-- palkittu KRJ:n laatuarvosteluissa 1.9.2004 II-palkinnolla 83 pisteellä

Kisatauolla 1.3.2005 saakka.

Perustiedot
Nimi: Nemo Piccodilly, "Nemo"
Ikä: 15-vuotias (syntynyt 15.2.2003, seuraava syntymäpäivä 15.3.)
Sukupuoli: ori
Rotu: suomalainen puoliverinen
Väri: punaruunikko
Säkäkorkeus: 164 cm
Koulutustaso: ko: va A, re: 120 cm, me: 110 cm
Omistaja: Hanna-Maria P. / Bohem

-- koulupainoitteinen
-- 50 x koulusijoitus, 25 x estesijoitus, 7 x kenttäsijoitus, 2 x westernsijoitus, 1 x matkasijoitus
-- irtoSERT, JS
-- kisakalenteri

Historia ja tulevaisuus
Nemo Piccodilly saapui minulle hieman eri tavalla, kuin muut Bohemin hevoset. Olin etsimässä kisahevosta, siihen aikaan minulla oli vain kaksi omaa hevosta ja ajattelin, että yksi kisautettava lisää ei olisi pahitteeksi. Niinpä tutustuin Nemoon. Kisasin orilla hetken aikaa, mutta myöhemmin omistaja tarjosi sitä minulle ihan ostettavaksi saakka. Hetken mietittyäni päätin ottaa tarjouksen vastaan – orissa oli sitä jotakin, mitä ei voinut vastustaa! Päätöstä en ole katunut hetkeäkään, kisasijoituksia on ropissut vaikka millä mitalla monen monituisessa lajissa. Tällä hetkellä Nemo viettää hyvin ansaittua kisataukoa, joka jatkuu maaliskuuhun saakka. Sen jälkeen keskitymme jälleen täydellisesti kisaamiseen.

Luonnekuvaus
Nemo on aina ollut luonteeltaan tietynlainen - se ei ehkä ole maailman kiltein hevonen, mutta ei ori missään tapauksessa ole ilkeäkään. Se on vain oma itsensä, joskus herttainen kuin pieni kissanpentu, joskus taas vähän rajumpi kuin olisi tarkoituskaan. Periaatteessa Nemo on kuitenkin melko kiltti, mutta ori vain tykkää esittää pientä kovista, jota ei turhia komennella. Parhaimmillaan Nemo on kuitenkin varsin hellyttävä eikä sille kerta kaikkiaan pysty kiukustumaan. Näitä hetkiä ei tosin kovin usein tapahdu, usein ori on vähän erakkomainen ja välttää turhaa lempeilyä.

Tallissa ja hoitaessa Nemo esittää hieman ärhäkkää ja vaikeasti käsiteltävää hevosta. Monta kertaa on voinut kuulla milloin keneltäkin hyviä tekosyitä, jotta voisi jättää vaikkapa orin harjauksen väliin. Todellisuudessa ori ei kuitenkaan tarkoita pahaa, se vain haluaa uhkailla ja pelotella ihmisiä - usein Nemo saakin tästä asiasta johtuen pienen hirviön maineen, vaikka ei sitä oikeasti olekaan. Kunhan uskaltaa hieman komentaa, Nemo on jo paljon lauhkeampi, ori ei turhaan ala kenenkään kanssa tappelemaan, vaikka tykkääkin olla pomona.

Ratsastaessa Nemo on mukavan pirteä, mutta pysyy kuitenkin ongelmitta käsissä. Ori toimii samalla tavalla niin kisoissa kuin kotonakin, muutoksia ei tapahdu vieraalla paikalla kuin korkeitaan hyvään suuntaan. Nemo liikkuu todella kauniisti, tosin aina sitä ei huvittaisi esitellä taitojaan vaan painelee menemään latteasti ilman minkäänlaista persoonallisuutta. Oikeasti ori on kuitenkin varsinainen katseenvangitsija liikkuessaan henkeäsalpaavan upeasti – koulutuomarit ovat erityisesti kehuneet Nemon hienoa ravia. Näiden piirteiden esille saaminen vaatii kuitenkin suhteellisen taitavan ratsastajan, joka ei pelkää Nemon omintakeisia oikkuja. Meidänkin ensimmäiset kisamme olivat lähinnä totuttelua, huippusuorituksesta ei voi puhuakaan! Nyt meininki on kuitenkin vähän toinen, sillä olemme jo hieman tottuneempi pari monessa suhteessa, niin myös kisaradoilla.

