ANTİ HACK


Dünyada herkesin dilinde bir Hack & Hacker lafı geçip duruyor acaba nedir bu Hack kimler Hackerdır, Hackerlardan nasıl korunurum, bunları sizin için biraz vurgulamak istedim.

Günümüzde Hacker denildiğinde aklımıza başkasının bilgisayarına veya web sitesine izinsiz girip zarar veren, bilgilerini çalan insanlar geliyor. Ülkemizde her 14-18 yaş internet kullanıcılarının % 75 kendini hacker olarak tanımlar yani kızdırırsanız bilgisayarınızı hackleyeceğini söyler. Ülkemizde bu tiplere Lamer adı verilir.

Dünyada ise Hackerlık artık bir meslektir. Büyük kuruluşlar kendi sistemlerindeki açıkları kontrol ettirmek için gerçek hackerlara belli ücret karşılığında bazı testler yaptırmaktadır. Bu testler sonucunda firma gerekirse güvenlik ağını kuvvetlendirir. Hatta bazı Hackerlar yine avrupada büyük firmaların Server Adminliğini yapmaktadır. Bunun yanında hackerlar çeşitli programları kırıp kopyalayabilirler. Genelde hepimiz duymuşuştur cracklerle programı orjinal versiyonu haline getiren küçük programcıklar işte bunlara crack denir.

Peki ülkemizdeki durum nedir dersek. Açıkca söyleyebilirizki ülkemizde saysak 10 taneden fazla Hacker yoktur. Şimdi diyeceksiniz ya yüzlerce hack sitesi var chatte devamlı tehdit alıyoruz bunlar kimdir necidir nasıl korunacağız bunlardan şimdi sıra onda.

Günümüzde sisteminiz için en tehlikeli program ICQ dur. İlk olarak icq yu iki tane İsrailli arkadaş chatte birbirlerini aramaktan bıktıkları zaman ufak bir serverla kurmuşlar daha sonra dostlarını ve sonunda tüm dünyayı bu iş içine katmışlar. Mutlaka ICQ daki ip numaranızı saklı tutun nasıl yapacağını bilmeyen arkadaşlar için bunu açılayım :

ICQ da ip nizi sahte göstermek isterseniz preferences ta connections i secini am using permanant internet connection seçenegınde i am behind a firewall i secin firewalls i tıklayın i am using socks4 proxy server i secin socks4 host yazan yere mesela bir ip numarası olarak 1.1.1.1 Yada 2.2.2.2 Socks4 port 4000 Olmalıdır next e basın check tusuna basın success yazarsa becerdiniz artık icq da ip niz sahtedir. Yada Icq menüsünden Security bölümüne girip ip numaranızı saklayabilirsiniz. Kesinlikle ICQ daki infonuza sahte mail adresi yazmayın bu çok önemlidir.

ICQ serverdaki son yeniliklerden sonra portlar dahada güvenli hale gelmiştir artık flood, nuke ve benzeri tehtidler en az seviyeye inmiştir. Yinede elinizin altında flood temizleyici programlar ve bazı korumalar mevcut olsun.

Sırada IRC günümüzün java tabanlı en büyük sohbet ortamı. Hemen hemen her odaya girdiğinizde birisinin size dosya yolladığını görürsünüz kesinlikle dosya almayın bunun için script kullanın dcc chattende uzak durun diyebilirim. Portlarınızı Nukelere karşı tamamen kapatın eğer kurabilirseniz makinenize Firewall kurun . Ipnizi saklamak icin 23. porttaki wingate ip'mizi buluyoruz mirc'i acip setuplardan Firewall bolumune giriyoruz Use Socks firewall'i tikli olarak bırakıyoruz ve Socks 4'u seciyoruz Hostname yazan bolume buldugumuz wingate ip'i yaziyoruz User id ve Password'u bos birakip port'u 1080 olarak seciyoruz Initiate DCCs trough firewall seceneginide tikli birakip connect yapiyoruz! Kendinize /dns veya /whois cekin ip'inizin farklı oldugunu goreceksiniz.

Bunların dışında şunu söylemek isterim kesinlikle hiç bir yerde sahte mail adresi kullanmayın kendi adınızı taşımayan sallama bir mail adresi alın onu kullanın inanın bir çok tehlikeden korunacaksınız. Hotmailin bir java scriptle hack edildiği iddaları mevcut. İlk yapılan çalışma bu konuda olmuştur ve gerekli önlemler alınmıştır ama yinede size script dolu bir mesaj gelip bastan login olmanız söylenirse mailinizi kapatın kesinlikle login olmayın. Hotmailin bir kötü yanıda Browserinizde kısa adresler bırakması özellikle net cafeden maillerine bakan arkadaşlar browserlerinde mutlaka geçmişi temizlesinler.

Evet işte Hack, Hacker, Hackerlardan Korunma gibi konularda sizi aydınlatığıma inanıyorum. Hackerlık dünyamızda artık bir meslektir. Trojanla pc'ye girmekle, nuke atmakla hacker olamazsınız ! Siz siz olun adam gibi internetinize girin.

