<
 

MİCROSOFT EXCEL KULLANMA KLAVUZU


Yeni çalışma kitabı oluşturma :
1    Dosya menüsünden Yeni'yi tıklatın.
2    Yeni, boş bir çalışma kitabı yaratmak için, Genel sekmesini tıklatın, sonra Çalışma kitabı simgesini çift tıklatın.Bir şablona dayanarak bir çalışma kitabı yaratmak için, Elektronik Tablo Çözümleri sekmesini ya da özel şablonlarınızı listeleyen sekmeyi tıklatın, sonra yaratmak istediğiniz çalışma kitabının şablonunu çift tıklatın.
Not Yeni iletişim kutusunda istediğiniz şablonu göremiyorsanız, şablonun yüklendiğinden ve doğru klasörde konumlandırıldığından emin olun. Ayrıntılı bilgi için, simgesini tıklatın.
İpucu Varsayılan çalışma kitabı şablonuna dayanan yeni bir çalışma kitabı yaratmak için, Yeni simgesini tıklatın.
 
Form oluşturma :
İstediğiniz metin, grafik ve biçimlendirmeyi içeren bir çalışma sayfası kurarak ve sonra çalışma kitabını şablon olarak kaydederek, kendi formlarınızı yaratabilirsiniz. Formun boş bir kopyasını doldurmak için, kullanıcılar, Dosya menüsünden Yeni komutunu kullanarak, yeni bir formu şablona dayandırır. Kullanıcılar, sayfayı yazdırabilir ve formu kağıt üzerinde doldurabilir veya boş hücreleri çevrimiçinde doldurabilir ve sonra formu yazdırabilir. Kullanıcılar, bir formu çevrimiçinde Microsoft Excel'de doldurursa, bilgileri girmeyi ve çözümlemeyi otomatikleştiren özellikler ekleyebilirsiniz. Form yaratmak için kullanabileceğiniz özellikler hakkında ayrıntılı bilgi için, simgesini tıklatın. Bir Web alanındaki kullanıcılardan bilgi toplamak için, bilgileri otomatik olarak bir veritabanına ekleyen bir form kurmak için, Web Form Sihirbazı'nı kullanın.
Not: Microsoft Excel'de yaratabileceğiniz formların örneklerini görmek için, Dosya menüsünden Yeni'yi tıklatın, sonra fatura veya gider beyanı şablonundan yeni bir çalışma kitabı yaratın. Bu yerleşik formlar, özel denetimleri ve formun doldurulmasını ve girilen verilerin işlenmesini otomatikleştiren formülleri olan, biçimlendirilmiş çalış
 
Başka programlardaki dosyaları Excel dosyası olarak görüntüleme ve kaydetme :
Quattro Pro ve Lotus 1-2-3 gibi diğer programlarda yaratılmış bir dosyayı, Microsoft Excel'de Dosya menüsündeki Aç komutunu kullanarak açabilirsiniz. Dosyayı, özgün dosya biçiminde veya Microsoft Excel çalışma kitabı olarak kaydetmeyi seçebilirsiniz. Bir kerede birçok dosyayı dönüştürmek için Dosya Dönüştürme Sihirbazı'nı kullanın. Aynı biçimde bir Microsoft Excel çalışma kitabını başka bir programda kullanmak üzere kaydetmek için Dosya menüsündeki Farklı Kaydet komutunu kullanabilirsiniz. Microsoft Excel çalışma kitabı olarak kaydedilen dosyalar özgün biçimlendirmelerinin tümünü tutamayabilir ve bir Microsoft Excel 97 çalışma kitabının özellikleri ve biçimlendirmesi başka programların önceki sürümlerinde kullanılamayabilir.
Microsoft Excel'in veya başka elektronik tablo programlarının daha önceki sürümlerini kullanan kişilerle çalışıyorsanız, Microsoft Excel 97'de yarattığınız çalışma sayfalarını kaydetmek için kullanılan, varsayılan dosya biçimini değiştirerek dosya alış verişini daha kolay yapabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için, simgesini tıklatın. Microsoft Excel'de kullanmak istediğiniz veriler, sekme karakterleri, virgüller, boşluklar veya benzeri karakterlerle sınırlandırılmış (ayrılmış) bir metin dosyasındaysa, yalnızca dosyayı açmanız yeterli olacaktır. Microsoft Excel, metni, sizin yönergeleriniz doğrultusunda yorumlar ve verileri, bir çalışma sayfasının üstünde satırlara ve sütunlara ayırır. Sınırlandırılmış metin verilerini, bir sözcük işlem belgesinden veya başka bir belgeden bir çalışma kitabına da kopyalayabilir ve sonra metni sütunlara bölebilirsiniz.
Not: Microsoft Excel'i yüklerken Quattro Pro dosyaları için dosya dönüştürücüyü yüklemediyseniz, dosyaları bu biçimde açmadan veya kaydetmeden önce dönüştürücüyü yüklemeniz gerekir
 
