© Sini S.  © Sini S.  >>  Perustiedot


  Virallinen nimi:  
  H.T Eloquence  
  Kutsumanimi:  
  Elmo  
  Rotu:  
  Finnish Warmblood (FWB)  
  Sukupuoli:  
  Ori 
  Rekisterinumero:  
 FWBo-112 
  Syntymäaika:  
 7.4.2004 
  Ikääntyminen:  
 1 kk/4 vuotta
Siitä eteenpäin 2kk/1 vuosi 
  Väri ja merkit:  
 Kimo, ei merkkejä 
  Säkäkorkeus:  
 166 cm 
  Kasvattaja:  
 Leena Koski,
Haltian Kartano 
  Omistaja:  
  Sooda  
HuRi, KL-490
  Asuintalli:  
 Dollar's Farm 
  Hoitaja:  
   -- 


Vieraskirja - Sähköposti


  >>  Luonteesta


    H.T Eloquence, tutummin Elmo on ihmisrakas ori, johon on helppo rakastua. Se omaa ihanteellisen luonteen, joten se on hoitaessakin äärettömän mukava veijari. Ihmisen mennessä sen karsinaan Elmo saattaa ensi alkuun tuumata, ettei tuosta kannata välittää, mutta hetken välinpitämättömyyden jälkeen se ei kertakaikkiaan voi vastustaa kiusausta tehdä lähempää tuttavuutta. Hampaita se ei käytä ihmiseen milloinkaan, vaan antaa hoitajansa työskennellä rauhassa. Elmo ei myöskään pyöri karsinassaan hullun lailla – mitä sitä turhia energiaan kuluttamaan leikkimällä lapsellista kissa-hiiri-leikkiä, kun karsinastaan ei kuitenkaan pääse pakoon, se tuntuu usein ajattelevan. Tälle oriille ominaista on tarkkailla kaikkia hoitajan puuhia. On sekä mielenkiintoista että huvittavaa katsoa, kuinka kiinnostuneena Elmo seuraa katseellaan hoitajansa jokaista liikettä!
Harva hevonen kiintyy yhteen ihmiseen niin paljon kuin Elmo. Yhden ihmisen hevosena se seuraakin omistajaansa vaikka maan ääriin koiran lailla. Ei se muita ihmisiä kohtaankaan ole epäluuloinen – ennakkoluuloton ja utelias asenne ovat muutamia mainitakseni ominaispiirteitä, joista Elmon tunnistaa. Täysin sylivauvaksi se ei kuitenkaan uusien ihmisten edessä heittäydy – jossain sen rajan täytyy tietysti mennä ja pieni varautuneisuus tulee säilyttää.

Elmolla on kauniit, lentävät askeleet, jotka pääsevät hienosti kouluratsastuksessa esille. Lennokkuutta ei myöskään pojan askelluksesta puutu. Ori on äärettömän herkkä ja lähinnä hermostuu epämääräisistä avuista. Sen keskittyminen koulukiemuroihin on ihailtavaa. Elmo hallitsee upean hyppytekniikan, jollaista on upea katsella: hypyt ovat pyöreitä ja ilmavia, sillä ori paneutuu tehtäväänsä ja jos jossain todella syttyy, niin esteradalla.
Todellisen varsanluontonsa ja lapsenmielisyytensä Elmo osoittaa maastoillessa. Se on vauhdikas maastoilija, ja varomattomissa käsissä kuumuukin herkästi. Sen keskittyminen maastossa ei ole täysin kympin luokkaa, mutta päättäväisissä käsissä poika palaa ruotuun yhtä nopeasti kuin on keskittymisensä herpaannuttanutkin. Maastoesterata on oriin paratiisi, se pistää aina parastaan maastossa hypätessä.

