Perustietoja

Nimi: CW Anarchy In UK
alias Unski tai Olli
sp. ori
s. & ikä 2.3'03, 7vuotta
rotu: FWB
sk. 169cm
väri: ruunikko
koulutus: Ko GP, Re 120cm, Me 100cm
käyttö: siitos-ja kilpa ori
om. Virtuaalitalli Romanssi
kasv. Ceridwyn


© Sara N.

Hoitaessa Unski on ihan mahdoton vekkuli. Se tykkää tuuppia ja kiusata ihmisiä oikein urakalla ja tästä ei tule loppua ennen kuin ori itse siihen kyllästyy. Unski on siis leikkiväinen tapaus. Sen koko persoona muuttuu kuitenkin tammojen lähellä, se rupeaa pomottelemaan & uhittelemaan, ehkä se tahtoo esittää tammoille mutta, tuolloin on viisasta olla varuillaan. Varustus käy helposti, Unski ei pullistele tai lukita hampaitaan kiinni. Harjauksesta se nauttii, tosin se saattaa pyöriskellä karsinassa harjauksen aikana. Useimmiten on kuitenkin kiltisti paikoillaan (jos pöyriskelee pistä kiinni riimun-narulla tai mene harjaamaan ulos!). Kaviot Unski antaa putsata herrasmiesmäisen hyvin, nostaa & kannattelee itse koipiaan. Vesiboksiin Unski menee innokkaasti, se pitää veden kanssa lotrailusta, varsinkin letkusta juomisesta. Traileriin Unski menee myös hienosti, korvat hörössä. Saattaa jopa höristä sinne kävellessään.

Ratsastaessa Unski on erittäin mukava & yhteistyöhaluinen oikean ratsastajan kanssa. Se on GP-tason kouluratsu ja sen kyllä huomaa, Unski kantaa itseään upeassa ryhdissä, erittäin ylväänä. Suustaan ori on todella herkkä, kuten myös kyljistään. Vaatiikin hyvän & herkän ratsastajan antaakseen kaikkensa peliin. Koulussahan ori siis loistaa ja se on upeaa katsottavaa, tuomareiden sanoin ”Fantastinen hevonen joka pääsee pitkälle”, ja minusta tuo ei ole yhtään liioiteltua kun Unskista puhutaan. Olikin varsinainen ”onnenpotku” kun hooriya päätti Unskin minulle myydä. Liikkeet herralla on myös varsin edustavat, perinyt selvästi paljon isältään joka on upea GP-tason kouluratsu. Esteillä Unski tykkää kuumentua yli äyräitten, hyppää kuitenkin mukavalla tekniikalla ja en yhtään ihmettelisi vaikka ratana mentäisiin piakkoin 120cm’n esteitä. Maastoillessa Unski tykkää mennä ja kovaa. Sitä ei pidättelisi elefanttikaan, ellei sillä olisi niin herkkä suu. Unskin yksi lempipuuha onkin vedättää pitkin sänkipeltoa kuin pyörremyrsky.

Taluttaessa Unski tulee kiltisti vierellä jos tammoja ei ole lähettyvillä. Tammoja nähdessään Unski unohtaa kaiken muun, myös taluttaja raukan, ja show alkaa. Unski hirnuu, hörisee ja tanssii vallan hienosti, mutta tämä on hiukan rajummanpuoleista taluttajaa kohtaan. Tammat Unski saa ainakin itsestään kiinnostumaan, onneksi Unskin saa kuitenkin helposti rauhoittumaan, tämäkin on Unskin herkkyyden ansiota. Tarhassa herra ooneki rauhoittuu jos näitä neitejä ei ole lähellä. Jos on, Unski esiintyy vaikka itsensä henki rieveriin (Unskin esiintyminen on enemmän kuin upeaa katseltavaa ;o), siksi se onkin parasta tarhata herrasmies seuran vieressä. Laitumella Unski syöpöttelee ja riehuu vuorotellen, sanoisin kuitenkin että, irrottelu painoitteista on Unskin tuohu. Muistaa kuitenkin myös lepäillä, varsinkin kun tulee sisään lähtö aika, Unski makaa nurmikolla kuin kuollut. Yritä siinä nyt sitten nostaa aikuista orin jörkälettä. Kilpapaikoilla Unski käyttäytyy rauhallisesti, ei edes tammojen perään mesoa, huhuilee vain. Keskittyy suoritukseen ja oria ei tarvitse verrytellä mitenkään kummoisesti, taluttelu & mahdollisimman vähäinen, mutta riittävä verryttely on oriin mieleen.

Sukutaulu
i.
Kuujärven Almighty
ii. Broken Arrow iii. Mystical Arrow
iie. Flower Girl
ie. Frondon Cesilia iei. Nashville´s Clamour
iee. Celine
e.
Darshwana
ei. Joker Fine eii. Laughing Joker
eie. Fair Play
ee. WW Dachemane eei. Arkansas
eee. Caran Dache

Kilpailukalenteri

pvm missä laji luokka tulos
1.11'03 Steppenvind koulu HeA 14/34
1.11'03 Steppenvind este 80cm 26/34
8.11'03 MRGN Siittola KRJ VaB 4/18
17.11'03 Erokedon Kartano este 90cm 15/19
17.11'03 VMR este 100-110cm 17/18
21.11'03 Laitakujan Kisakeskus KERJ HeA/100cm/100cm 10/25
23.11'03 Erokedon Kartano koulu Intermediaire I -/-
7.12'03 Siittola Ajanto KRJ VaA -/-
14.12'03 Whisper Stud KRJ VaA -/-
23.11'03 Sammalharjun Talli este 120cm -/-
6.12'03 FNR & HuRi KRJ HeA 23/40

Astutukset & Jälkeläiset

ast.pvm tamma varsan tiedot
27.10'03 WH's Love Supreme ox FWB-t. Jackie's Brandywine

Kuvagalleria
Klikkaa kuvat suuremmiksi (aukeavat uuteen ikkunaan!)
kuvien © Sara N.