Dosyaları bulma :
Dosya menüsünden Aç iletişim kutusu, sabit sürücünüzdeki ya da herhangi bir ağ sürücüsündeki dosyaları aramanıza yardımcı olur. Bir dosyayı, dosya adına, dosya türüne, son değiştirilme tarihine ya da dosyanın içindeki metne veya dosya özelliklerine göre arayabilirsiniz. Dosya özellikleri, dosyanın tanımlanmasına yardımcı olan dosya hakkındaki ayrıntılardır 3/4 örneğin, yazarın adı, konu, dosyaya atadığınız anahtar sözcükler ya da başka önemli bilgiler.
Dosya boyutu, yaratılma tarihi ve dosya türü gibi bazı dosya özellikleri, bir dosya yarattığınız zaman otomatik olarak eklenir. Tanımlayıcı başlık ya da anahtar sözcükler gibi ek dosya özellikleri girebilirsiniz.Bir dosyayı, metinsiz özellikler kullanarak ya da daha gelişmiş ölçütler bileşimi kullanarak aramak için, Gelişmiş'i tıklatabilirsiniz. Örneğin, "bütçe" metnini içeren ya da "Bütçe96" anahtar sözcüğüne sahip olan dosyaları arayabilirsiniz. Dosyaları bulmak için kullandığınız arama ölçütlerini kaydedebilirsiniz.Aç iletişim kutusundaki dosya aramalarını hızlandırmak için, Office, Windows Denetim Masası'ndaki Hızlı Bul simgesini çift tıklattığınızda erişilen bir yardımcı program olan Hızlı Bul'u içermektedir. Hızlı Bul, dosya aramalarını hızlandırmak için, içeriğe, özelliklere ya da her ikisine de göre dizinler yaratır. Hızlı Bul'u kullanma hakkında bilgi için, Hızlı Bul iletişim kutusundaki Yardım'a başvurun.
 
Dosyaları konumlandırmak için dosya özelliklerini kullanma :
Dosya özellikleri, bir dosya hakkındaki, dosyayı tanımlamanıza ve bulmanıza yardımcı olan ayrıntılardır. Dosya boyutu ve bir dosyanın ne zaman yaratıldığı ya da en son ne zaman değiştirildiği gibi istatistikler, sizin için otomatik olarak tutulur. Yazar, tanıtıcı bir başlık ve önemli konuları tanımlayan anahtar sözcükler gibi diğer standart özellikleri de doldurabilirsiniz. Daha belirgin bilgileri izlemek için, özel bir dosya özelliği yaratın. Özelliğe bir değer atayabilir ya da özelliği, adlandırılmış bir hücre gibi, dosyadaki tanımlanmış bilgilere bağlayabilirsiniz. Örneğin, bütün bütçe dosyalarınızda "Toplam" adlı bir hücreye bağlanan özel bir dosya özelliği yaratabilirsiniz ve sonra toplamları belirli bir miktarı aşan bütçe dosyalarını arayabilirsiniz. Kendinize dosya özelliklerini belirlemenizin hatırlatılması için, bir dosyayı ilk olarak kaydettiğinizde Microsoft Excel'in Özellikler iletişim kutusunu görüntülemesini sağlayabilirsiniz.
 
