Hallatunturin


  Sukutaulu     Kilpailukalenteri     Jälkeläiset  
:: Arvonimet ja saavutukset - 3x irtoSERT , 6x JS , 1x LKV3 , 2x LKV4 , 2xKUMA
Ch - arvonimeä anottu 24.11.2004

:: Nimi - Dancing Devil (Devil)
:: Rotu - Norjan vuonohevonen
:: Sukupuoli - Ori
:: Rekisterinumero - VHR - A - 579
:: Syntynyt - 15.1.2004

:: Väri - Vaalea ruunihallakko
:: Merkit - sma
:: Säkäkorkeus - 148cm

:: Koulutustaso
- RE : 120cm
- KO : He A
- ME : 100cm
- IH : 125cm
:: Painotus - Esteet

:: Kotitalli - Hallatunturin
:: Omistaja - Johku
:: Hoitaja - Emma (HOITOPÄIVÄKIRJA)

Yleisesti Devil on varmasti maailman kiltein ori. Nuoruuden rasavielleys on jäänyt taa ja Devil toimii missä vain. Devilillä ei ole koskaan aikomustakaan satuttaa ketään tai mitään, ratsastettaessa toimivuus on miltei uskomaton. Devilistä löytyy päivittäin uusia hyviä puolia, se on yställinen, reipas, halukas tekemään töitä ja erittäin toimiva niin esteissä, koulussa, maastossa kuin myös vetohevosena käerryjen edessä.

Ratsastettaessa Devil kuuntelee pienimpiäkin apuja ja tottelee niitä täydellisesti. Se ei enää testaa uusia ratsastajia, vaan ottaa kaikilta työt vastaan iloisin mielin ja haluaa miellyttää ratsastajaa.
Kouluratsastuksessa Devil on melko haka, koska se on saanut siinä hiukan lisäoppia parin viimevuoden aikana ja menee nyt puhtaasti todella vaativiakin ratoja. Devil on notkea, osaava ja hyvä keskittymään, eli sen kanssa voi oikeastaan kokeilla mitä tahansa koulurataa, mielellään se ainakin yrittää, vaikkei niin puhtaasti aina menisikään.
Esteradoilla tämä herra on suorastaan lyömätön. Se menee todella kovaa ja kääntyilee melkein uskomattomissa kulmissa, tasapainoaan menettämättä. Näin sen kanssa päätyy melkein aina palkintosijoille, vaikkei ratsastaja niin hyvä olisikaan. Devil osaa hypätä korkeita esteitä ja korjaa ratsastajan virheet itsestään, eikä pienistä töppäilyistä häiriinny.
Maastossa Devil menee rennosti ja reippaasti - sehän suorastaan rakastaa pitkiä maastolenkkejä. Devil on joskus ryöstänyt ja pukitellut maastossa, mutta nyt niistä ajoista ei ole jälellä enää mitään ja Devil toimii uskomattoman hienosti, koska se itsekin pitää maastoratsastuksesta.
Kärryjen edessä Devil jolkottaa reippaasti ja jaksaa todella pitkiäkin matkoja kärryjä vetäen, se pitää siitäkin lajista niin kovaa. Ei ole väliä, millainen paino kärryillä on, jos voimat loppuvat kesken, Devil vetää pelkällä sisullaan. Niin uskomaton hevonen se on.

Tallissa ja laitumella Devil käyttäytyy erittäin hyvin. Tallissa se on karsinassaan ihan rauhassa, eikä potki seiniä tai pureskele ovenpieliä. Sillä ei ole yhtään pahoja tallitapoja, mutta se kuitenkin tarvitsee ulkoilua paljon. Laitumella ja tarhassa Devil on selvä pomo, mutta käyttäytyy kuitenkin ystävällisesti kaikkien hevosten kanssa, ei pure tai potki ilman todella hyvää syytä.

Eläinlääkärin käydessä Devil on erittäin kiltti ja reipas, mutta kyllä sekin neulaa kavahtaa, vaikka antaakin itseään pistää. Se ottaa matolääkkeen ja kaikki muut ihan kiltisti, eikä ainakaan yleensä pane paljon vastaan.

Kengitettäessä Devil on kiltti ja seisoo jalka ilmassa niin kauan kuin on tarvis. Se ei koskaan riuhdo koipeaan irti kengittäjän käsistä, vaan odottaa ihan kärsivällisesti.


 
Klikkaa kuvia suuremmaksi