Elmo on tarhassa se ’syrjäänvetäytyvä musta lammas’ , jos näin voi sanoa. Hieman nössön vikaa oriissa silloin tällöin on, se kun ei haasta riitaa eikä muutenkaan tuo itseään valtavasti esille. Muiden oriiden kanssa se ei tule kovin hyvin toimeen, ruunien kanssa sitäkin paremmin. Tammojen läsnäolo saa Elmon sisällä elävän mallinuken esiin, kauneimmat liikkeensä ja esittelytaitonsa se todella pistää peliin, kun on kyse tästä kauniimmasta sukupuolesta. Naistenmies Elmo on, siitä ei pääse mihinkään – oikea gentlemanni, jos omistajalta kysytään!
Lastaus ja kuljetus sujuvat Elmolta hienosti. Kuljetusta se ei ole koskaan pelännyt, vaan itseasiassa on asian suhteen hyvinkin utelias: autoon mennäänkin usein vauhdilla, mutta ori pysyy kuitenkin käsissä. Taluttaessa Elmo käyttäytyy mallikkaasti, mitä nyt satunnaisesti vetäisee hieman riimunnarusta kuin kokeillen, onko narun toisessa päässä varmasti taluttaja. Vaikka se on erittäin vahva, se ei koskaan käytä voimiaan ihmisen riepottelemiseen – onneksi!

Elmo on yleisesti ottaen erittäin selväpäinen ja rehellinen ori. Sen luonnetta ei voi – kuten joidenkin hevosten – tiivistää muutaman sanan kuvailuun, sen verran värikäs persoona se on! Kaiken, mihin tämä herra ryhtyy, se tekee huolellisesti ja varmasti loppuun saakka, ja kun siihen on kerran tutustunut, tahtoo siihen takuulla törmätä toistekin.

  >>  Sukua


Elmon suku on emän puolelta melko täysiveri-painotteinen, isän suku sen sijaan koostuu pääasiassa hannoverilaisesta.
Oriilla on hienot FWB-vanhemmat ja sukuun olen muutenkin erittäin tyytyväinen.

Isä: H.T Chinook
Hannover
II: Hamlet
Hannover, Ktk-I, KRJ-II
III: Grandios
Hannover, EVM
IIII: Graf
EVM
IIIE: iie: Kelina
EVM
IIE: Sacramento
Hannover, EVM
IIEI: Olympic II
EVM
IIEE: Für Elise
EVM
IE: R.M Jasmin
Hannover, Ktk-II
IEI: VIR MVA Ch. Rembrandt
Hannover, Ktk-II
IEII: Schenkfelt
EVM
IEIE: IEIE: Ramina II
EVM
IEE: Reseda Ines
Hannover
IEEI: Chale
EVM
IEEE: Drina Edita
EVM
Emä: Efeito von Kraften
FWB
EI: WW Windico xx EII: WW Ingonito xx EIII: Blackjack xx
EIIE: Mexicana xx
EIE: Windstorm xx EIEI: Hijacker xx
EIEE: Windyday's Candefalla xx
EE: FR Drama Queen EEI: Pinkerton EEII: Ton's Of Fame
EEIE: Little Lady Of Mine
EEE: FR Flute EEEI: Akkord's Farant
EEEE: Ch Snowflake's Süeno  >>  Kilpailut


Ranking-pisteet
ERJ: 2
KRJ: 1
KERJ:  ERJ'n alaiset kilpailut
Päivämäärä
Järjestäjä
Luokka
Sijoitus
15.6.2004
Ardwyn
110-120 cm
-
13.6.2004
Wandan Talli
110-120 cm
10/35
5.6.2004
Lakkamarjan talli
100-120 cm
-
19.5.2004
Moonlight Stable
120-140 cm
-
14.5.2004
Kotkansiiven
120-130 cm
15/30
13.5.2004
Wadelma
110-120 cm
12/25
8.5.2004
NRW Stud
120-130 cm
2/25
7.5.2004
Kisakeskus Avontuur
120-140 cm
-
  KRJ'n alaiset kilpailut
Päivämäärä
Järjestäjä
Luokka
Sijoitus
11.5.2004
Yksityistalli Cannella
Vaikea B
5/25
1.5.2004
Orvokin Talli
Vaativa B
20/38
  KERJ'n alaiset kilpailut
Päivämäärä
Järjestäjä
Luokka
Sijoitus
16.5.2004
Whisper Stud
Va A - 140 cm - 140 cm
22/25
10.5.2004
Aamuruskon Siittola
Va B - 120 cm -120 cm
11/23
  NJ'n alaiset näyttelyt
Päivämäärä
Järjestäjä
Luokka
Sijoitus
20.6.2004
Sinitaivaan Kisatalli
FWB-oriit
-
30.5.2004
Monitoimitalli Suomentalli
FWB-oriit
5/10, LKV5, KUMA, JS
  Muut kilpailut
Päivämäärä
Järjestäjä
Luokka
Sijoitus
20.5.2004
Classique Stud
110-120 cm
-
19.5.2004
Pikikset, Hevostalli.net
Hevosoriit
2/7
15.5.2004
Poem's Warmbloods
110-120 cm
4/25
8.5.2004
Pikikset, Hevostalli.net
Hevoset
2/5
8.5.2004
Pikikset, Hevostalli.net
Hevoset
2/7
7.5.2004
Pikikset, Hevostalli.net
Hevoset
1/5
7.5.2004
Pikikset, Hevostalli.net
Hevoset
1/7
5.5.2004
Pikikset, Hevostalli.net
Hevoset
1/8
3.5.2004
Pikikset, Hevostalli.net
Hevosoriit ja -ruunat
2/10
2.5.2004
Pikikset, Hevostalli.net
Hevoset
1/5
2.5.2004
Pikikset, Hevostalli.net
Hevoset
1/5
1.5.2004
Pikikset, Hevostalli.net
Hevoset
1/5
30.4.2004
Pikikset, Hevostalli.net
Hevoset
2/5