Hızlı Bul'la dosya aramalarını hızlandırmanın yolları :
Microsoft Office programları, Dosya menüsünden Aç iletişim kutusundaki dosya içerik ve özellik aramalarını hızlandırmak için Hızlı Bul kullanır. Hızlı Bul Microsoft Outlook'ta, dosya aramalarını hızlandırmak için kullanılır. Windows NT Sunucusundaki Hızlı Bul dizinleri, Office WebSearch tarafından da kullanılabilir. Hızlı Bul, Office'le birlikte yüklendiği zaman, bütün Office belgelerinizi dizinlemek için, bilgisayarınızın her yerel sığasında otomatik olarak bir dizin yaratır. (Hızlı Bul dizinleri, kaldırılabilen sürücülerde ya da CD-ROM sürücüleri gibi salt okunur araçlarda yaratılmaz.) Bir dizin yaratılınca, otomatik olarak güncelleştirilir. Yani, daha hızlı aramadan yararlanmak için hiçbir şey yapmanız gerekmez.Ağ klasörleri için dizin yaratmak istiyorsanız ya da varolan bir dizini değiştirmek istiyorsanız, Windows Denetim Masası'ndan Hızlı Bul simgesini çift tıklatın. O zaman dizin oluşturulan belgelerin sürücüsü, paylaşımı ve klasör konumunu ve dizinin güncelleştirildiği tarihi de içermek üzere, her dizme görevi hakkındaki bilgiler görüntülenir. Bir Hızlı Bul dizini hakkında, dizin oluşturulan belgelerin sayısı ve dizinin boyutu gibi ek ayrıntıları, Dizin menüsünde Dizini Güncelleştir iletişim kutusundaki Bilgi'yi tıklatarak görebilirsiniz.Hızlı Bul'u kullanarak dizinleri yaratma, silme ve güncelleştirme hakkında ayrıntılı bilgi için, Hızlı Bul iletişim kutusundaki Yardım'ı tıklatın.
 
Çalışma kitaplarını adlandırma yönergeleri :
Çalışma kitaplarınızı bulmayı kolaylaştırmak için uzun, tanımlayıcı dosya adları kullanabilirsiniz. Dosyanın tam yolu,sürücü harfi, sunucu adı, klasör yolu, dosya adı ve üç karakterlik dosya adı uzantısı da dahil, en fazla 218 karakter içerebilir. Dosya adları, aşağıdaki karakterlerden herhangi birini içeremez: ileri eğik çizgi (/), ters eğik çizgi (\), büyük imi (>), küçük imi (<), yıldız imi (*), soru işareti (?), tırnak imi ("), pipe simgesi (|), iki nokta üst üste (:) veya noktalı virgül (;). Uzun dosya adlarını desteklemeyen başka programlarla çalışırsanız, dosya adlarını sekiz karakterle sınırlamanız gerekir.
 
