ELÄKKEELLÄ

K.N. Elixir

Sijoitukset: estekisoista 2, koulukisoista 3


© Klosterhof Medingen

Kisakalenteri    Jälkeläiset

     EETU
rotu : finnish warmblood
sukupuoli : ruuna
väri : tummanruunikko
merkit : vuohissukka vtj
säkä : 160cm
syntynyt : 09.07.2001 Suomi
ikä : 20-v. (03/2003)
rekisterinumero : -
koulutus : Ko Va A, Re 140cm. Ajokoulutettu

kasvattaja: Kalmoniemi
ex-omistajat: Maiju, K.N. Stud, R.M. Siittola, FSH, Placidity, Caballo Arabians & Warmbloods, Dragonwood
omistaja : Ella Kivelä
asuintalli : Helmijärven Kartano


K.N. Elixir onkin paljon kokenut ja monenlaisia koteja nähnyt Kalmoniemen kasvatti, josta kyllä riittää tarinaa ;) Ruuna on vielä orina ollessaan matkannut siittolasta toiseen ja aina niiden lopettaessa siirtynyt seuraavaan paikkaan. Yhdessä vaiheessa yritin sen itsekin ostaa, mutta myöhästyin. Niin ori pomppoili eri omistajien välillä kunnes Katri osti sen K.N. Stud Warmbloodsiin. Silloin (ruunatulle) Eetulle esittiin viimeinen koti. Tottakai lahetin ruunasta ostopyynnön ja muiden ostajaehdokkaitten seasta minä sain tämän upean hevosen talliini, enkä aio luottamusta pettää, eli Eetu saa asustella täällä aivan niin kauan kuin vielä elää :)

Eetu on pienestä pitäen ollut reipas ja hurjapäinen luonne! Harva on sitä saanut aisoiihin ;) Kiertolaisena eläminen vain pahensi tätä ja nyt Eetu on huonoina päivinään varsinainen paholainen, silloin se saa purkaa energiaansa ulkona laitumilla.. Hoitaessa ruuna käyttäytyy hyvinä päivinään suhteellisen asiallisesti paria näykkäystä lukuunottamatta, mutta muuten se ei seurasta liiemmin välitä. Se tykkää olla omissa oloissaa ja ulkona se viihtyy hyvin ihan yksinään. Siitä on kehittynyt erakko eikä se kamalasti enää ihmisiin luota, siksi myös kengittäminen yms on vaikeaa.

Ratsastaessa Eetu on yhtä hurja kuin muutenkin. Se on todella kuuma ja hieman säikky, pimeällä sen kanssa kannattaa olla varovainen, sillä silloin se säikkyy pienintäkin rasahdusta. Avuille Eetu on herkkä ja sitä pystyy helposti ratsastamaan ilman käsiä, eli jaloilla ja painoavulla. Ääniavuista ruuna ei hirveästi pidä, niitä käytettäessä se vain hermostuu enemmän. Esteillä Eetu menee todella kovaa ja jos ratsastaja ei ole siihen tottunut niin aluksi voi vähän säikähtääkkin, mutta Eetu hyppää kovasta vauhdista upeasti ja ilmavasti, jos sitä turhaan kokoaa niin se turhautuu ja tiputtelee puomeja. Myös koululiikkeitä ruuna osaa hienosti ja välillä se jopa pitää niiden esittelystä. Nyt Eetulle on tiedossa muutamat kilpailut, jonka jälkeen rauhallinen eläke-elämä odottaa poikaa :D

Black River's Who Am I

Alté (†)

Allegro

Carmila

Eritrea

 

 

K.N. Rainy Day Lady

Kalmoniemen Daikur

 

 

Kashmir's Sweet Deluxe

 

 


Valitettavasti minulla ei ole tiedossa enempää Eetun suvusta, eikä osoitettakaan ole kuin legendaarisen ja tunnetun Altén sivuille :( Jokatapauksessa Eetun vanhemmat ovat hienoja hevosia ja toivottavasti joku joskus voisi mailailla minulle hevosten olinpaikan?! :)