Kouluratsastus on Nemon päälaji. Se toimii kouluradalla yleensä erittäin hienosti, ori liikkuu kauniisti ja useimmiten se venyy paljon parempiin suorituksiin kisoissa kuin kotona. Joskus Nemoa pitää hieman muistutella, jos sen huomio tahtoo herpaantua, mutta periaatteessa ori on kuitenkin suhteellisen helppo ratsastaa. Mikään kone Nemo ei toisaalta ole, se ei anna ilmaiseksi mitään vaan ratsastajan täytyy olla täysillä mukana koko ajan. Esteratsastus ei myöskään tuota Nemolle mitään elämää suurempia ongelmia. Ori olisi varmasti nykyistäkin parempi, mutta se ei kerta kaikkiaan innostu esteiden hyppelystä juuri ollenkaan. Vauhtiakaan ei välttämättä riitä kuin joskus harvoin, ori ottaa rauhallisesti vaikka kuin kannustaisi eteen. Sijoituksia tästäkin lajista on tullut kuitenkin oikein mukavasti, mutta keskitymme silti pääasiallisesti kouluratsastukseen.

Eläinlääkäri ja kengittäjä eivät oikein ole Nemon sydänystäviä. Liian hankalaksi ori ei vielä ikinä ole ruvennut, mutta nämä vieraat otetaan yleensä vastaan vähän pitkin hampain. Usein Nemo seisoo paikallaan jäykkänä ja kireänä korvat kiinni niskassa, kun eläinlääkäri tai kengittäjä lähestyvät vempaittensa kanssa. Vaikka Nemo ei koko tallin hankalin tapaus olekaan, ei se silti ole kenkäsetien tai lääkäritätien lempilapsi, vaikka pahemmastakin on tietoa...

Kuljetus hoituu Nemon kanssa yleensä kovan kolinan ja metelin kera. Yksin sitä ei voi kuljettaa minnekään, olkoon kyseessä kuinka lyhyt matka tahansa – ori menee aivan hysteeriseksi jos se joutuu koppiin ilman seuraa. Rauhallinen kaveri, joka ei haasta turhaa riitaa, on oivallinen Nemon kuljetuspartneriksi. Silloinkin pientä häiriköintiä saattaa syntyä, mutta se ei toisaalta ole mitään verrattuna siihen, mitä tapahtuisi jos Nemo olisi yksin kuljetusvaunussa... Loppujen lopuksi nämä suhteellisen pienet ongelmat kuitenkin ehkä annetaan anteeksi, onhan sentään kyseessä vallan hieno puoliveriori - itse Nemo Piccodilly!

Jälkeläiset
fwb-o. BHM Nephew, s. 21.1.2005, e. Liebenswürdig
fwb-o. MKT Averti, s. 30.9.2004, e. Timant's D'Amour
fwb-o. LWB Pictionary, s. 17.3.2004, e. Nectar's Carmelitta
fwb-t. Ms Tyrant WPS, s. 1.12.2003, e. Aprilja Strwb ML

i. Nevergreen Nemo-one
hannover
ii. Nemoliver
hannover
iii.
iie.
ie. Miss Movestar
hannover
iei.
iee.
e. Armed One
fwb
ei. Morning Shadow's Press
hannover
eii. Eleven Focus
hannover
eie. HeyDay Henrietta
hannover
ee. Peak Mountain's Sunrise, k.
dwb
eei.
eee.

Sukuselvitys
Nemon suvusta ei löydy tunnettuja nimiä eikä se ole kovin pitkäkään. Jalostusrintamalla tämä on toisaalta ihan hyvä asia, sillä joka hevosen sukutaulusta ei varmasti löydy samoja nimiä. Vajaa kolme polvea on myös ihan passeli pituus, ei sitä sukua aina niin kauhean paljon tarvitse olla. Nemon isä on hannover-ori Nevergreen Nemo-one ja emä fwb-tamma Armed One. Suvusta myös mm. tanskalaista puoliveristä.


© Hanna-Maria, kuvat Klosterhof Medingen