Hallatunturin


  Sukutaulu     Kilpailukalenteri     Jälkeläiset  
:: Arvonimet ja saavutukset -

:: Nimi - Tajamaan Kuningas (Ville)
:: Rotu - Welsh, sek. D
:: Sukupuoli - Ori
:: Rekisterinumero - ei rekisterissä
:: Syntynyt - 12.4.2004

:: Väri - Rautias
:: Merkit -
:: Säkäkorkeus - 140cm

:: Koulutustaso
- RE : 100cm
- KO : He B
- ME : 80cm
- IH : 110cm
:: Painotus - Esteet

:: Kotitalli - Hallatunturin
:: Omistaja - Johku


Yleisesti Ville on todella kiltti ja reipas herrasmies, joka kääntään tammojen katseet itseensä vaikka missä. Villen kanssa tulee toimeen, jos vain omaa suuren määrän kärsivällisyyttä ja muistaa kehua Villeä ja sen suorituksia aina, kun joku menee hyvin.

Ratsastettaessa Ville on oikein osaava, kunhan sen vain saa toimimaan. Villen askellajit ovat todella mukavat ja se tekee mielellään töitä, muttei kuitenkaan jaksa suoriutua tehtävistään kauaa hyvin, ellei se aina välillä saa kunnon rapsutuksia.
Kouluratsastuksessa Ville on hieno ja kiltti, sillä on hyvät liikkeet ja se on osaava. Jos vain ratsastajalla riittää taitoja, Villen saa liikkumaan erittäin hienosti, kisoissa usein voittoon asti.
Esteradoilla Ville kuitenkin on vielä parempi. Se tekee uskomattomat tiet, yrittää oikeasti ja tosissaan ja on mielettömän nopea. Villen kanssa on ilo hypätä, se korjaa melkein itsestään ratsastajanb pikkuvirheet ja sulattaa isommatkin ihan pienellä kiukuttelulla, pukki sinne tai tänne, ja yleensä sen kisoissa tpaa nähdäkin kolmen parhaan joukossa.
Maastossa Ville on hiukan säikky, se saattaa pelästyä jotain ihan pientä ja todella mitätöntäkin asiaa oikein tosissaan. Se saattaa myös lähte ryöstämään, muttei kuitenkaan kovin kauaa ihan päättömästi juoksentele pitkin metsiä, vaan hidastaa jossain vaiheessa ja on taas tuntumalla.
Kärryjen edessä Ville toimii myös, mutt sillä ajetaan yleensä vain huvikseen ja vaihtelun vuoksi, ei tavoitella tuloksia kilpailuista.

Tallissa ja laitumella Ville käyttäytyy ihan mallikelpoisesti, vaikka saattaakin joskus jymäyttää kunnon potkun karsinan oveen ruoka-ajan lähestyessä. Tammojen kulkiessa karsinan ohi Ville usein yrittää tosissaan tulla karsinasta ulos, mutta pysyy kuitenkin sisällä, onneksi. Laitumella ja tarhassa Ville on pakko pitää erillään tammoista, se kun on niiden perään niin paljon, että saattaa juosta vaikka aidasta läpi.

Eläinlääkärin kanssa Ville käyttäytyy asiallisesti ja on ihan reippaana ottamassa lääkäriä vastaan, usein hörisee makupalojen toivossa. Rokotuksista Ville kuitenkaan ei pidä, joten apureita rokotustilanteessa tarvitaan ja monta.

Kengitettäessä Ville käyttäytyy mahdollisimman vaikeasti, se kun suorastaan inhoaa kavioiden kaivelua, kaikenlaista ronkkimistä ja koputtelua. Kyllä se kengässä pidetään, mutta kengitys vie aina hiukan aikaa.