api/energi kundalini dalam masa yang singkat. Melalui tafakur ini juga jalur-jalur energi / cakra dapat dibersihkan. (Attunement KR2 hanya boleh dibuat selepas 2 hari penerimaan attunement KR1)

 Berikut adalah kemampuan penyembuhan yang dapat anda kuasai serta merta selepas attunement KR2 :

 

 HEALING (PENYEMBUHAN) - Setelah anda menerima pengaktifan Kundalini Reiki – KR2, maka serta-merta anda telah mampu melakukan proses penyembuhan diri sendiri mahupun orang lain dari jarak dekat mahupun jauh

 

CLEANSING ROOM / HOUSE (PEMBERSIHAN UNSUR NEGATIF DALAM RUMAH / TEMPAT.) - Kaedah reiki kundalini juga boleh dimanafaatkan untuk menutralkan unsur-unsur negatif dalam kediaman dan ianya juga boleh dilakukan dari jarak jauh mahupun dekat.  

 

HEALING THE CARMIC BAND (PENYEMBUHAN HUBUNGAN KARMA)  - Untuk memperbaiki hubungan seseorang dengan lainnya. Hubungan rumahtangga, jiran dll.

 

SITUATION / QUALITIES HEALING (PENYEMBUHAN SITUASI/KUALITI) - Untuk  menyembuh / memperbaiki sesuatu situasi atau kualiti sesuatu peribadi/watak/ sifat buruk manusia. Seperti ketidakstabilan emosi. Contohnya perasaan cemburu yang keterlaluan, lemah semangat, malas, kecewa dan putus asa, gelisah, bimbang, risau tidak menentu, ketidakyakinan diri, kesedihan, kemarahan  dan sebagainya.

 

Reiki Kundalini 3 – Master

Yuran Kursus – RM150

 

Inilah tahap terakhir dalam pengaktifan reiki kundalini. Dari tahap ini anda sudah mencapai tahap master dan boleh mengajarkannya kepada orang lain. Anda boleh memberi attunement walaupun anda sedang tidur!! Dan anda akan memperolehi lagi beberapa penyelarasan tambahan seperti dibawah. (Attunement KR3 hanya boleh diambil selepas 10 hari attunement KR2)

 

DIAMOND REIKI (REIKI BERLIAN) - Apabila menggunakan teknik ini, maka sebuah kristal (berlian) eterik akan berada di chakra mahkota praktisi, dan memperkuatkan kualiti penyaluran Reiki praktisi.

 

CRYSTALLINE REIKI (REIKI KRISTAL) - Dikeseluruhan tubuh kita terdapat jumlah kecil kristal yang tertentu, ini adalah jalan keluar bagi trauma yang telah kita alami sepanjang hidup. Setiap kali kita gagal untuk menyelesaikan sesuatu trauma, sebutir kristal akan terbentuk. Trauma ini contohnya adalah seperti tangan yang patah, terseliuh, kesedihan dan sebagainya. Jika umpamanya seseorang itu terpatah tangan sebutir kristal terbentuk untuk menjadi memori dari kesakitan dan perasaan dari trauma itu. Melalui kaedah pengaliran reiki kristal ini boleh dicair dan disembuhkan.

 

DNA REIKI (REIKI DNA)  - Menguatkan keupayaan untuk menyembuhkan / memperbaiki kualiti DNA. Contohnya penyakit keturunan seperti Asma dll.

 

BIRTH TRAUMA REIKI (REIKI TRAUMA KELAHIRAN) Salah satu bentuk trauma adalah trauma akibat proses kelahiran. Ini mungkin terjadi akibat proses kelahiran yang sulit seperti bayi songsang, tak cukup bulan, tali pusat terbelit dan sebagainya. Kesan daripada kejadian tersebut mungkin mengakibatkan seseorang tersebut mengalami trauma seperti takut dalam kegelapan atau sesuatu dan sebagainya. Trauma ini dapat dihilangkan secara perlahan dengan teknik ini.

 

LOCATION REIKI (REIKI LOKASI) - Teknik ini digunakan untuk menyelaraskan “Carmic Band” antara manusia dengan suatu tempat yang penuh energi negatif yang boleh menggangu kesihatan manusia. Oleh itu teknik location reiki digunakan untuk meneutralkan energi negatif tersebut.

 

BALANCE REIKI (PENYEIMBANGAN REIKI) - Teknik ini digunakan untuk menyeimbang seluruh sistem energi tubuh .

 

 

Kepada ANDA yang berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai kursus-kursus yang ditawarkan di halaman ini, silalah berhubung dengan saya di talian 016 4075439 (Mohamad Zaki) atau hantarkan email kepada mzharun@gmail.com

“Energi Kundalini juga dirujuk sebagai ‘api’ kundalini.”

 

“Peserta kursus Reiki Kundalini tahap Master akan diberikan GOLD REIKI sebagai BONUS!!”

 

 

 

 

 

_______________________________________________________________________

©MBC Resources 2006