Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Bulaşıcı Hastalıklar ve Uyuşturucuyla Savaş Kulübü Edinsel Bağışıklık Yetmezlik Sendromu Çalışma Grubu Faaliyetleri: Nisan 1998 – Haziran 2000*

Osman Nuri KURT*, Serkan AKHAN*,  Tuğba TÜRKER*, Ekrem DEVSEREN*, Fatma ERBOY*, Gülşah ALP*, Remzi ÇAYLAK*, Nusret ÖK*, Görkem YILDIZ*, Ural Kaya*, Murat AŞÇI*, Halil GÖĞÜŞ*, Ahmet Ergin ÇAPAR*, Mehmet SİPAHİ*, Gülden YOLCU**, Umut YAVUZ**,  Ebru Nevin ŞENGÜL***, Gökhan Ozan ÇETİN****, Oğuz Reşat SİPAHİ*****

*         Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi.

**       Pratisyen hekim.

***     Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları AD uzmanlık öğrencisi

****   Pamukkale Üniversitesi Tıbbi Biyoloji AD doktora öğrencisi.

***** Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji AD uzmanlık öğrencisi.

İnfeksiyon hastalıkları ülkemiz ve dünyada en önemli mortalite sebeplerinden biridir. AIDS (Edinsel Bağışıklık Yetmezlik Sendromu) hepatit gibi hastalıklar ülkemizde mücadele edilmesi gereken ciddi sağlık sorunlarıdır.  Ülkemizdeki HIV(+) olgu sayısı Ağustos 2000 itibariyle 1000’i geçmiştir.Dünya Sağlık Örgütü’ne göre 2000 yılı sonunda tüm dünyadaki HIV(+) kişi sayısı 30.000.000’u aşacaktır ve bu artışı önlemenin en önemli yolu eğitimdir. Grubumuz tıp eğitiminin çeşitli seviyelerinden kendisine ve halkına karşı sorumluluk sahibi bir grup tıp öğrencisi tarafından 1997’de  kurulmuş olan Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Bulaşıcı Hastalıklar ve Uyuşturucuyla Savaş Topluluğu’nun bir alt grubu olarak, Nisan 1998 - Temmuz 2000 arasındaki dönemde, üniversite çapında kulüp olma başvurumuzun işleyiş süreci nedeniyle aktivitelerimize ara vermek zorunda kaldığımız  Temmuz 1998- Nisan 1999 dışında, faaliyetlerine aralıksız devam etmiştir. Amacımız AIDS  ve  HIV hakkındaki bilgileri fakültemiz içinde düzenlediğimiz panel ve seminerlerle, katıldığımız kongrelerle kendimiz doğru bir şekilde öğrenerek, çevremize aynı doğrulukta yaymak ve yaptığımız araştırmalarla  bu konudaki evrensel bilgi havuzuna katkıda bulunmaktır. Grubumuz bu süre zarfında 3 üyemizi bilimsel bilgi ve görgülerini arttırmak amacıyla 4 ulusal kongreye göndermiş, 4’ü fakülte içinde, 9’u İzmir’deki liselerde ve biri Manisa Lisesi’nde olmak üzere hepsi halka açık toplam14 etkinlik.düzenlemiştir. Bu etkinliklerde 14 üyemiz konuşma yapmış, 2000’in üzerinde kişiye ulaşılmıştır. Bu arada grubumuz Nisan 1997’de yapılan 4. Ulusal AIDS ve 3. CİGH Sempozyumu’ndaki “Uyuşturucu ve AIDS” konulu panele konuşmacı olarak davet edilmiştir. 

*Bu metin DEUTF-BUHUS AIDS Altgrubunun büyük AIDS anketi projesinin ikinci ön  sunumudur,  5. Ulusal AIDS ve 4. CIGH Sempozyumunda sunulan ayni adli posterimizin abstraktıdır ve abstrakt olarak Turk-Medline'da indekslenmekte olan AIDS Dergisi, 2000, 14: 30'da yayınlanmistir.

BUHUS INFO PAGES, main page, subgroup of AIDS and STDs, subgroup of hepatitis, subgroup of nosocomial diseases and tuberculosis, subgroup of tobacco abuse, subgroup of substance abuse, subgroup of social activities, history and aims, activities, members, researches, links to the related sites on the web, administrative committee, our statute(in Turkish).

© 2001 Last updated on March, the 3rd, 2001.

Sign Guestbook, View Guestbook

Click here for mailing to DEUTF-BUHUS.

1