In memoriam: WN's Tonya

Nimi: WN's Tonya
Kutsumanimi: Tonya
Rek.no: VH-31427
Sukupuoli: Tamma
Ikä: syntynyt 7.4.2006, 13-vuotta.
Rotu: Hannover
Väri: Kimo
Säkäkorkeus: 155cm
Kasvattaja: Taikku
Omistaja: Taikku
Koulutus: Helppo A / 130cmHyvästi rakas ystävä!

"Pääsi paino sylissä, kyyneleet poskillani tunnen.
Sinä nukahdat ja minä vannon, ikinä en unohda
vaan tulen aina muistamaan..
Tuikkivat silmäsi, takovat kaviosi,
valloittavan hirnuntasi..
Nämä eivät ole hyvästit, sillä me tapaamme vielä.
Ja silloin taas yhdessä kiidämme, läpi aamukasteisten peltojen."

Rakas tammamme Tonya jouduttiin lopettamaan pahan ähkyn seurauksena 17.2.2007, vain vähän yli 13-vuotiaana. Vasta kuukausi sitten tamma oli ollut elämänsä kunnossa ja hypännyt korvat hörössä jokaisen eteen sattuneen esteen! Se sai elämänsä aikana kolme upeaa hannovervarsaa ja neljäs oli suunnitteilla. Tonya oli rohkea estehevonen, pienestä kostaan huolimatta, ja loistava periyttäjä, tallini kasvatuksen perusta! Tonya oli aina hyvällä tuulella ratsastaessa, se ei myöskään olisi tehnyt pahaa kärpäsellekkään..
Ähky yllätti meidät ihan täysin. Kun löysimme tamman aamupäivällä tarhasta, se oli jo kovissa tuskissa. Yritimme vielä kiirehtiä klinikalle, mutta vain todetaksemme, ettei mitään ollut enää tehtävissä.. Näin päättyi siis yhteinen polkumme Tonyan kanssa. Muistan sinut ikuisesti, olit yksi ensimmäisistä hevosistani.

Muistoasi haalien; ihmisesi Taikku.Luonne:

Tonya oli kiva ja hyvinkoulutettu. Se seisoi kiltisti harjatessa ja taluttaessa kulki mukana kuin varjo. Välillä se saattoi katsoa hieman pidempään uusia asioita, kuten hoitajan räikeää takkia, mutta semmoisistakin asioista usein päästiin yli pienellä puhinalla ja korvien höristelyllä. Tonya oli laatutamma luonteen puolesta ja se onnistuikin periyttämään sen hyvin jälkipolvilleen!

Hyvin aktiivinen takaosa oli Tonyan valtti, se kulki erittäin helposti muodossa ja oikeinpäin. Se onlikin osasyy miksi Tonyan tulevaisuudeksi kaavailtiinkin kenttähevosen ura. Toinen syy oli sen laadukas estehevosen laukka. Siinä olikin työtä istua, olo oli kuin pillastuneen keinuhevosen selässä, mutta jokainen selässä ollut ylisti sitäkin laukkaa tiukoissa esteväleissä. Tonyan laukka mahtui vaikka mihin väliin! Sillä olikin hyvä silmä välimatkoille, se tottuneesti lisäsi tai lyhensi askeleitaan. Koulussa Tonya oli herkkä ja pehmeä, sen ravikin oli korkea mutta siedettävä. Tonya kuunteli aina ratsastajaa eikä ruvennut pelleilemään ylimääräisiä. Maastossa Tonya taas oli pirteä ja iloinen, se tykkäsi pitkistä maastoretkistä. Siellä se saattoi vähän rynniä laukassa, mutta pysyi silti aina käsissä. Kuten hyvinkoulutetun hevosen kuuluukin..

Kisoissa Tonya oli hieman hermostunut, sen huomasi sen tiukaksi viivaksi puristuneesta suusta ja huolestuneesta ilmeestä. Se ei hirnunut muille hevosille tai steppaillut, se vain tuntui käsiin tavallista kireämmältä ja vaisummalta. Verryttelykentällä ratsastajan työ olikin saada Tonya taas aktiiviseksi ja rennoksi, laukkaan lisää ponnua takaosaan ja raviin korkeaa liikettä. Yleensä Tonya innostuikin ja pisti muutaman pukinkin verryttelyssä. Radalla ei ollut ongelmia, Tonya kuunteli ratsastajaa ja suoritutui yleensä kiitettävästi sille annetuista tehtävistä.


Sukutaulu:
i. tuntematon
ii. tuntematon
ie. tuntematon
e. tuntematon
ei. tuntematon
ee. tuntematon

Kilpailu-ura:

Tonyalla oli kausina 2007-2008 vuonna yhteensä 44 starttia, joista tuli 3 sijoitusta. Kaikki sijoitukset tulivat ERJ:n alaisista estekisoista.Jälkeläiset:
Pvm.
Nimi
Skp.
Isä
Omistaja
20.8.2007 Rachid H Ori DW's Gulliver BD Stable
10.9.2007 Halleluja H Tamma DW's Gulliver Taikku
30.10.2007 Happyhour H Tamma Zel Nes Beadro Sharrah BarefootCopyright:

Layout: Oona / Swan Desing
Tekstit: Taikku