Çalışma kitaplarını depolamak için en uygun yer :
Microsoft Excel'i başlattıktan sonra, Aç ve Farklı Kaydet iletişim kutularını ilk açtığınızda, varsayılan olarak, Belgelerim klasörü, varsayılan çalışma klasörü ya da etkin klasör olarak görüntülenir. Belgelerim klasörü, kök dizinde konumlandırılmıştır ve belgeleri, çalışma sayfalarını, sunuları, veritabanlarını ve geçerli olarak üzerinde çalıştığınız diğer dosyaları depolamak için uygun bir yerdir.Varsayılan çalışma klasörünü değiştirme hakkında bilgi için, simgesini tıklatın. Sık Kullanılanlar klasörü, sık sık kullandığınız, uzaktaki ağ konumlarında bulunan dosyaları ve klasörleri de içermek üzere dosyaların ve klasörlerin kısayollarını depolamak için uygun bir yerdir. Bir kısayol herhangi bir dosyanın nerede olduğunu hatırlamak zorunda kalmadan dosyaya hızlı erişim sağlar. Sık Kullanılanlar klasörüne bir kısayol eklediğinizde, özgün dosya ya da klasör taşınmaz.Sık Kullanılanlar klasörüne bir dosya ya da klasör kısayolu ekleme hakkında bilgi için, simgesini tıklatın.
 
Dosya kopyalama :
1    Aç simgesini tıklatın.
2    Bak kutusunda kopyalamak istediğiniz dosyayı içeren sürücüyü veya klasörü tıklatın.
3    Klasör listesinde istediğiniz dosyayı içeren klasörü açana kadar klasörleri çift tıklatın.Dosyayı klasör listesinde         bulamazsanız, arayabilirsiniz.Nasıl?
4    Kopyalamak istediğiniz dosyayı, farenin sağ düğmesiyle tıklatın, sonra kısayol menüsünden Kopyala'yı tıklatın.
5    Bak kutusunda dosyayı içine kopyalamak istediğiniz sürücüyü veya klasörü tıklatın.
6    Klasör listesinde dosyayı içine kopyalamak istediğiniz klasörü açana kadar klasörleri çift tıklatın.
7    Klasör listesini farenin sağ düğmesiyle tıklatın (bir dosyanın seçili olmadığından emin olun), sonra kısayol   menüsünden Yapıştır'ı tıklatın. Klasör listesinde bir dosya seçiliyse, Yapıştır komutu kullanılamaz.
 
Dosya silme :
1    Aç simgesini tıklatın.
2    Bak kutusunda silmek istediğiniz dosyayı içeren sürücüyü veya klasörü tıklatın.
3    Klasör listesinde istediğiniz dosyayı içeren klasörü açana kadar klasörleri çift tıklatın.
      Dosyayı klasör listesinde bulamazsanız, arayabilirsiniz.
4    Silmek istediğiniz dosyayı farenin sağ düğmesiyle tıklatın, sonra kısayol menüsü nden Sil'i tıklatın.
 
Dosya taşıma :
1    Aç simgesini tıklatın.
2    Bak kutusunda taşımak istediğiniz dosyayı içeren sürücüyü veya klasörü tıklatın.
3    Klasör listesinde istediğiniz dosyayı içeren klasörü açana kadar klasörleri çift tıklatın. Dosyayı klasör listesinde         bulamazsanız, arayabilirsiniz. Nasıl?
4    Taşımak istediğiniz dosyayı farenin sağ düğmesiyle tıklatın, sonra kısayol menüsünden Kes'i tıklatın.
5    Bak kutusunda dosyayı taşımak istediğiniz sürücüyü veya klasörü tıklatın.
6    Klasör listesinde dosyayı taşımak istediğiniz klasörü açana kadar klasörleri çift tıklatın.
7    Klasör listesini farenin sağ düğmesiyle tıklatın (bir dosyanın seçili olmadığından emin olun), sonra kısayol            menüsünden Yapıştır'ı tıklatın. Klasör listesinde bir dosya seçiliyse, Yapıştır komutu kullanılamaz.
 
Dosyayı yeniden adlandırma :
1    Aç simgesini tıklatın.
2    Bak kutusunda yeniden adlandırmak istediğiniz dosyayı içeren sürücüyü veya klasörü tıklatın.
3    Klasör listesinde istediğiniz dosyayı içeren klasörü açana kadar klasörleri çift tıklatın.
      Dosyayı klasör listesinde bulamazsanız, arayabilirsiniz. Nasıl?
4    Yeniden adlandırmak istediğiniz dosyayı farenin sağ düğmesiyle tıklatın, sonra kısayol menüsünden             yeniden adlandırmak istediğiniz dosyayı farenin sağ düğmesiyle tıklatın.
5    Yeni adı yazın, sonra ENTER tuşuna basın.
 