  >>  Kuvagalleria


Klikkaa kuvia nähdäksesi ne oikeassa koossa.
Kuvien copyrightit näet paitsi sivun alareunasta, myös viemällä hiiren kuvan päälle.
Suuri kiitos kaikille teille, jotka olette antaneet luvan käyttää kuvianne!

© Sini S. © Sini S.
© SV, haibarbi.net © SV, haibarbi.net © SV, haibarbi.net
© SV, haibarbi.net © SV, haibarbi.net © SV, haibarbi.net
© SV, haibarbi.net © SV, haibarbi.net © SV, haibarbi.net  >>  Arvostelut ja muut kommentit


29.7.2004 Jenny H.: Yleisvaikutelmaltaan Elmo on näyttävä sekä persoonallinen herrasmies. Pään suuret silmät tekevät Elmosta luonteikkaan sekä pirteän näköiset. Kaula on hyvin muodostunut sekä riittävän paksu puoliverihevoselle. Säkä on hyvin muodostunut sekä on hyvin liittynyt kauniisti hevosen runkoon. Ehkä pientä takakorkeutta on näkyvissä,mutta se ei pisteitä hetkauta. Takaosa on lihaksikas sekä hieman kulmikas. Jalat ovat hyväasentoiset sekä hyvin luustoutuneet. Kaviot ovat kovat sekä terveän näköiset. Harja sekä häntäkarvat oat tuuheat sekä hyvin hoidetut. Pisteet: 9½

27.7.2004 Mansikkatäti: Elmolla on hyvä sukupuoli-/rotuleima. Sen väritys on ihanan tasaisen kimo, joka antaa sille elegantin vaikutelman. Elmo on ihanan symppis <3 Elmo on takakorkea, ainakin minun silmissäni. Etujalat ovat sopivat, mutta takajalat jotenkin kummalliset, en osaa tarkemmin sanoa. Häntä on aika alhaalle/matalalle kiinnittynyt. Pää on Elmon rodulle tyypillinen ilmestys. Ravi pojalla on ihanan liitävän näköistä. Sähäkkä ori ;> Kaula on sulavasti kiinnittynyt. Korvat ovat sopivan kokoiset. Suloinen katse on kyllä Elmolla. Runko sopivan kokoinen. Kouluarvosanaksi 9.

18.6.2004 August: Elmo on suloinen FWB- ori. Väri on mahtava, kiiltävä kimo. Karva on siisti. Rakenne on oikein mahtava. Miltei täydellinen. Juuri sopiva FWB:ksi. Kaula on vahvan näköinen, mutta vain sopivasti. Säkää hevosella on tarpeaksi. Harja on nätti ja häntä vahva, mutta silti sironnäköinen. Jalat ovat sirot ja rodulle ominaiset. Jalkojen arvostelua haittaa hieman pintelit. Pää on siro ja nätti. Turpa todella suloinen. Korvat ovat sopivat ja nätit "hörössä". Muutenkin sivut ovat selvät ja siistit. Mahtava ori!

12.6.2004 PH: Jalat hyväasentoiset, saisivat olla kuivemmat. Lihakset lautasissa ja lavoissa sopivasti näkyvissä, pää hyvän muotoinen, puoliveriselle sopiva. Jalka-asennot hyvät, ravi lennokasta. Pään piirteet hyviä. Rakenne erinomainen puoliveriselle, varsinkin koulua menevälle. Kaulan ja pään liittymä menettelee, mutta siinä paremman puolella.

