Prof. univ. dr. Grigore SILASI
Grigore SILASI este profesor universitar doctor la Facultatea de Stiinte Economice a Universitatii de Vest din Timisoara, specialist in probleme de Integrare Economica Europeana. Competenta sa a fost recunoscuta de catre Comisia Uniunii Europene, care in anul 2001 i-a acordat titlul de "Profesor JEAN MONNET", infiintand la Facultatea de Stiinte Economice si la Scoala de Inalte Studii Europene Comparative SISEC, "Catedra Jean Monnet" Integrare Economica Europeana si Economie Europeana.

Incepand cu anul 1998, domnul prof. Grigore Silasi este directorul Scolii de Inalte Studii Europene Comparative SISEC din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara. In mandatul sau de conducator a reformulat curricula Scolii, a realizat o functionalitate modulara a SISEC, reusind sa atraga un numar foarte mare de studenti interesati in pregatirea ca specialisti in problemele europene. De asemenea, a initiat acordurile de mobilitati bilaterale (studenti/profesori) cu majoritatea centrelor universitare europene importante.

Domnul prof. Grigore SILASI a indeplinit si continua sa indeplineasca o serie de alte functii, atat in domeniul stiintific cat si cel politico-administrativ:

- Membru in Consiliul National de Evaluare si Acreditare Academica, Comisia de Stiinte Economice (din anul 1994);
- Expert evaluator CNCIS;
- Membru in Academia Oamenilor de Stiinta;
- Membru in Consortiul Universitar pentru Implementarea Studiilor Europene in spatiul ex-yugoslav, sustinut de Pactul de Stabilitate in Balcani
- Profesor Asociat al Universitatii din Poitiers, Franta (in anul 1995);
- Profesor Documentarist al Universitatii Lille1, Franta;
- Profesor Documentarist al Universitatii Libere din Bruxelles.
Prof. Grigore SILASI, Prof. Jean Monnet
Pentru mai multe informatii, va rugam accesati urmatoarele link-uri:
Pagina web personala
Universitatea de Vest dinTimisoara
Facultatea de Stiinte Economice
Scoala de Inalte Studii Europene Comparative - SISEC -
Adresa de corespondenta:
Name: Prof. univ. dr. Grigore SILASI
Email: grigoresilasi@yahoo.com