Yeni çalışma sayfası ekleme :
Tek bir çalışma sayfası eklemek için, Ekle menüsünden Çalışma Sayfası'nı tıklatın.Çok sayıda çalışma sayfası eklemek için, ÜST KARAKTER tuşunu basılı tutun ve açık çalışma kitabına eklemek istediğiniz çalışma sayfası sekmesi sayısını tıklatın, daha sonra Ekle menüsünden Çalışma Sayfası'nı tıklatın.
 
Sayfaları taşıma veya kopyalama :
Uyarı Sayfaları taşırken veya kopyalarken dikkatli olun. Bir çalışma sayfasını taşırsanız, bu çalışma sayfasındaki verilere dayanan hesaplamalar veya grafikler doğruluğunu kaybedebilir. Aynı şekilde bir çalışma kitabını, 3-B formül başvurusu tarafından başvurulan sayfalar arasında taşırsanız, çalışma sayfasındaki veriler hesaplamaya eklenebilir.
1    Sayfaları başka bir varolan çalışma kitabına taşımak veya kopyalamak için, sayfaları alacak olan çalışma            kitabını açın.
2    Taşımak veya kopyalamak istediğiniz sayfaları içeren çalışma kitabına geçiş yapın, sonra da sayfaları seçin.        Nasıl?
3    Düzen menüsünden Sayfa Taşı veya Kopyala'yı tıklatın.
4    Kitap kutusundan, sayfaları alacak olan çalışma kitabını tıklatın. Seçili sayfaları yeni bir çalışma kitabına taşımak  veya kopyalamak için, Yeni kitap seçeneğini tıklatın.
5    Sayfadan Önce kutusunda, taşınan veya kopyalanan sayfaları kendisinden önce eklemek istediğiniz sayfayı        tıklatın.
6    Sayfaları taşımak yerine kopyalamak için, Kopya yarat onay kutusunu seçin. İpucu Sayfaları geçerli çalışma kitabı içinde taşımak için, seçili sayfaları sayfa sekmeleri satırı boyunca sürükleyebilirsiniz. Sayfaları kopyalamak için CTRL tuşunu basılı tutun ve sonra sayfaları sürükleyin, CTRL tuşunu bırakmadan önce, fare düğmesini bırakın.
 
Çalışma kitabının tümünü veya bir parçasını gizleme :
Ekrandaki pencerelerin ve sayfaların sayısını azaltmak ve istenmeyen değişiklikleri önlemek için, çalışma kitaplarını ve sayfalarını gizleyebilirsiniz. Örneğin, duyarlı veriler içeren sayfaları gizleyebilirsiniz. Gizli çalışma kitabı veya sayfası açık kalır ve diğer belgeler, bunların bilgilerini kullanabilir. Kullanmadığınız veya başkalarının görmesini istemediğiniz seçili veri satırlarını ve sütunlarını da gizleyebilirsiniz. Başkalarının gizlenen sayfaları, satırları veya sütunları görüntülemesini önlemek için, çalışma kitabını veya sayfayı bir parolayla koruyabilirsiniz.
Çalışma kitabını gizleme :

1    Çalışma kitabını açın.
2    Pencere menüsünden Gizle'yi tıklatın.
Not : Microsoft Excel'den çıktığınızda ve bir ileti size, gizli çalışma kitabında yapılan değişiklikleri kaydetmeyi isteyip istemediğinizi sorduğunda Evet'i tıklatın. Çalışma kitabını açtığınız daha sonra açtığınızda, çalışma kitabı penceresi gizlenir.