9.6.2004 Monst3rman: Orilla on ilmeikäs pää, silmissä rauhallinen katse. Jykevä kaula & -runko. Kaula kiinnittyy hyvin runkoon. Vahvat ryntäät - eivät liian jyrkät. Etujalkojen asennot OK. Hyvännäköinen selkä, säkä _ei_ pistä silmään ikävästi. Lihasrikkaat lautaset. Takajalkojen asennot hiukan ahtaat. Selvästi hyvin hoidettu polle. Askellajit kauniin liitävät, matkaavoittavat. Selvät sukupuoli- ja rotuleimat, rodusta taikka sukupuolesta ei voinut erehtyä ;) Varmasti kelpo ori siitokseen, tuntuu omaavan myös kapasiteettiä pitemmällekin kilpailemiseen. Ihastuin tähän oriin päätäpahkaa! Numero 9+

9.6.2004 blow: Näyttävä ja elegantti ori. Kauniit ja puhtaat piirteet, sopivasti massaa. Sukupuoli- ja rotuleima kunnossa. Kokonaisuus on hyvä.

3.5.2004 grandi: ihan kiva hevonen, kaunis. Hyvä rakenne.

9.5.2004 empsis.: Yleissilmäyksellä elengatin näköinen, näyttää pitävän poseeraamisesta. Kevyt ja sopusuhtainen, erittäin ryhdikäs. Pää on pitkähkö ja suora, kuiva. Todella kauniit, tummat ja isot silmät. Terhakat, pystyt korvat. Pitkä kaula, pään ja kaulan liittymä on sulava. Säkä on suhteellisen selvä, ei haitaksi asti. Syvä runko, ehkä liikaakin. Voi tosin johtua asennosta. Selkä näyttää todella lihaksikkaalta, samoin lanne. Pitkät ja vahvat lautaset. Hieman jyrkkä lapa. Hyväasentoiset jalat, sopusuhtaiset ja suorat. Suuren näköiset nivelet, hienoa. Selvä sukupuolileima. Liikkeet näyttävät vaivattomilta, joustavilta. Kantaa itseänsä ryhdikkäästi. Pitkät, matkaa voittavat askeleet. Ja energiaa näyttää riittävän. Kaunis väritys ja hyvin hoidetun näköinen.

1.5.2004 ansu.:
H.T Eloquence, ykkösen päätös oli helppo ja ihastuin poikaan heti. Erittäin nätti ulkomuoto ja ihana luonteeltaan


  >>  H.T Eloquence varsasi isäksi?


H.T Eloquence ottaa mielellään kauniimman sukupuolen edustajia vastaan. Jos tahdot Elmon astuvan tammasi, jätä astutuspyyntösi sähköpostitse, asiaankuuluvasti otsikoituna (esim. Astutuspyyntö) – tällöin viestistä tulisi ilmetä tammasi, oma nimesi ja mahdollinen tallisi.

Astutuspäivämäärä
Syntymäaika
Varsa
Emä
Omistaja
29.7.2004
-
-
Anastacia CF
Oku
26.7.2004
-
-
Kt's Divina Compia
Jozzu
20.7.2004
-
-
Je T'Aime O
Varattu Monnille
23.5.2004
30.5.2004
SA Firefox
Tuohimäen Odessa Ex
PH
22.5.2004
6.6.2004
DN Impressionism
Miscellaneous O
Jenny H
18.5.2004
21.5.2004
Sooda's Banana Split
Je T'Aime O
Welby
16.5.2004
24.5.2004
Tulppaanilaakson Pure Elegance
CWB Indeed
Manta
11.5.2004
18.5.2004
Sooda's Pythagoras
P's Fairytale
nessu
3.5.2004
3.6.2004
KMK Elqou Leader-Lady
Lees' Señorita
HeinänkorsiElmoa on käynyt tapaamassa 24.4.2004 klo 21.46 lähtien Laskuri virtuaalihevostelijaa.

Ulkoasun ja tekstien © Sooda

Otsikon © Twisteri
Kahden ensimmäisen kuvan © Sini S.
Muiden kuvien © SV, haibarbi.net
Kiitos edellämainituille! Kuvissa oikeasti o. Logan

Kaiken materiaalin kopiointi on ehdottomasti kiellettyä tekijänoikeuslain nojalla.