-- palkittu KRJ:n laatuarvosteluissa 10.2.2005 III-palkinnolla 61 pisteellä

Perustiedot
Nimi: Liebenswürdig, "Lilli"
Ikä: 13-vuotias (syntynyt 17.7.2003, seuraava syntymäpäivä 17.4.)
Sukupuoli: tamma
Rotu: oldenburg
Väri: tummanruunikko
Säkäkorkeus: 164 cm
Koulutustaso: ko: GP, re: 140 cm, me: 130 cm
Omistaja: Hanna-Maria P. / Bohem

-- koulupainoitteinen
-- 52 x koulusijoitus, 22 x estesijoitus, 9 x kenttäsijoitus
-- kisakalenteri

Luonnekuvaus
Liebenswürdig on nimensä mukaisesti erittäin rakastettava hevonen. Se on aina yhtä kiltti ja tamma tekee varmasti parhaansa asiassa kuin asiassa. Lilli tulee erinomaisesti toimeen jokaisen kanssa, sillä ei ole väliä onko kyseessä ihminen vai hevonen - tamma on seurallinen, joskus tuntuu että tässä asiassa ei ole mitään rajaa!

Hoitaessa ja muuten käsiteltäessä Lilli on kiltti ja ongelmia ei juurikaan tule vastaan. Se pysyy rauhassa paikoillaan riippumatta siitä, kuka on hevosta käsittelemässä - eläinlääkäri, kengittäjä ja ihan tavallinen ihminen otetaan vastaan kiltisti ilman ylimääräisiä murheita. ;)

Ratsastaessa Lilli on hieman vaikea, mutta ylitsepääsemättömiä hankaluuksia ei kuitenkaan tule. Lilli on herkkä hevonen, jonka kanssa saa olla tarkkana että kaiken tekee noin suurin piirtein oikein - se kulkee ihan kivasti kenellä tahansa, mutta jos todella haluaa näyttää Lillin kaikessa kauneudessaan, hommia saa tehdä hiki hatussa. Lilli on näyttävä pakkaus, kun sen saa tekemään kaiken oikealla tavalla.

Lilli on vahvasti koulupainotteinen. Tamma on lahjakas myös esteillä, mutta kouluratsastus on se laji, jossa Lilli loistaa toden teolla. Lillin liikkeet ovat erittäin upeat, näyttävyydestä ei todellakaan ole puutetta kun tämä hevonen pääsee kouluaitojen sisäpuolelle! Lilli meneen GP:tä oikein sujuvasti, se liitelee näpsäkästi läpi vaikeatkin liikkeet.

Esteetkään eivät tuota ongelmaa - ainakaan tammalle. Lillillä on nimittäin tapana kuumeta "jonkin verran" esteillä, silloin sen porhaltaa kentällä kuin paraskin höyryjuna. Pieni toppuuttelu ei aina tahdo auttaa, vaan ratsastaja joutuu olemaan hyvinkin tiukkana ennen kuin vauhti hidastuu edes hiukkasen.

Lilli kouluratsastuksen aatelia, mutta eivät esteetkään tuota ongelmia kuin vauhdin kanssa. Parasta Lillissä on kuitenkin sen luonne - tätä tammaa parempaa ystävää en vielä ole löytyänyt.

Jälkeläiset
old-o. BHM Boris, s. 23.2.2005, i. Bogart Ion
fwb-o. BHM Nephew, s. 21.1.2005, i. Nemo Piccodilly
old-o. HRS Göttben, s. 23.11.2004, i. Geheimnis Göttersig
old-o. HRS Lirezoso, s. 30.10.2004, i. Agosto's Gaviota Perezoso
fwb-o. Ravel E, s. 1.8.2004, i. Nectar's Romanov
fwb-t. Liebenswert E, s. 20.7.2004, i. Dancarino R
old-o. LWB Lotterieschein, KTK-III, YLA3, s. 22.2.2004, i. Agosto's Graviota Perezoso
old-t. LWB Überlebender, s. 28.1.2004, i. Geheimnis Göttersig

i. Funke
oldenburg
ii. Horizont
oldenburg
iii.
iie.
ie. Liebensse
oldenburg
iei.
iee.
e. Braut
oldenburg
ei. Flugmodell
oldenburg
eii.
eie.
ee. Stickerei
oldenburg
eei.
eee.

Sukuselvitys
Lillin suku on täynnä hienoja, saksalaisia oldenburghevosia. Tamman isä on monen lajin saralla menestynyt herra, suurikokoinen ilmestys Funke. Ori on kilpaillut lahjakkaasti niin koulussa kuin esteilläkin, muutamissa kenttäkisoissakin sillä on startattu. Monilahjakas ori on selvästi periyttänyt lahjojaan myös Lillille. Tamman emä on pieni ja siro Braut, joka on nykyään pelkästään siitoskäytössä. Braut on saattanut maailman monta varsa, ja valtaosa niistä on menestyneitä kilpahevosia. Lillin luonne on ehdottomasti juuri emänsä peruja, Brautia kiltimpää olentoa on vaikea kuvitella!


© Hanna-Maria, kuvat Holme Trakehners