Sayfayı gizleme :

Gizlemek istediğiniz sayfaları seçin.

Biçim menüsünden Sayfa'yı seçin, sonra da Gizle'yi tıklatın.

Satır veya sütun gizleme :
Gizlemek istediğiniz satırları veya sütunları seçin.
Biçim menüsünden Satır'ı veya Sütun'u seçin, sonra da Gizle'yi tıklatın.
Ekranda daha fazla veri göstrermek için pencere öğelerini gizleme :
Görünüm menüsünde, Tam Ekran'ı tıklatın.
Not: Araç çubuklarını ve diğer gizlenmiş pencere öğelerini geri yüklemek için, Tam Ekran'ı tıklatın.

Gizlenen çalışma kitabını görüntüleme :
1    Pencere menüsünden Göster'i tıklatın.
2    Çalışma kitabını göster kutusunda görüntülemek istediğiniz gizli çalışma kitabının adını çift tıklatın.

Formül girme :
Formüllerin değerleri nasıl hesapladığı hakkında bilgi için, simgesini tıklatın.
1    Formülü girmek istediğiniz hücreyi tıklatın.
2    = (eşit imi) yazın. Formül Düzenle simgesini veya İşlev Yapıştır simgesini tıklatırsanız, Microsoft Excel sizin için bir eşit imi ekler.
3    Formülü girin.
4    ENTER tuşuna basın.
İpucu :
    Aynı formülü bir hücre aralığına girmek için, ilk önce aralığı seçin, formülü yazın, sonra CTRL+ENTER tuşlarına basın.
    Bir formülü, bir hücre aralığına, formülü başka bir hücreden kopyalayarak da girebilirsiniz.
Formülü taşıma veya kopyalama :
Taşımak veya kopyalamak istediğiniz formülü içeren hücreyi seçin.
2    Seçimin kenarlığını seçin.
3    Hücreyi taşımak için, seçimi, yapıştırma alanının sol üst hücresine sürükleyin. Microsoft Excel, yapıştırma alanında varolan veriler varsa, bunları değiştirir. Hücreyi kopyalamak için, sürüklerken, CTRL tuşunu basılı tutun. İpucu Doldurma tutamacını kullanarak, formülleri bitişik hücrelere de kopyalayabilirsiniz. Formülü içeren hücreyi seçin, sonra doldurma tutamacını, doldurmak istediğiniz aralık boyunca sürükleyin.
 
Sayı girme ipuçları :
    Hücreye girdiğiniz sayılar değişmez değerlerdir.
    Microsoft Excel'de bir sayı yalnızca aşağıdaki karakterleri içerebilir:
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 + - ( ) , / $ % . E e
Microsoft Excel, baştaki artı işaretlerini (+) gözardı eder ve tek bir noktayı tamsayı olarak düşünür. Sayıların ve sayısal olmayan karakterlerin diğer bütün bileşimleri metin olarak düşünülür.Sayı olarak tanınan karakterler, Denetim Masası'nın Bölgesel Ayarları'nda seçtiğiniz seçeneklere bağlıdır.

