index
GEM'S BLUE SAPPHIRE
     Orion's Dark Fury xx | Ikaros Opera

© Ronald Nowee

» info

Kutsumanimi: Silkki
Syntynyt: 11.6.2003
Ikä: 3-vuotias
Sukupuoli: ori
Rotu: suomalainen puoliverinen
Väri: ruunikonkimo
Säkä: 168cm
Kasvattaja: -Sira* // YT Gem
Omistaja: Nikita // Ikaros

» luonne

Kun yhdistetään hyvät hermot ja hyvä huumorintaju syntyy Silkki, joka on tallin vaikeimmin käsiteltäviä hevosia. Ainakin näin varsaiässä Silkki kokeilee jokaista vastaantulevaa ihmistä ja pomottaa kaikkea. Tämän takia en päästäkään vähääkään kokemattomampaa "puikkoihin" kun tämä ori on kyseessä. Emältä peritty aitojen ali karkailu ja tuntikausia kestävä jahtausleikki on rasittavimpia tapoja mitä olen koskaan millään hevosella nähnyt..

Ilkeä Silkki ei ole, jos joku erehtyy niin luulemaan on erittäin väärässä. Jos orille näyttää alusta asti kuka on johtaja ja pomo, sen kanssa ei ole mitään ongelmia. Taluttaessa esiintyvät hyppelyt ja ryöstöt häviävät kuin taikaiskusta ja karsinassa "mamma" saa osakseen hörinöitä ja muuta hellää kohtaloa. Harvalle on kuitenkaan tätä iloa suotu sillä Silkki on todellakin erittäin vaikea käsitellä.

Paineistettuna, kuten näyttelyssä missä ihmiset ja hevoset hälisevät ympärillä lakkaamatta on Silkki parasta mahdollista seuraa. Oriin hermot ovat jäiset, se ei edes hätkähdä asioita joita muut hevoset juoksevat peloissaan karkuun. Silkin rohkeus osoittautuu luultavasti erittäin positiiviseksi piirteeksi tulevalla kisahevosen uralla, sillä kapasiteettia oriilla on sekä kouluun että esteisiin. Liikkeet vain paranevat orin vanhetessa ja vauveli kehittyy koko ajan vain parempaan suuntaan. :D

© Ronald Nowee

» tulevaisuudessa

Näin ihan alussa keskitymme peruskoulutukseen ja näyttelyssä käymiseen, hienoja koulukuvioita aletaan ottaa vasta ensi vuonna. Oriin täytyy saada varmuutta ratsastajan selässä kantamiseen. ^^

» suku

Orion's Dark Fury xx Rivulet's Epigraf xx Graficus xx (evm)
Sunrise's Penelopeia xx
Sunrise's Fragrance xx Black Magic xx
Sunrise's Memory Of Francesca xx
Ikaros Opera Dazzled a'la Tof Kuujärven Special
Ruthless Tycoon Z
Linne's Hi Chi Ya MS Bumerang
Evening Queen

Silkin suvussa risteytyvät upeasti koulu- ja estelinjat, joten oripojasta on odotettavissa upea hevonen. :) Isä Orion's Dark Fury xx on oikea monitaituri; sillä on useita sijoituksia ja voittoja sekä koulusta (vaB) että esteiltä (140cm). Näyttelyistä on ropissut tasaiseen tahtiin sertejä eikä kauaakaan varmaan tarvitse odottaa ennen arvonimen saamista. :) Isän puolelta löytyy muitakin upeita täysiverisiä, jotka ovat menestyneet monessa lajissa, näyttelymenestyksen perusteella voisin mainita vielä neljännestä polvesta löytyvän tamman Rowena xx joka on kantakirjassa kolmannella palkinnolla.

Emä Ikaros Opera on vielä kovin nuori, eikä kisanäyttöjä vielä kovin paljoa löydy, mutta tämän upealiikkeisen tamman suku kertoo kaiken tarvittavan. Ch My Name Is Bond (ktk III), Man Of My Dreams (ktk III), Alté ja Olympica (ktk I) ovat nimiä jotka melkein kaikki varmasti tuntevat ja nämä kaikki upeat hevoset siis löytyvät Silkin takaa! Operan vanhemmat ovat korkealle koulutettuja ja kisoissa menestyneitä kouluhevosia, jotka hyppäävätkin hyvin. :)

© Ronald Nowee
© Ronald Nowee

» jälkeläiset

skp nimi muuta syntynyt emä
o. Champagne C'Mierká 2.8.2003 Ikaros Daniella
o. Silver Jubilee Sprit 24.8.2003 Greymask's Calemdula
astuu 22.9.2003 tamman Genesis

» kisakalenteri 2003

NJ 31.07.2002 Pirunlampi ? ?
NJ 03.08.2003 Puroharju ? ?
NJ 01.09.2003 Horisontti ? ?
NJ 01.10.2003 KT VoQue ? ?

© Ronald Nowee

© Ronald Nowee