Güvenlik Hakkında

Internetin belkide en buyuk kusuru kullaniciya tam anlamiyla guvenli bir ortam sagliyamiyor olmasidir. Internetteyken hicbir zaman guvende olamassaniz. Fakat bazi onlemler alip en azindan bilgisayariniza girilme ihtimalini dusurebilirsiniz. Bunun icin asagida yazdigim 10 altin kurali dikkatlice okuyup uygulayin. 

Nasil Guvenligimizi Maksimum Yapabiliriz ?

1-
Kimseden dosya almayin bu en onemli kuraldir. Eger tanimadiginiz biri siz istemeden resmini gonderiyorsa sakin kabul etmeyin.Yada size gondermis oldugu dosyanin boyutu soyle 150 kb den filan fazlaysa o dosyaya dikkat edin. Cunku icinde bir trojan patchi bulunabilir.

2- Conseal Firewall programini kurun bunun yaninda nukenabber , atguard gibi programlarda sisteminizde mutlaka bulunsun.

3- Account sifreniz yada diger sifrelerinize cok karmasik isimler verin. Belirli bir mantigi olmasin verdiginiz sifrenin. Kisaca sifreniz kolay tahmin edilebilecek birsey olmasin. Ayrica sifrenizi anisamaniz icin size sorulan sorulari pas gecin.

4- Sisteminizde mutlaka bir anti virus programi bulunsun ve programi ayda en az bir kere update edin. Benim önerim Avp Anti Virus' u Kullanmanız. Program bolumunden temin edebilirsiniz.

5- Kimseye cok gerekmedikce nuke atmayin. Trojanlarla fazla ugrasmayın. Cunku trojan kesinlikle hackerliga giden yol degildir. Birde eger bir trojan programi yuklemisseniz. ilk once o programin help dosyasina bakin ve hangi dosyanin ne ise yaradigini iyice ogrenin.

6- Internetteyken bazen bazilari sizin bilgisayariniza hic sebep yokken girmeye calisabilir. Bunuda nukenabberden yada firewalldan mesaj ciktigi vakit anlarsaniz. O kisiye karsi saldiriya gecmeyin. Cunku atese atesle karsilik vermek herzaman sizin zarariniza olacaktir.

7- Icq dayken internet baglantinizi lan ve behind firewall olarak tanitin. Boylece ipnizi saklamis olursunuz.

8- Her onunuze gelen siteden dosya indirmeyin. Guvenilir sitelerden indirin mesela Murat Online ' dan :).

9- Kimseyle gerekmedikce satasmayin. Uslu uslu chatinizi yapin.

10- En son ve en onemli maddemiz.  interneti gerektigi kadar kullanin. Asiraya kacmayin. Bunun pek guvenlikle alakasi yok ama sizin icin en yararlısı bu.

Programlar

Trojan Defence Suite v2.8.1 Bilgisayarınızı Trojanlara ve Davetsiz Misafirlere Karşı Koruyun. Tavsiye Edilir...

Norton Internet Security 2000 v1.0 Basıt bir firewall, reklam yok edici ve antivirüs paketinden oluşan güvenlik programı.

Zone Alarm v2.1 Internet'te sörf yaparken sisteminizi korumak ve bazı uygulamalara erişimi kısıtlamak için kullanabilirsiniz (DSL ve Kablo Modemler için).

At Guard 3.0 Trojan ve diğer saldırılara karşı bilgisayarınızı koruyabilen bir firewall.

Black ICE Basic 1.19.18LE Bilgisayarınızı davetsiz misafirlere karşı koruyan güçlü bir firewall.

PC Security Cam v2.0 Bilgisayarınıza Giren Hacker`ın Ne yaptığını İzleyin ?

Script.typlib and Eyedog Security Update for IE MS İnternet Explorerdaki İki Önemli Güvenlik Açığını Kapatın.

NetBus Detective 5.2 Bilgisayarınızı Netbus Hackerlarına Karşı Koruyun.

Windows 95 Security Patch 5/22/97 Bu Windows Yaması İle Bilgisayarınızı Hackerlara Karşı Koruyun.

LockDown 2000 3.0.1.28 Bilgisayarınıza Yapılacak Saldırıları Önleyen ve Saldıran Kişiyi Tanımlayan Popüler Bir Program.

Norton Safe on the Web preview release Sistem Güvenliğinizi Yabancı Saldırılara Karşı Koruyun.

IFRAME ExecCommand and Download Behavior Security Update MS İnternet Explorer 5.0`daki İki Önemli Güvenlik Açığını Kapatın.

ComSocks 2.5 Kendi Proxy ve Firewall Server`ınızı Kendiniz Oluşturun.

Windows 95/98 Dial-Up Networking Vulnerability Patch Win9x Dial-up Bağlantı Güvenliği Güncellemesi.

PC Security Guard 3.0 Bilgisayarınızı Truva Atlarına Karşı Koruyun.

Random Password Generator Pro 8.1 1 Milyondan Fazla Şifre Üretin.

Cetus StormWindows (Windows 98) 5.02 Win98 İşletim Sisteminize Korunma Fonksiyonlarıları Yerleştirin.

Microsoft Outlook® 98 E-mail Security Update Outlook 98 E-posta virüslerine karşı koruma yaması.

Microsoft Outlook® 2000 E-mail Security Update Outlook 2000 e-posta virüslerine karşı koruma yaması.

Yukarı
setstats 1