    Bir kesrin tarih olarak girilmesini önlemek için kesirlerin önüne 0 (sıfır) koyun; örneğin, 0 1/2 yazın.
    Negatif sayıların önüne eksi işareti (-) koyun veya sayıları ayraç içine ( ) yerleştirin.
    Bir hücredeki bütün sayılar sağa hizalanır. Hizalamayı değiştirmek için hücreleri seçin. Biçim menüsünden Hücreler'i tıklatın, Hizalama sekmesini tıklatın, sonra istediğiniz seçenekleri seçin.
    Bir hücreye uygulanan sayı biçimi, Microsoft Excel'in çalışma sayfasında sayıyı görüntüleme şeklini belirler. Sayıyı Genel sayı biçimi olan bir hücreye yazarsanız, Microsoft Excel farklı bir sayı biçimi uygulayabilir. Örneğin, $14.73 yazarsanız, Microsoft Excel para birimi biçimi uygular. Sayı biçimini değiştirmek için, sayıları içeren hücreleri seçin. Biçim menüsünden Hücreler'i tıklatın ve Sayı sekmesini tıklatın, sonra bir kategori ve biçim seçin.
    Varsayılan Genel sayı biçimi olan hücrelerde, Microsoft Excel sayıları tamsayı olarak (789), tamsayı kesirleri olarak (7.89),veya sayı hücrenin boyundan daha büyükse bilimsel simgeleme ile (7.89E+08) görüntüler.Genel biçimi, ondalık noktası ve "E" ve "+" gibi karakterleri de içermek üzere en fazla 11 basamak görüntüler. Daha fazla basamağı olan sayıları kullanmak için yerleşik bilimsel sayı biçimi (üstel simgeleme veya özel bir sayı biçimi) uygulayabilirsiniz.
    Görüntülenen basamak sayısına bakmaksızın Microsoft Excel sayıları en fazla 15 basamak duyarlıkla depolar. Sayının 15'ten fazla anlamlı basamağı varsa Microsoft Excel fazla basamakları sıfıra (0) dönüştürür.
    Microsoft Excel, sayı içeren hücrelere metin biçimi uygulamak için Hücreler komutunu kullansanız da, sayıları, sayısal veriler olarak depolar. Microsoft Excel'in sayıları metin gibi parça numaraları olarak algılamasını sağlamak için, ilk önce boş hücrelere Metin biçimi uygulayın. Sonra sayıları yazın. Sayıları zaten girdiyseniz, hücrelere Metin biçimi uygulayın. Her bir hücreyi tıklatın, F2 tuşuna basın, sonra verileri yeniden girmek için ENTER tuşuna basın.

 
Hataları geri alma :
Son yapılan eylemleri, her defada bir tanesi olacak biçimde geri almak için, Geri Al simgesini tıklatın. Bir defada birçok eylemi geri almak için, Geri Al simgesinin yanındaki oku tıklatın ve listeden seçin. Microsoft Excel, seçili eylemi ve üzerindeki tüm eylemleri tersine çevirir.
İpucu : Bir eylemi geri almak istemediyseniz, Yinele simgesini tıklatın.
 
Hücrelere kenarlık uygulama :
1    Kenarlık eklemek istediğiniz hücreleri seçin.
2    En son seçilen kenarlık biçemini uygulamak için, Kenarlıklar simgesini tıklatın.
Farklı bir kenarlık biçemi uygulamak için, Kenarlıklar simgesinin yanındaki oku tıklatın, sonra paletteki bir kenarlığı tıklatın.

İpuçları :
    Ek kenarlık biçemleri uygulamak için, Biçim menüsünden Hücreler'i tıklatın, sonra Kenarlık sekmesini tıklatın. İstediğiniz çizgi biçemini tıklatın, sonra kenarlık yerleşimini belirtmek için bir düğmeyi tıklatın.
    Döndürülmüş metin içeren seçili hücrelere kenarlık uygulamak için, Biçim menüsünden Hücreler'i tıklatın, Kenarlık sekmesini tıklatın, sonra Önceden Belirlenenler'in altındaki Seviyelendir ve İç düğmelerini kullanın. Kenarlıklar, döndürülen metinle aynı derecede döndürülen hücre kenarlarına uygulanır.
    Varolan bir kenarlığın çizgi biçemini değiştirmek için, üzerinde kenarlığın görüntülendiği hücreleri seçin. Biçim menüsünden Hücreler iletişim kutusundaki Kenarlık sekmesindeki Biçem kutusunda yeni çizgi biçemini tıklatın, sonra Kenarlık'ın altındaki hücre çiziminde değiştirmek istediğiniz kenarlığı tıklatın.