LJ Kiintotähti

"Tähti"
rotu: suomenhevonen
säkä: 159cm
ikä: 10 (synt. 4.5.2003)
i: Jokivarren Tähtitaivas
e: Limen Aamukukka
koulutus: ko He B, re 100cm, me 90cm
omistaja: Lauren
hoitaja: kaivataan (@)
kisaaja: kaivataan (@)

Hoitaessa Tähden kanssa saa olla varuillaan, ettei ovea avatessa arvon rouva pääse livistämään karkuun, ihan tosissaan se aina yrittää. Mutta kunhan karsinan sisään on päästy, on se kieltämättä oikein mukava tuttavuus, vaikkakin kiinni sen saa pitää, koska muuten se pyörii kuin väkkärä. Tähdelle pärjää karsinassa myös aloittelija, se seisoo yleensä kiltisti, kun sitä harjailee. Kavioiden putsaus ei kyllä ole sen mielipuuhaa, sillä on tapana yrittää kävellä kun kavioita nostelee. Mutta ei kun polvi siihen eteen, niin kyllä se paikoillaan pysyy. Ratsatettaessa tulee kyllä raippaa ikävä, jos sellaista ei ole heti ottanut mukaan. Tähti kyllä tekee suunnilleen mitä pyytää, mutta jotenkin liisterisesti, ellei sitä sitten saa heräämään, ja se helpottuu huomattavasti parilla pikku raipan näpäytyksellä. Herättyään Tähti on oikein kuuliainen, ja jaksaa keskittyä hyvin. Esteillä se ei kummemmin rynni, mutta pientäkin häiriötä, niin se saattaa kieltäytyä. Muuten se hyppää ihan hyvin. Tähti ei ole luotu myöskään kouluratsastukseen, kyllä sen saa välillä menemään ihan nätistikin, mutta Tähti on niin perus suomenpolle, tekee kyllä mitä osaa ihan hyvin, muttei sitten yritäkään enempää. Ja ehkä se juuri tekee sillä ratsastamisesta niin usein niin mukavaa. Taluttaessa Tähti kulkee ihan kiltisti, kunhan on naru kietaistuna kerran turvan ympäri, niin ei tule turhaa hätiköintiä. Vastaantulijoille ja ohikulkijoille on tietenkin pakko hirnua, varsinkin jos on joku komea ori näköpiirissä. Tarhassa se oleilee oikein rennosti muiden tammojen sekä ruunien kanssa, yleensä sen näkee syömässä tai seisoskelemassa aidan tai puun vierellä, sillä ei ole yleensä tapana riehua ympäriinsä, piehtaroimassa sen näkee kyllä monesti kesäisin jossakin oikein kunnon hiekkakasassa. Kulejtus sujuu hyvin, kunhan vaan joku toinen hevonen on tukena ja turvana, muuten joutuu käyttämään vakavampia houkutuskeinoja. Eläinlääkäriä vastaan sillä ei ole mitään erityistä, kengityskin sujuu ihan mukavasti.

Kuulumiset:
Tähti synnytti vihdoin pikku tammavarsansa, nimeksi annettiin LJ Pikku Sankaritar, osittain isänsä nimen mukaan. Varsan isä on siis D.E. Pikku-Tobias. Tähti ja varsa voivat molemmat oikein hyvin ja vaikuttavast tyytyväisiltä. Ja muuten, Tähti etsii jälleen kerran hoitajaa Misty-Minkin vetäydyttyä ko. toimesta. Jos homma kiinnostaa, mailaa joenuoma@jippii.fi.

Kuvat

Tähti :)

Kisakalenteri

Pvm/Paikka/"laatu" ja/tai alaisuus/mahd.luokka/tulos
10.2.04/Tulppaanilaakso/ERJ/8/30
Huom. Aloitin vasta kasaamaan tätä tähän, mutta jouduin lopettamaan kesken, jatkoa on todellakin jo olemassa ;)

Jälkeläiset

o. LJ Tähtisumu (i. PH Legolas)
t. LJ Pikku Sankaritar (i. D.E. Pikku-Tobias)

Tähden varusteisiin kuuluu:
Ratsastus:
Yleissatula, rusk. nahkasuitset, beige ja t.ruskea satulahuopa, 4x suojat (aina takasiin)
Muut: viin. pun. riimu + 2 -narua, rusk. tallikoimi, viin. pun. viltti, pun. sadeloimi, beige/rusk.raidallinen toppaloimi, beige hikiloimi
Harjat: 2 pun. pölyharjaa, rusk. pehmeä harja, pun. kaviokoukku, pääharja, kumisuka ja piikkisuka

Liikuntakalenteri
Ma: Maastoilua / kevyttä ratsastusta
Ti: Koulua
Ke: Esteitä
To: Vapaata
Pe: Maastoilua / kevyttä ratsastusta
La: Koulua
Su: Esteitä tai intervallia